shopify site analytics

Share This Post

Forex

Weekly outlook – goud

XAU
Datum: 05/12/09

TRADING PLAN

[I] Key Levels voor deze week: [/I]

21 EMA -op het ogenblik $1154.39 support level

1227.47 – 261.8% fib extension en all time high resistance level

1098.57 – 200.0% fib extension as support level.

Trade LONG wanneer de koers boven de 261.8% fib uitbreekt en na de retest als support met als target het 423.6% fib level at $1564.93

Trade SHORT wanneer de koers onder de 21 EMA breekt en retest met een profit target op het 200% fib level. Deze trade geldt alleen wanneer er nog genoeg ruimte is voor een goede trade (risk/reward).

Wanneer de koers naar de 200% fib gaat en ADX komt beneden 30 dan kan een long positie worden ingenomen wanneer de stochastics naar bullish draaien. Wanneer dit gebeurt, zal ik hier nog iets over schrijven in dit blog. Hetzelfde geldt wanneer de koers op het 261.8% fib level aankomt, ADX onder 30 geraakt en de bearish draaien, maar dan natuurlijk voor een trade in de short richting.

Analyse WEEKLY

De fibonacci extension die op de chart te zien is een relatief oude. Er zijn mogelijkheden andere meer recente fibs te tekenen, maar die voegen weinig toe, dus blijf ik bij deze, die zijn werk nog steeds goed doet.

Fib Levels:

Point A: 681.43 (Yellow color) UP

Point B: 890.00

Point C: 840.78 -> 23.6% retracement

Fib analyse:

Iedereen weet al wel dat het edele metaal aan een fenomenale opmars bezig is, dat goud van $240 per troy ounce in 1999 naar het all time high van $1227.47 bracht deze week. Waarom hier schrijven wat iedereen al weet? Wel, deze $1227.47 is de 261.8% extension to the pip van het bovengenoemde fibonacci level. Na het raken van dit level begon te dalen na de publicatie van de non-farm payroll getallen afgelopen vrijdag. De vraag of goud zijn reis naar het 423.6% level zal voortzetten, wordt in de komenede weken duidelijk.

[I] Belangrijke levels: [/I]

– $1098.57 Omdat de opmars van goud zo stijl ging zijn er weinig support levels gemaakt, waardoor ik op het ogenblik vooral op fibonacci vertrouw. Daarom denk ik dat het 200% extension level het eerste level van support is op de weekly chart.

– $1227.47 261.8% fib level is de eerste weerstand en ook de top van afgelopen week. Wanneer we hierboven uitbreken is na de retest als support de weg vrij om de rally te vervolgen naar het volgende fib level op $1564.93.

[I] Indicatoren: [/I]

Weekly Moving Averages: 21ema (up) – 50ma (up) – 200ma (up)

Ook de volgorde van de MA’s 21 boven de 50 boven de 200 bevestigd de voortdurende uptrend.

ADX: is boven 30 waardoor ik meer waarde aan de OsMa hecht en ook de ADX geeft geen aanleiding te denken dat de uptrend over is.

OSMA: Is bullish (groene staaf) en hoger dan de week daarvoor. Ook dit geeft aan dat de uptrend nog niet voorbij is.

Stochastics: Is rood boven groen en boven 80 in de overbought zone. het hogere time frame (monthly) is echter nog steeds groen boven rood en dit signaal is dus mixed.

Volume: De kleine sell off van goud na de NFP getallen afgelopen vrijdag ging gepaard met toenemend volume, waardoor de kans op een correctie/pauze toeneemd.

[I] Interpretatie: [/I]

ADX is boven 30 en daarom concentreer ik me op de OsMA en die vertelt ons dat de uptrend nog steeds voortduurt. Er zijn echter tekens die zeggen dat een correctie of tenminste een pauze tot de mogelijkheden behoort. Allereerst is de stochastics bearish gedraaid en maakt zich op om de overbought zone te verlaten, wat een verkoop signaal kan zijn. Ook het toenemen van het volume tijdens de sell off is een teken dat handelaren met hun vingers aan de knoppen zitten om winst te nemen.

DAILY

Fib Levels:

Point A: 1027.45 (Aqua colour) up

Point B: 1226.37

Point C: Nog geen point C gemaakt

Point D: Geen point C, dus ook geen point D

[I] Koers: [/I]

De afgelopen week ging de koers van goud vooral omhoog, maar viel scherp na bekendmaking van de no farm payrolls afgelopen vrijdag. De oplettende trader had dit echter donderdag al aan kunnen zien komen, vanwege de kleine bearish candle die gevormd werd na het bereiken van het belangrijke lange termijn fib niveau en de bearish divergence die eveneens gevormd werd in de OsMA.

[I] Indicatoren: [/I]

Daily Moving Averages: 21ma (neutraal) – 50ma (up) – 200ma (lichtjes up)

De 21 ema is naar neutraal gedraai na bullish te zijn geweest wat er op duidt dat de korte termijn trend op zijn minst aan een pauze toe is. De volgorde van de MA’s is nog steeds bullish, de 21 boven de 50 boven de 200.

ADX: is boven 30 wat aangeeft dat er nog steeds sprake is van een uptrend, maar is naar beneden gedraaid waar uit we kunnen afleiden dat de uptrend aan kracht verliest.

Stochs: De rode lijn is boven de groene gedraaid, en de laatse is scherp naar beneden gegaan. Ook dit geeft aan dat de uptrend stoom verliest, maar omdat de ADX nog steeds boven de 30 is, hechten we minder waarde aan de stochastics.

OsMA: Deze week eindigde met een rode staaf en ook dit is een bearish signaal, waaruit we kunnen aflezen dat op de korte termijn de uptrend even een adempauze inlast. Dit werd al aangeduid door de bearish divergence die zich eveneens vormde gedurende de afgelopen dagen in de OsMA.

Volume: Het volume van de afgelopen dagen ging in vergelijking met de afgelopen weken redelijk omhoog. Deze toename in volume geeft ook meer kracht aan de signalen die de indicatoren ons geven. Gedurende het zakken van de koers na de bekendmaking van de NFP, ging het volume behoorlijk omhoog en ook dit is bearish.

[I] Interpretatie: [/I]
Alles bij elkaar kunnen we zeggen, dat de snelle opmars in ieder geval tijdelijk aan het eindigen is. Er bestaat een grote kans dat de koers eerst terugvalt naar het 200% fib level vooraleer de weg naar boven wordt hervat naar het 261.8 fib level en daar boven. Veel zal afhangen van de 21 EMA. Wanneer de koers beneden de 21 EMA zakt en tijdens een retest als weerstand houdt, is dit een bevestiging van het hier geschilderde bearish scenario. Wanneer de 21 EMA als support houdt, dan is er een grote kans dat de koers even zijwaarts gaat bewegen tussen de 261.8% fib en de 21 EMA.

"> ">

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register