shopify site analytics

Share This Post

Forex

week 05

Week 5 zit erop.
Dit zal een korte blog post zijn.

Net zoals vorige week ging het erg vlot, zeker in het begin. Niet veel trades gemaakt maar degene die ik dan maakte waren winnaars.

Dit was echter niet echt moeilijk aangezien zelfs een blinde de trend kon zien. Nu, donderdag was een ander paar mouwen. Die dag had ik 3 verliezers en 1 winnaar, respectievelijk -40.1, – 20.7, – 73.8 en + 7.5 pips, wat een totaal verlies van -127.1pips betekent voor donderdag.

Diezelfde donderdag heb ik ’s avonds nog een positie geopend, namelijk op 1.32126 en heb deze laten lopen tot mijn TP op 1.33078. Voor degene die niet graag rekenen, dit betekent een winst van +95.2 pips.

Zoals ik in het begin al zei, was deze week nogal goed omwille van de duidelijke trend die liep tot woensdag. Hierdoor was ik praktisch altijd vrij zeker van mijn stuk en was ik ook veel minder emotioneel.
Zelfs donderdag die alles behalve super was bleef ik vrij kalm, ok twee verliezers kort na elkaar incaseren is niet leuk en ik voelde de woede toch wel weer opkomen(dit konden sommige in de chat wel merken) maar ik hield over het algemeen mijn ‘cool’ waardoor mijn account geen ernstige schade opliep. Ok buiten die 1 van -73.8 maar daar was ik vergeten men SL in te zetten -stomme ik-. En eerlijkheids halve was ik niet de enige die dag dat toch wel wat verlies moest incaseren.

Vrijdag dan. Omdat ik donderdag niet al te veel verloren had was het niet moeilijk voor mij om gecontroleerd te blijven en gewoon men laatste trade van de week laten lopen, het feit dat deze alleen maar groener en groener werd en dat ik school had zal er ook wel voor iets tussen zitten denk ik 😮 maar swat het werd een mooie winnaar, die weliswaar nog mooier kon zijn had ik men TP hoger gezet(105 pips gemist hierdoor!).

Over het algemeen kan gezegd worden dat ik toch weer wat ben gegroeid als trader. Enerzijds door het feit dat ik aan week 06 ga beginnen(nog nooit zo lang volgehouden :o) anderzijds door het feit dat ik weer wat heb bijgeleerd op emotioneel vlak en hier ook weer wat ben gegroeid, hiermee bedoel ik, minder opgewonden worden na een verliezer -al valt hier nog wat aan te werken- en men trades beter beheren.

Zo daarmee ben ik aan het einde gekomen van men 5e post. Laat het me weten als het niet zo vlot leest of als er schrijffouten instaan.

op naar week 06 !!!

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register