shopify site analytics

Share This Post

Nieuws

Wisselende reacties van de Fed

Wall Street eindigde gisteren weer in een positieve stemming nadat senior Fed official Lael Brainard reageerde dat de Fed moet oppassen met het doorvoeren van de rentewijziging in de komende maanden. Met deze reactie reageerden de Amerikaanse indices in het bijzonder sterk in de plus. S&P 500 voegde 1.5 % toe en de Dow Jones steeg met 1.3%. De reactie van Brainard is anders in sterk contrast met de uitspraken van Boston Fed President, Eric Rosengren, die aangaf dat het uitstellen van een rentewijziging gevaarlijke consequenties zou hebben op de Amerikaanse economie.

sp500

S&P 500

Op deze wisselende reacties zijn de beurzen ook niet van gediend, maar we gaan weer vrolijk omhoog. Het negatieve sentiment van gisteren is weer omgedraaid waaronder de Europese Indexen als de Duitse DAX die momenteel op 10.444 punten staat terwijl het gisteren op 10.500 stond. Inmiddels staan de Amerikaanse indices weer iets lager op 2119.

Olie vindt zijn weg naar beneden

Olie verloor wat van zijn waarde tijdens de Europese sessie van vandaag. Op de New York Mercantile Exchange, wordt ruwe olie voor oktober verhandeld voor 45,03 dollar per vat en staat momenteel op -2.72%.Het gevolg van die daling komt door de International Energy Agency die met een waarschuwing aangaf dat de vraag naar olie aan het afnemen is. Hoewel olie op en neer deinst binnen een band van 3 dollar ziet het ernaar uit dat de olie de komende maanden verder zal dalen wegens de stijgende olieoverschotten en de afnemende vraag. De OPEC vergadering in november is cruciaal voor het verloop van de olieprijs. Tot die tijd zal de olieprijs afhankelijk zijn van uitspraken van de Fed officials en de economische rapporten in de VS.

USD/CAD omhoog tijdens Europese sessie

De Amerikaanse dollar stond op dinsdag hoger tegen de Canadese Dollar. De USD/CAD handelde op 1.3155, 0.87% omhoog op het moment van schrijven. Mogelijk zou het paar steun vinden op 1.2847, donderdag’s low, en weerstand op 1.3172, vandaag’s high.

Ondertussen ging de Amerikaanse dollar omlaag tegen de Euro en omhoog tegen de Britse Pond. EUR/USD steeg met 0.13% naar 1.1250 en GBP/USD verloor 1.00% naar 1.3203.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register