shopify site analytics

Share This Post

Nieuws

Wall Street hoger na uitstellen renteverhoging

Wall Street is vandaag weer een stukje hoger na een verminderde kans op een rentewijzing deze maand. Het banenrapport van afgelopen vrijdag werd teleurstellend ontvangen die de verwachting van een rentewijzing ver vooruit heeft gespeculeerd. Analisten zien nu 21% kans op een rentewijziging aan het einde van deze maand, minder dan de 24% vlak voor de presentatie van het banenrapport. De markt ziet tevens een kans van 50,6% voor een rentewijziging in December, volgens de CME Group.

Neutrale omstandigheden

Het resultaat van het banenrapport was niet sterk genoeg om een rentewijziging tot stand te brengen, maar ook niet zwak genoeg om te twijfelen aan de Amerikaanse economie. Dit soort omstandigheden zijn heel goed voor de financiële markten. Omdat er geen duidelijke of prominente trend aanwezig is kunnen handelaren volop traden op basis van technische indicatoren en gebruik maken van scalping. Deze vorm van trading strategie komt vaak voor bij zijwaartse trends waar de grafiek steeds dezelfde toppen en dalen maakt. Dat is bijvoorbeeld heel goed te zien aan de S&P500 Index. Deze index toont 23 nieuwe jaarlijkse hoogtepunten maar telkens is deze hoogtepunt een fractie van een procent en breekt de index niet onder 2160 punten. Deze lage volatiliteit komt dan ook door deze neutrale omstandigheden.

Dollar zwakker na data

Na de data van de Amerikaanse Service Sector over augustus met een tragere activiteit dan de verwachting staat de dollar zwakker tegenover alle munten. Dit heeft de kans op een rentewijziging in september verder verkleind. De EUR/USD klom met 0,86% omhoog naar 1.1244.

Economen en analisten wachten met smart op de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) van aanstaande donderdag. Er wordt verwacht dat de  ECB met nieuwe maatregelen komt om de inflatie aan te jagen. De GBP/USD steeg vandaag met 0,95% naar 1.3429, een nieuwe hoogte over afgelopen anderhalve maand.

De dollar verliest iets van zijn waarde

 

 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register