shopify site analytics

Share This Post

Amerikaanse Presidentsverkiezing / Beurs

Trump neemt leiding voor Clinton

Clinton, TrumpVolgens ABC News en Washington Post heeft Trump de leiding genomen in de polls waarin 46% Trump steunen en 45% Clinton.

Nog maar een week te gaan tot de Amerikaanse verkiezingen heeft de Republikeinse kandidaat een percentagepunt de leiding genomen, en dat voor het eerst sinds de poll van afgelopen mei.

Het sterke enthausiasme voor Clinton heeft zeven punten verloren, voornamelijk door het schandaal rond de emails en het onderzoek dat de FBI is gestart.

Nog maar twee weken geleden had Clinton de leiding met meer dan acht procentpunten. Trump heeft een tweet de wereld in gestuurd, zie hieronder.

tweet trump

Olie in een duidelijk dalende trend

De olie is de afgelopen dagen duidelijk in een dalende trend. Op het moment van schrijven maakt olie een duikvlucht naar beneden richting de 46 dollar per vat. Als Foxer profiteren wij daar natuurlijk ook van. Onze verwachting is dat olie bij 46 dollar een absolute bodem zal maken en van daaruit weer een stijgende trend zal inzetten, terug naar de 50 dollar per vat. Een dergelijke beweging heeft olie dit jaar namelijk al twee keer gedaan. Olie kan dit weer makkelijk herhalen. De olie staat 1.0% in de min op 46.43 dollar per vat. Morgen worden de data van de olievoorraad bekend gemaakt, mocht de voorraden geslonken zijn kunnen we een sterke stijging van ruim 1.0% meemaken.

Dalende Beurzen

Ook de Amerikaanse Indices doen het vandaag minder goed. De S&P 500 staat op zijn laagste punt in weken. Op het moment van schrijven noteert de S&P 500 2104 punten (-0.71%) en de Dow Jones op 18.063 punten (-0.45%). Ook de Amerikaanse Dollar heeft vandaag flink in waarde afgenomen tegen alle andere valuta. De USD/JPY brak de sterke steunlijn van 104.500 en staat momenteel op 104.300. De EUR/USD is gestegen naar 1.1056 en staat momenteel 0,70% in de plus. Ook is er een flinke daling bij de USD/CHF, namelijk -1.26%. Dit kan het resultaat zijn dat Trump de leiding heeft genomen en de markten hier nu al sterk negatief op reageren. Aan de Amerikaanse fabricage data kan het niet liggen vanwege de positieve cijfers. Een daling in de Amerikaanse indexen is dan wel enigszins te verklaren maar de daling van de Dollar niet. Dit betekent maar weer dat de politiek in Amerika nu zwaar weegt op de beurzen. De polls zijn nu extra belangrijk om in de gaten te houden. Je kunt nu een LONG positie nemen op de S&P 500 vanwege de zeer sterke steunniveau van 2100 punten. De kans dat de S&P 500 hieronder breekt is klein. Dit is een mooie kans om te traden.

Links om aan de slag te gaan met beleggen voor de VS verkiezing

arrow-14 Gratis ebook “De Wereld van Forex” om alles te leren over het handelen op de beurs

arrow-14Gratis en zonder risico beleggen uitproberen? Open een demo account. Lees de reviews en kies je Broker

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register