shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Nieuws

Wall Street positief na goede kwartaalcijfers van bankensector

Amerikaanse aandelen stonden vandaag hoger, gesteund door de bankensector die met beter dan verwachte winsten kwamen over het afgelopen kwartaal.

Bank of America sprong met 2.1% naar $23.41, de hoogste prijs sinds de financiële crisis. JP Morgan steeg met 2.2% naar een nieuwe recordhoogte van $88.17 en Well Fargo steeg met 3.1% naar $56.20.

Zeven van de 11 grote S&P 500 sectoren staan hoger dan gisteren, met de financiele index (SPSY) 1.04% als koploper. De gezamenlijke winst van de S&P 500 bedrijven heeft met 5.7% gestegen in het vierde kwartaal, grotendeels gesteund door financiële bedrijven.

“Er is veel optimisme gezien de financiële sector maar elke voorzichtige reactie of ontwikkeling is al voldoende voor een terugtrekking”, zegt Scott Brown, chief economist bij Raymond James in St. Petersburg, Florida.

De S&P 500 index steeg vandaag met 5.77 punten, oftwel met 0.25% naar 2.276.21 en de Nasdaq Composite steeg met 22.46 punten, oftwel 0.4% naar 5.569

Amerikaanse beurzen stijgen over het algemeen al sinds de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen met het optimisme dat Donald Trump beleid het goed zal doen voor de Amerikaanse economie door meer te spenderen aan de infrastructuur en belastingverlagingen voor bedrijven.

Maar analisten zijn toch wel bezorgd over het feit dat de beurzen te hard zijn gestegen in de afgelopen periode. De S&P financiële sector is sinds de verkiezing met 17% gestegen en overtrof daarmee de S&P 500 index die 6.1% is gestegen sindsdien.

Een rapport dat vandaag naar buiten kwam toonde weer aan dat Amerikaanse consumenten sentiment is verbeterd naar 98.5 van 98.2 in januari.

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register