shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Nieuws

Wall Street keldert voor Clinton vs Trump debat

Wall Street is de week negatief begonnen. Een dreigende donderwolk heeft de investeerder nerveus gemaakt zo vlak voor het belangrijke US Presidentieel debat tussen Trump en Clinton vanavond en de OPEC vergadering deze week. Ondertussen nemen de zorgen toe over Deutsche Bank.

Flinke klappen kreeg Deutsche Bank te verduren en de Europese en Amerikaanse beurs heeft er ook onder moeten lijden. Ruim 6% heeft Deutsche Bank moeten inleveren nadat de Duitse Focus Magazine aangaf dat Kanselier Angela Merkel geen staatssteun zou verlenen aan de bank. Deutsche Bank aan de andere kant blijft ontkennen dat het om een steun heeft gevraagd. De Duitse overheid heeft inmiddels ook ontkend over een mogelijke staatssteun. De koersprijs van Deutsche Bank heeft in de afgelopen 20 jaar nooit zo laag gestaan als vandaag!db-bank

De Amerikaanse S&P 500 is met 12 punten lager en noteert 0.5% in de min op 2152 met de financiële sector die het meest moest inleveren met bijna 1%. De Dow Jones staat 124 punten lager op 18.134 punten met alle software bedrijven in de min. Pfizer Inc. is inmiddels aan kop op de lijst met de grootste verliezers met 1.7%. Maar de verliezen van Goldman Sachs Group -1.49% en J.P. Morgan Chase & Co -1.17% hebben voornamelijk bijgedragen aan de daling van de Dow Jones.

Presidentieel Debat

Politiek speelt vandaag een belangrijke rol op de beurzen. Het debat tussen Clinton en Trump gaat voor velen het moment worden om op de lange termijn posities in te nemen. Tot nu toe waren de beurzen niet onderhevig aan de Amerikaanse politiek tot heden. Het zal vanaf nu belangrijk zijn om de politiek te betrekken op de beurs. De tussenstand van beide kandidaten is volgens een recente poll zeer een nek aan nek race geworden. Volgens NBC News/Wall Street Journal Poll van vorige week is Clinton aan kop met 6 punten boven Trump.

trump-clinton

OPEC vergadering in zicht

Investeerders focussen zich deze week ook op de aankomende OPEC vergadering in Algerije. Ruwe olie steeg vanmiddag in waarde nadat de Algerijnse minister aangaf dat alle opties op tafel staan voor een mogelijke bevriezing van de olieproductie. Wanneer de OPEC leden het niet eens worden over een bevriezing van de olieproductie kunnen we een sterke daling van de olieprijs verwachten. Het wordt een spannende week voor beleggers die in de olieprijs handelen.

Onze tips:

EUR/USD: Verkopen ↓  Markets.com
Crude Olie: Neutraal   Markets.com
AEX: Kopen ↑ (De AEX zit momenteel een steunpunt, open een LONG positie). Xtrade

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register