shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Nieuws / Olie

Twitter onderuit Olie breekt $50 grens

Het aandeel Twitter ging vandaag bij de opening van de Amerikaanse beurzen hard onderuit. Het bedrijf keldert in een kwartier tijd met 16%! Momenteel staat het aandeel Twitter ruim 18% lager dan de koersprijs van gister.

Dat doet het aandeel nadat berichten naar buiten kwamen dat Alphabet (Google) niet langer geinteresseerd zou zijn in het sociale platform. De Amerikaanse beurzen staan ook op verlies. De Dow Jones staat 0.4% lager terwijl de S&P 500 0.3% lager staat.

Buiten Twitter zijn grote bedrijven als Wal Mart (-3.5%) en Tesla (-3.0%) ook grote verliezers op de beurs.

Tesla kreeg een adviesverlaging van Deutsche Bank. Analist David Tamberrini verlaagde het advies van ‘kopen’ naar ‘houden’. De voorgenomen met SolarCity maakt Tesla volgens deze analist een riskante investering. Ook de vertraging rond het nieuwe Model 3 is nadelig voor het aandeel.

Banenrapport in zicht

Morgen wordt het banenrapport over september gepresenteerd. Het banenrapport is altijd een sterke indicatie van de Amerikaanse economie en zorgt voor veel volatiliteit wanneer de data naar buiten komt. Veel beleggers wachten op het resultaat van het banenrapport en zal invloed hebben op het sentiment onder beleggers. Wanneer het banenrapport positief uitvalt met weer minder werklozen zal dat betekenen dat alle lichten op groen staan om de rente te verhogen. Een dergelijke uitslag betekent bijna altijd een sterk in waarde toenemende Dollar tegenover alle andere valuta en dalende Amerikaanse indices. Een valutastrateeg van Credit Agricole verklaarde donderdagmiddag tegenover persbureau Bloomberg dat er tekenen in de markt zijn dat die macrocijfers best voor een positieve verrassing zouden kunnen zorgen.

Olieprijs blijft omhoog spuiten en breekt grens van $50

De olieprijs is gestegen naar een hoogte dat laatst vier maanden geleden is bereikt. Dit mede door een daling van de olievoorraden in de VS dag na dag met de verwachting dat olieproducenten het eens zullen worden om de productie terug te brengen.

Brent olie is 55 cent gestegen naar $52.41 per vat en heeft een toppunt bereikt. Ook ruwe olie is gestegen met 46 cent naar $50.29 per vat en heeft voor het eerst de grens van $50 doorbroken sinds juni dit jaar!!

Een aantal OPEC leden plus de minister van energie van Rusland zijn aanwezig bij een energie conferentie in Istanbul om informeel te sparren over het nieuwe besluit die recent is genomen en mogelijke nieuwe deals, volgens bronnen van OPEC.

In een Bullish markt is er genoeg reden om de prijzen verder omhoog te stuwen, zegt strategist Carsten Fritsch van Commerzbank. “De trend is je vriend” zeggen we altijd.

oil-50-dollars-barrel-

Onze tips

EUR/USD: Verkopen ↓ (handel voordat het banenrapport wordt gepresenteerd). Markets.com
Crude Olie: Kopen ↑  (De oliemarkt is Bullish, prijzen zullen met dit sentiment blijven stijgen). Markets.com
AEX: Kopen ↑ (Als de dollar stijgt is de verwachting dat de AEX verder zal meestijgen). X trade

S&P 500: Verkopen ↓ (Een positief banenrapport wakkert het sentiment voor een renteverhoging weer aan met dalende indices als gevolg).  Avatrade

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register