shopify site analytics

Share This Post

Amerikaanse Presidentsverkiezing

Wall Street opent met stevige plussen

Na alle commotie over het emailschandaal en onderzoek van de FBI doken de beurzen vorige week diep in het rood. De FBI heeft vanmorgen laten weten het onderzoek naar de e-mails te laten varen wat de markt met opluchting heeft ontvangen. De Dow Jones opende 1,1% hoger op 18.102. De S&P 500 opende op 2122 punten en noteerde 1,3%. Nasdaq opende 1,5% hoger op 5123 punten. Afgelopen vrijdag sloot de langste aaneenlopende negatieve sessies sinds 1980. Het nieuws van de FBI heeft de donkere wolken boven de verkiezingscampagne laten oplossen. De markten zien Clinton graag als President van de Verenigde Staten omdat zij de status-quo vertegenwoordigd.

Trump blijft vandaag stevig campagne voeren in de zogenaamde swing states waar het behalen van stemmen extra belangrijk zijn. Florida is zo’n staat waar de kandidaten zich op focussen. Trump zal daarnaast moeten focussen op North Carolina en Arizona en staten waar Obama laatst won, Ohia en Iowa. Een verlies in een van deze staten betekent een bijzonder moeilijke kans op genoeg electorale stemmen om de verkiezing te winnen. Met nog maar iets meer dan 24 uur te gaan loopt de spanning tussen de twee kandidaten hoog op. Volgens de recente CNN polls neemt Clinton de leiding met 45% en Trump met 42%.

USA Poll

Japanse Yen omlaag, Dollar wint weer aan kracht

Niet alleen stijgen de indexen weer, ook de Amerikaanse Dollar neemt weer toe in waarde. De Japanse Yen heeft weer wat van zijn waarde verloren. De USD/JPY is gestegen naar 104.38, terwijl dit afgelopen vrijdag nog op 103.00, met een dieptepunt op 102.55.

Waardevolle metalen als Goud hebben na een sterke stijging van afgelopen week weer gezakt naar 1287.25 dollar. De prijs van Goud steeg vorige week naar het hoogste punt in de afgelopen 5 weken op 1309 dollar vanwege onzekerheid rondom de Amerikaanse Presidentsverkiezing. De rust lijkt nu weer iets teruggekeerd.

Ook Olie doet mee met de stijging

Gek genoeg laat de olieprijs zich ook meeslepen met de Amerikaanse beurzen, terwijl olie losstaat van alle verkiezingsgeweld. Na het nieuws over Clinton steeg de olieprijs met meer dan 1,0%. Een andere kracht achter deze stijging komt ook een beetje door secretaris generaal van de OPEC, Mohammed Barkindo. Hij gaf aan dat OPEC vastbesloten is om de deal rond te krijgen en de olieproductie bij te stellen. De ruwe olieprijs staat momenteel op $44.84, terwijl Brent olie wordt verhandeld op $46.22.

Onze tips

GAAT CLINTON WINNEN VOLGENS JOU? HANDEL DAN ALS VOLGT.

EUR/USD: Verkopen
USD/JPY: Kopen
S&P 500: Kopen (Geldt ook voor alle andere Amerikaanse Indexen)
Goud: Verkopen
AEX: Kopen
Olie: Kopen

GAAT TRUMP WINNEN VOLGENS JOU? HANDEL DAN ALS VOLGT.

EUR/USD: Kopen
USD/JPY: Verkopen
S&P 500: Verkopen (Geldt ook voor alle andere Amerikaanse Indexen)
Goud: Kopen
AEX: Verkopen
Olie: Neutraal (blijven Kopen voor lange termijn)

Links om aan de slag te gaan met beleggen

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open nu een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register