shopify site analytics

Waarin kan je met CFD handelen?

CFD’s bieden de mogelijkheid om over een brede schaal aandelen, indices en overige markten te traden. Omdat CFD’s zo flexibel zijn kunnen ze op elke markt ingezet worden. Het is daarom een uitstekend alternatief voor beleggers die willens spreiden in hun portfolio.

CFD’s in aandelen

CFD’s worden ongetwijfeld het vaakst gebruikt voor het traden van aandelen. Met een grote diversiteit aan bedrijven en sectoren waarin beleggers kunnen kiezen is het belangrijkste voordeel de hoge hefboom. Beleggers traden ook hogere volumes in aandelen dan wat zij normaal kunnen handelen. Voor een een margin bedrag van 5% kunnen traders de transactie tot 20 keer de inleg beleggen.

grondstoffenCFD in indices

Een ander populair gebied in CFD trading zijn indices, meestal de meest bekende zoals S&P 500 en Dow Jones. Sommige brokers bieden zelfs de mogelijkheid om te speculeren op rentes.

CFD in grondstoffen

Van olie tot staal, van koren tot soja, de scala aan grondstoffen is groot en beleggers kunnen ook op de marktprijzen van grondstoffen posities innemen. Laten we zeggen dat koffieprijzen stijgen met 5% door zorgen over voorraden. Jij wilt profiteren van deze stijging en koopt hierdoor veel koffiebonen in en je betaalt voor het vervoer naar een opslaghuis. Maar je kan natuurlijk ook heel simpel een CFD positie openen. Een CFD in koffiebonen is verbonden met de koffieprijs en beschikt over een hoge hefboom. Zo ben je goedkoper uit in de zin van dat je geen koffiebonen fysiek hoeft op te slaan en je hebt veel meer rendement op je investering.

CFD’s op aandelen

Lost Password

Register