shopify site analytics

Share This Post

Nieuws

Wij beleggen vooral in Nederlandse aandelen

Wij Nederlanders steken ons geld massaal in Nederlandse aandelen zoals Aegon en Ahold Delheize. Afgelopen woensdag verscheen er een rapport van De Nederlandsche Bank over het tweede kwartaal van 2018. Van de 36 miljard euro aan aandelen zit 25 miljard euro in bedrijven met een notering aan de Nederlandse beurs. Ook bezitten wij in totaal 46 miljard euro in Nederlandse beleggingsfondsen.

arrow-14 Ga nu aan de slag bij Markets of Trade en beleg mee op de beurs

Professionele Nederlandse beleggers investeren minder in Nederlandse beleggers vergeleken met particulieren. De oorzaak hiervan is dat zij op alle markten thuis zijn en precies weten waar ze moeten instappen of uitstappen.

Maar liefst 7 Nederlandse bedrijven zoals ING, Randstad, AkzoNobel en Philips zijn verantwoordelijk voor een zesde van het totale aandelenbezit van huishoudens. Maar chemiebedrijf DSM spant toch echt wel de kroon met 6% in aandelen bij Nederlandse huishoudens.

DSM Kantoor

De totale waarde van alle beursgenoteerde Nederlandse bedrijven, die zowel in Nederland als in het buitenland genoteerd zijn, bedraagt in het tweede kwartaal 1.148 miljard euro. Dit is een record hoogte van want het vorige record lag op 800 miljard euro.

arrow-14 Ga nu aan de slag bij Etoro of Zulutrade en beleg mee in Nederlandse aandelen

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register