shopify site analytics

Share This Post

Forex

Worstelen met €20

Natuurlijk heb ik toen ik hier kwam meteen een account op Plus500 geopend, omdat iedereen die me €20 wil geven mijn beste vriend is. (Ja ja ik ben cheap 🙂 )
Natuurlijk is €20 niet veel, je kunt in principe maar een contract kopen en bij een total loss heb je dan nog een try over, maar leuk om even mee te stoeien is het alleszins. Ik ging dan ook vol goeie moed van start en ging short in olie. Dacht dat ik een mooie opportunity gezien had. Niets was echter minder waar en ik sloot de positie met bijna €2 verlies. Hierna draaide olie natuurlijk in mijn voordeel, maar ja je mag niet achterom kijken. Dus weg met de olie grafiek.

Toen 6 winstgevende acties in de €/$ en had ik een roll van €22, toch 10% winst. Dus toch maar weer olie kopen, want wow die grafie ziet er goed uit en zo meteen gaan ze stijgen. Alsof ze er op hadden zitten wachten zakte de koers als een plumpudding in elkaar, op het moment dat ik de kopen button drukkte en werd ik sneller dan de kooporder uitgevoerd was uitgestopt. Waarna de koers natuurlijk rebouncde naar ongekende hoogtes, maar ja je mag niet achterom kijken. Dus weg olie grafiek.

Dit was natuurlijk niet alleen weg olie grafiek, maar ook weg winst en was de roll nog maar €18. Gelukkig is de €/$ mij de hele dag al goed gezind en na zo’n 10 winstgevende transacties was de roll weer €21. Hee wat is dat, dat is Armijns piempatroon in olie, snel even kopen. Dat was waarschijnlijk een verkeerde interpretatie, want nadat ik gekocht had, zakte de koers weg. Dus verlies nemen, niks aan de hand. Hmm, interpretatie was goed, de markt moest mij alleen nog even kwijt want du moment dat ik sloot ging de koers naar de doelen die ik me had gesteld, maar ja je mag niet achterom kijken. Dus weg olie grafiek.

Nu had ik niet zoveel meer over en dus maar een contractje €/$, mijn lievelingscontract van de dag. Ze hadden echter waarschijnlijk met de olies gesproken, want op het moment dat ik short ging katapulteerde de koers omhoog. Nu kon ik alleen niet meer terugkopen, omdat ik dan geen monies meer over zou hebben voor nog nieuwe affaires op te zetten. Dus dan maar de dood of de gladiolen, het werden echter gladiolen, want na zo’n twee uur wachten zakte de koers dan toch nog genoeg dat ik er met een marginale winst uit kon stappen.

Tijd voor iets nieuws maar eens. Het was inmiddels midden in de nacht geworden en goud was mateloos overbought, verkeerde aan de bovenkant van de bollinger bands en ook de MACD stond gunstig voor een short gang. Zo gedacht, zo gedaan. Goud had echter helemaal geen zin om ook maar een voet te verzetten en na een uurtje wachten, kwam toch Klaas Vaak voorbij en ben ik naar bed gegaan. Tot mijn grote verbazing, toen ik vanochtend wakker werd, was goud gedaald en had ik iets meer dan een euro winst.

Al met al staat de roll nu op iets meer dan €14.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register