shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Nieuws

Werkloosheid VS stijgt licht ondanks toenemende banen

De Amerikaanse arbeidsmarkt heeft laten zien dat het over de maand januari meer banen heeft gecreëerd dan wat was verwacht, ondanks dat de werkloosheidspercentage licht is gestegen.

Het aantal banen in de VS zijn toegenomen met 227.000 in de eerste maand van dit jaar. Dat is de sterkste stijging over de afgelopen vier maanden. Dat is ook een stuk meer dan het aantal gecreëerde banen in december vorig jaar met 157.000 banen. De verwachting van analisten was 175.000 nieuwe banen voor januari, de verwachting is dus overtroffen.

banengroei VS

Wel is het bijzonder dat de werkloosheidspercentage toenam van 4.7% naar 4.8% in januari. Analisten hadden niet verwacht dat er een verandering zou optreden.

De Privé sector heeft voornamelijk meer banen gecreëerd dan verwacht. Na het bekend maken van het banenrapport daalde de US Dollar Index licht van 100.08 naar 99.80. EUR/USD steeg naar 1.0764 van 1.0736. De Japanse yen steeg ook licht in waarde tegenover de dollar, van 113.14 naar 112.69 na het banenrapport. De dollar heeft niet aan waarde verloren door de lichte stijging van de werkloosheidspercentage maar doordat het gemiddelde stijging van de uurloon aan het verzwakken is. Er komen weliswaar meer banen maar het zijn steeds minder banen die goed betaald worden.

De stijging in het aantal banen over de afgelopen maand wijst erop inclusief de 11 dagen van de nieuwe regering Trump toch stabiel is gebleven. De Amerikaanse economie groeit gemiddeld 2% per jaar sinds 2010, gevoed door een toename in nieuwe banen na de recessie in 2009.

Amerikaanse beurzen stijgen maar scepticisme blijft overheersen met Trump aan macht

De Dow Jones steeg met 97 punten, oftewel met 0.5% naar 19.915 punten terwijl de S&P 500 index steeg met 10.35 punten naar 2285 punten. De Nasdaq steeg met 17 punten naar 5146 punten.

Ondanks deze stijging zijn de indexen voor deze week toch overwegend negatief geweest. Deels door de druk vanuit geopolitieke onzekerheid dat voortvloeit uit negatieve uitlatingen van President Trump tegenover vriendelijke staatshoofden. Bank aandelen zijn de grootste stijgers vandaag en Trump gaf aan dat hij wetten weer terugdraaien die waren opgezet in tijden van de financiële crisis. Dit is wel positief nieuws wat betreft reguleringskosten voor veel bedrijven. Aandelen van J.P. Morgan Chase & Co steeg met 1.79%, Goldman Sachs Group Inc. steeg met 1.55% en Morgan Stanley met 2.04%.

amazon

De kwartaalcijfers van Amazon over het vierde kwartaal vielen tegen en het aandeel zakte met ruim 4%. Het is wel een mooi moment om Amazon aandelen te kopen, kopen in een dip kan mooie rendement opbrengen. Ook de aandelen van GoPro gingen flink onderuit met liefst 10%! Tijdens de voorbeurs waren de aandelen zelfs 13% in de min! Het is moge ook bekend zijn dat de aandelenprijs van GoPro een van de meest volatiele op de markt is.

Over enkele minuten gaan de Amerikaanse beurzen open. Koop aandelen in een dip en verkoop aandelen op de top. Je weet hoe het gaat!

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register