shopify site analytics

Share This Post

Amerikaanse Presidentsverkiezing

Trump DOWN, Clinton UP

Herinner je de Brexit nog? Dan weet je ook hoe de beurzen daarop reageerden. Volatiele markten en de Pond kelderde in waarde. Ondertussen zijn slimmeriken hier rijk mee geworden door de Pond te Shorten (verkopen). Vandaag zijn we weer getuige van een bijzondere dag als de Brexit. Na 8 jaar Obama maakt Amerika plaats voor een nieuwe President. Dit keer zijn de kandidaten vanuit beide perspectieven historisch. Clinton als eerste vrouwelijke President en Trump als eerste zakenman zonder ervaring in de politiek. Het is na lange tijd weer een kandidaat met rechtse uitlatingen en extreme opvattingen. De beurzen zijn daar het ook mee eens en berekenen Trump DOWN en Clinton UP.

De beurzen hebben gisteren de beste resultaten sinds afgelopen maart geboekt. Al die euforie gaat ervan uit dat de resultaat van de verkiezing inmiddels bijna vaststaat. De gevestigde orde, popsterren, Hollywoodsterren en de zakenwereld staat achter Clinton. De S&P 500 prijst voor 97% dat Clinton het Witte Huis zal betrekken.

Maar het kan altijd nog verkeerd gaan. Als Donald Trump de verkiezingen wint zal dat rumoerigheid en onzekerheid zorgen op de korte termijn. Investeerders en beleggers.zullen naar veilige havens zoeken als Goud en Zilver. Reken maar dat de goudprijs en zilverprijs omhoog zal schieten. De Amerikaanse Dollar zal bij deze uitslag ook verliezen.

Als we kijken naar vorige verkiezingen kunnen we zien dat de beste post-verkiezing rally van de S&P 500 komt nadat de Democraten wonnen. De beurzen waren vorige week uiterst nerveus nadat de FBI opnieuw een onderzoek had begonnen naar de e-mails van Clinton. Door deze actie van de FBI verloor Clinton veel punten in de Poll aan Trump en nam Trump voor even de leiding.

Hoewel de beurzen bij een overwinning van Clinton flink kunnen stijgen heeft de Dow Jones data team een overzicht gemaakt van de beurzen een dag na de verkiezingen. Het blijkt dat slechts na een van de drie verkiezingen de Amerikaanse beurzen stegen sinds 1928. Er is dus een kans van 66% dat de beurzen morgen weer dalen.

beurzen na US election

Om eerlijk te zijn, Dow Jones data geeft aan dat drie van de vijf grootste stijgers kwamen na een overwinning van Democraten. Nu hebben de beurzen een overwinning van Clinton gedeeltelijk al ingeprijsd.  De S&P 500 is gestegen naar 2131 punten, een stijging van 2,2%! De Dow Jones steeg met 2.08% en noteerde 370 punten meer. Voor de Dow was dit de beste rally sinds de verkiezingsdag op 1932.

Het punt met onverwachte gebeurtenissen is nu juist dat ze een grote impact kunnen hebben als ze zich toch aandienen. Wall Street heeft de winst van Clinton al ingeprijsd. Als Trump onverwacht wint kunnen ongure tijden op de beurs aanbreken. Op langere termijn wordt gewaarschuwd voor een besmettelijke recessie die ook Europa zal raken. De zakenman wil handelsverdragen heronderhandelen. Te beginnen bij Mexico dat de nu al volatiele peso hard zal zien dalen. Rond een uur of drie, vier ’s nachts Europese tijd wordt het spannend. De resultaten uit Florida worden verwacht als de Aziatische beurzen open zijn. Als Trump daar verliest wordt het heel moeilijk voor hem. Als de uitslag lang op zich laat wachten en Trump koerst op winst kunnen de Europese beurzen wel eens paniekerig openen.

Voor ons liggen hele spannende 12 uren vol emotie en spanning. Heb je niks te verliezen, dan moet je op de knop hieronder klikken. Heb je wel iets te verliezen maar hekel je als de kansen je neus voorbij gaan, dan moet je ook op de knop hieronder klikken.

Open een account en profiteer van verkiezing

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register