shopify site analytics

Voordelen van CFD’s

CFD’s hebben verschillende voordelen wat het voor veel beleggers over het gehele spectrum erg aantrekkelijk maakt. Van slaapkamer traders tot pensioenfondsen en hedge fondsen, CFD’s worden verhandeld in grote volume puur vanwege de unieke voordelen.

Hefboom/Margin

Zonder twijfel is het grootste voordeel van CFD’s over aandelen met name de uitgebreide hefboom die plaatsvinden in de transacties. CFD’s worden verhandeld op margin, wat effectief gezien de trader in positie plaats van geld lenen om de posities te versterken. Praktisch gezien, een margin van 5% betekent dat je 95% leent van de broker. Dit is meer een automatische transactie dan een afsluiten van een lening en wordt real-time aangeboden om hoge winsten trading te faciliteren. Het effect van hiervan is dat wanneer een positie 10% toeneemt, je ROI (voor de financieringskosten) in feite 200% bedraagt, omdat de belegger slechts 5% van de positie daadwerkelijk heeft blootgesteld aan de markt en toch de 10% van de toename kan pakken voor de volle 100%. De hefboom helpt je hierbij om over een zeer korte tijd winsten te pakken. Dit is ook een van de belangrijkste redenen voor traders om te handelen in CFD’s.

Belasting efficiëntie

CFD’s zijn ook meer belasting efficiënt dan het beleggen in markt waar je direct in de onderliggende waarde belegt. Omdat je geen echt bezithouder bent van een aandeel of goed, is er simpelweg ook geen reden om belasting te betalen over iets waar je geen eigenaar van bent.

Flexibiliteit

CFD’s zijn flexibele instrumenten, ze maken het mogelijk voor traders om posities te nemen voor beide richtingen van een transactie. Als een aandelenmarkt lijkt te dalen kan een belegger meteen instappen aan de verkoopkant van een CFD en snel winst maken net als ze dat kunnen doen wanneer ze aan de koopkant van de CFD instappen. CFD’s maken speculatief over een breed scala aan markten mogelijk dat veel complexer zijn wanneer je direct in deze markten belegd, zoals de grondstoffenmarkt en indices. Dit maakt praktisch CFD’s er nuttig.

Lage kosten

Onder financiële instrumenten zijn CFD’s het meest kosten effectief. Naast de voordelen van belasting efficientie zoals hierboven behandeld, CFD broker fees zijn ook behoorlijk laag dan de kosten via reguliere brokers. De enige kosten die hierbij komen kijken is de financiering van de positie, met name de hefboom. Dit verschilt en is gebaseerd op hoe lang je een positie open houdt en worden dagelijks doorberekend. Alleen posities die gedurende de nacht open staan rekenen een kleine kost wat slechts enkele centen of euro’s kan zijn afhankelijk van de grootte van je positie. Wanneer je de posities binnen een zelfde dag weer sluit zijn er geen rentekosten waardoor het voor korte-termijn beleggers de totale kosten van beleggen in CFD’s nog lager zijn.

Geen expiratiedatum

CFD’s hebben geen expiratiedatum zoals binaire opties. Hoewel futures wel een expiratiedatum hebben die voor elke belegger hetzelfde is en op vaste data plaatsvinden. Met een CFD kan jij je positie voor zo lang als jij wilt vasthouden voor resultaat. Dit geeft jou als belegger behoorlijke flexibiliteit om de markten te temmen.

Het benoemen van alle voordelen van CFD’s zijn in principe teveel om dat allemaal op te sommen in deze cursus. Maar de belangrijkste voordelen zijn hierboven genoemd.

Nadelen van CFD’s

Lost Password

Register

Advertisment ad adsense adlogger