shopify site analytics

Waarom zijn CFD’s populair?

Contracts for difference hebben de afgelopen jaren een dramatische toename in populariteit gekend, wat heeft geleidt tot talloze nieuwe brokers. De explosieve interesse in CFD’s hebben het mogelijk gemaakt om voor zeer lage bedragen mee te spelen op de markt en de hefbomen zijn bij deze sterk verhoogd waardoor het potentieel om in binnen korte tijd aanzienlijke winsten niet meer buiten bereik liggen. Terwijl CFD’s bij steeds meer particuliere beleggers op het netvlies is gekomen zijn ook serieuze investeerders met CFD’s aan de slag gegaan wat de populariteit van deze financiële instrumenten verder heeft bevorderd.

Volatiliteit en Hefboom

Een van de belangrijkste redenen waarom er wordt gehandeld in CFD’s is de potentie van markt volatiliteit en de hefboom. Wat betreft de reden achter de populariteit van CFD’s  is de aantrekkelijke prijs voor succesvolle trading wat in deze tijden met een lage rente een zeer aantrekkelijk alternatief is voor het laten groeien van je kapitaal. CFD’s beschikken over de hoge hefboom vanwege de margin. Margin trading, is in principe het lenen van geld gedurende de trade bij een broker, waardoor jij als belegger minder hoeft te investeren in een positie/trade zodat je winsten worden versterkt bij kleine marktbewegingen.

Juist om dezelfde redenen kunnen CFD’s erg volatiel worden, wat betekent dat de prijsniveau’s sterk van dag tot dag kunnen verschillen. De koppeling met de hefboom maakt het een vrij lucratieve handel.

Middellange termijn speculatie

CFD’s zijn ook populair puur om functionele redenen. De middellange termijn speculatie, voornamelijk in de commodities (grondstoffen) kan een kostbare proces zijn. De volatiliteit van individuele activa zijn nauwelijks genoeg kosten effectief met de hoge opbrengst van CFD’s. Stel je voor, een belegger wilt positie nemen in de oliemarkt over een periode van enkele maanden. CFD’s zijn belastingvrij en kosten effectief om de markt te betreden, waardoor beleggers met een veel lagere prijs kunnen instappen voor significante winsten. Vanuit het perspectief van de trader is dit een win-win situatie.

Natuurlijk, het benoemen van CFD’s als een soort droom investering zou naïef overkomen. De potentie voor grote winsten komt altijd met hoge risico’s, en juist om deze redenen moeten CFD’s altijd voorzichtig gebruikt worden. Maar door de vele praktische voordelen van die CFD’s te bieden hebben zal de populariteit van dit financiële instrument zeker niet stoppen

Wie traden CFD’s?

Lost Password

Register