shopify site analytics

Share This Post

Forex

Van :Ohh Wowww naar : Ohh Shit

Soms wordt het materiaal voor een blog zo op je schoot geworpen en daar maak je daar maar gebruik van:)Op onder andere skype heb ik vrij veel contact met andere trades zowel oude rotten in het vak en beginnelingen en ja dan lees je ook vaak hun posities en hoe dat afgelopen is met die posities en horen we niets dan vragen we wel 🙂

Een tijdje terug op een Zondag avond . De markten waren weer open en we hadden ieder ons eigen positie ingenomen en voor de rest gewoon even bij praten met elkaar en even posities doorgeven.

Mr. Greedy (zijn echte naam zet ik hier niet neer ) kwam ook online en vertelde ons dat hij een short positie in olie had geopend .
Op zich niet verkeerd maar hij kreeg wel wat waarschuwingen omdat olie soms snel en overwachte sprongen kan maken vooral in deze tijd .

Een paar minuten later kwam hij ons melde dat die positie ruim 800,-euro in de plus stand en hij dat geweldig vond dat hij deze beslissing had gemaakt .

De nacht tikte verder , ja kan soms laat worden met traden en skypen 🙂 en we kregen weer een update over de olie trade : Woowww ruim 1.200,- euro in de plus verscheen er op het het scherm en zijn avond/nacht en op dat moment de week kon niet meer stuk en ja geef hem eens ongelijk .
De SL stond in de plus en nu maar hopen op meer .

Niet lang daarna begon olie wat te stijgen en jawel de SL werd geraakt en er was een winst van 170,-euro bijgeschreven op zijn account en wij de andere die hard skypers en traders feliciteerden hem met de winst .

Niet lang daarna begon olie weer te dalen en toen kwam bij Mr. Greedy een baal gevoel op en het: had ik dit maar gedaan of had ik dat maar gedaan , voor iedere trader denk ik wel een bekend gevoel 🙂
Hij baalde ervan en ja op zich is het wel logisch dat je 1.200,-euro in de hand had en later 170,-euro in je account.

Maar laten we nu eerlijk zijn 1.200,- euro is een bedrag waar veel mensen ongeveer een maand voor staan te werken en dan nog vaak met zweet op het voorhoofd erbij en wij traders kunnen met een paar muisklikken en wat geduld en 1 of 2 koppen koffie op die 1,200,- euro komen ,Voor beginnende traders klinkt dit wat vreemd in de oren misschien maar hou vol en bouw je account rustig op en je komt er wel, geef het tijd om te groeien als trader.

En 170,-euro is opzich ook niet verkeerd, daar moeten sommige mensen soms 2 dagen voor werken .
Wat ik bedoel is , als je een trade hebt en je krijgt het : Wowwww gevoel is het beter om de positie te sluiten anders heb je kans dat je een : ohhh shit, dammm k.t enz. gevoel krijgt zelfs bij een trade waar je toch aan verdient hebt.

Wees niet te hebberig en elke plus in je account is beter dan een min.
Denk misschien ook even na wat je buurman voor dat bedrag moet doen en wat jij er voor doen moet en wees dan eerlijk :), als je eenmaal weet hoe het werkt is het even grafieken bekijken en met een paar muisklikken ben je klaar , tuurlijk zijn er ook wel eens verliezen maar als je die klein houdt stellen die ook niets meer voor.

Greed is good , maar kan soms ook dodelijk zijn.

Succes met traden en geniet van het weer de komende tijd .
Mvg,
Egbert

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register