shopify site analytics

Wie traden CFD’s

CFD’s zijn nu een van de meest verhandelde financiële instrumenten op de wereld. Voor een instrument dat eerst werd gezien als een instrument met een te hoog risico en alleen bedoeld voor investeerder met een hoog risico-profiel, is de aantrekkingskracht van CFD’s over brede kringen in de samenleving verspreid. CFD’s worden verhandeld door beleggers van alle formaten, zowel klein als groot vanwege de massieve potenties om winsten te vergaren.

Om deze groepen te verdelen die CFD’s verhandelen, hebben we drie categorieën opgezet voor de analyse welke mensen in CFD’s handelen, hoe deze mensen traden en de redenen waarom zij handelen in CFD’s terwijl er vele andere manieren zijn.

Particuliere beleggers

De eerste classificatie van diegenen die handelen in CFD’s en tevens ook de snelste groep beleggers zijn de particuliere beleggers. Particuliere beleggers zijn mensen die hun spaargeld investeren voor persoonlijk gewin, zoals een pensioen of juist een hoger rendement op hun kapitaal waar ze nergens anders kunnen krijgen.

Particuliere beleggers hebben de intentie om in CFD’s te stappen vanwege de substantieel winsten die behaald kunnen worden. Als je aan een particuliere belegger vraagt of zij hun hele leven willen sparen voor jaarlijks rendement van 10% of 150%, is er simpelweg genoeg geen reden om te twijfelen. Dit is natuurlijk een uiterst simpele voorbeeld als reden om te investeren in CFD’s en sommige autoriteiten hebben hun bezorgdheid geuit over het groeiend aantal particuliere beleggers die in de ban raken van CFD’s zonder gedegen kennis vooraf over de risico’s.

Als je onder de vlag van particuliere beleggers valt, is het beste advies die je kunt krijgen is dat je het langzaam moet aanpakken. Laat nooit je kapitaal zoveel mogelijk en zo snel mogelijk blootstellen aan de markt. Particuliere investering is een marathon, geen sprint, en het loont echt wanneer je dit over meerdere jaren doet. Ga voor de lange termijn, zelfs een rendement van 0.01% op je kapitaal per dag is eigenlijk al voldoende om ervan te profiteren.

Speculanten en daghandelaren

De tweede groep traders in CFD’s is de speculant. Speculanten en daghandelaren speculeren op trading activiteiten gedurende de dag of juist in een korter tijdsbestek. Hoge rendementen over een zeer korte tijd betekent grotere winsten. Deze jongens zijn snugger dan de particuliere belegger wanneer het neerkomt op hoe de markten werken. Speculanten zijn meer professioneel die leven van de winsten die zij maken en nemen grote voordelen van CFD’s in vergelijking met andere financiële instrumenten.

Speculanten hebben de neiging om meer verleid te worden door lage transactiekosten, hoge hefbomen en de volatiele markten en streven ernaar om zich altijd te identificeren door korte termijn mogelijkheden om te zetten tot significante winsten. Met CFD’s bijzonder geschikt voor de korte-termijn maakt dit een lievelingswapen voor menig speculant.

Institutionele investeerders

De derde classificatie van diegenen die handelen met CFD’s is de institutionele investeerder. Deze zijn organisaties die professioneel betrokken zijn in financiële trading activiteiten. Over het algemeen zijn zij de activa van anderen aan het beheren voor een hoog rendement. Institutionele investeerders zijn meer  risicomijdend dan kleinere trading operaties omdat zij verantwoordelijk zijn voor hun eigen investeerders. Institutionele investeerders hebben daarom niet de mogelijkheid om te falen en nemen elke stap zorgvuldig. Dit betekent een wijd verspreid portfolio en een gezonde balans van lage, medium en hoge risico investeringen over de korte, middellange en lange termijn.

Advies voor nieuwe CFD traders

Lost Password

Register