shopify site analytics

Share This Post

Forex

Trading plan strategie

Ja eindeliijk een goed plan op papier gezet, mocht er iets missen of aan/opmerkingen zijn dan hoor ik het graag:)

Trading plan en strategie

1 Het doel van het traden:

Het doel is om er op een gegevend moment ervan te leven of toch mee gaat helpen in financieele vrijheid die niet aaleen uit het werken kan worden gehaald.
Doel blijft toch om dat voor mijn 45ste te halen.

2 Hoe word dit mogelijk gemaakt:

Door goede trades proberen op tezetten en de trades zo op tezetten dat ze voor mijn eigen gevoel 100% winstgevend kunnen zijn, vevelende ontwikkelingen in de wereld buiten beschouwing gehouden.

3 Hoe word een trade opgezet:

Door de markt op dat moment te verkennen en kijken wat mogelijk is , is er niets
mogelijk op dat moment dan ook geen trades opzetten dat word vaak een verliezende
trade.

4 Trade opzetten, waar aan denken:

4.1 Er moet een goede mogelijkheid van slagen zijn , niet luk raak wat doen.
4.2 Ken het paar waar je in wilt traden , niet denken van ohh wat leuk om te traden in bv. Hongkong dollars om er over te praten op een verjaardag, weet waar je kennis ligt en waar de meeste informatie is over te vinden.
4.3 Zie wat anderen doen en kijk goed waarom ze het doen en vraag desnoods , maar ga niet blindelings volgen ,wie weet is dit hun 1ste trade en ga je met hun mee met kans op groot verlies.
4.4 Trade niet voor korte periode of kleine winsten , vaak worden dat verlies gevende trades , bij mij is het wel zo dat traden voor langere periode meer goed gaan met meer winst dan die van korte periode en kleine winsten.
4.5 Probeer voor het weekend niet veel trades open te hebben voor het geval dat er dingen in de wereld gebeuren die de kans van slagen met die trade kunnen beinvloeden, sluit liever met kleine winst/verlies af dan Zondag avond een groot verlies voor je kiezen te krijgen .
4.6 Let goed op wanneer je een trade plaats op support/resistance range ,niet op M1 M5 M15 maar zie naar H!1 H4 en ook D1 en zie wat de stand van zaken zijn.
4.7 Neem bij trend ommekeer je verlies of kleine winst en laat het verlies niet oplopen in de hoop dat het goed gaat komen wat soms lang kan duren en je een kans van Margin call kan krijgen en je met lege handen staat.
4.8 Probeer indien mogelijk je SL op winst te zetten maar niet te stak achter het koersmoment waardoor je een kans laat liggen voor grotere winsten maar Break Even is al goed of rond 30 pips achter het koersverloop, mocht dan de sl geraakt word is het vaak ook een teken van trend ommekeer .
4.9 Bij opening van een trade goed kijken en voor 100% achter je trade staan , wil niet zegen dat de trade dan ook voor 100% lukt maar dan ligt het niet aan jou maar bv grote veranderingen in de wereld waar niemand iets an kan doen.
4.10 Zet bij het begin van de trade de SL ruim en niet te strak: Als je long wilt gaan volgens de door jou ingewonnen gegevens wil niet altijd zeggen dat direct bij opening van jou trade de koers met je theoriw meegaat hou ruimte voor wat beweging zodat je niet binnen bv. 5 min. uit de trade word gehaald door een krappe SL en vervolgens zie je de koers wel de goede kant op gaan wat jij verwacht hebt om dan het 1ste verlies goed temaken loop je aardig wat pips mis door je verlies.
4.11 Zet de koers de juiste richting in kun je altijd je SL bij stellen op winst of BE dat ligt aan de koers zelf, niet te strak er achter .
4.12 Zet je SL op een support lijn( voorbeeld is bij traden in long, short word het dus resistance lijn) maar er net onder en niet op een rond getal, Support lijn word vaak gestest door een koers en je zal net zien dat hij 1 pip er onder gaat en je trade weg is ,zet hem 3 pips eronder mocht hij dan geraakt worden is het vak een teken van trend ommekeer dus zou je trade sowieso verloren gaan .
4.13 Zet je TP ook niet pecies op een resistance lijn maar er net onder , mischien wel 2 pips minder winst maar dan loop je niet het risico van net niet geraakt en trend ommekeer en je verlies dan groter zal zijn .
4.14 Nogmaals , bij trend ommekeer neem je kleine winst of kleine verlies, laat nooit je verlies oplopen.
4.15 Tip: Ga niet steeds met je neus op de trade zitten te kijken vaak bij een daling komt het gevoel van sluiten terwijl dit niet hoefd of heb gewoon vertrouwen in jezelf en dus ook in de trade die je plaatst.

Money Management

Ja een heel belangrijk punt is toch jou geld beheer vermogen , zet niet alles op het spel kijk vooruit misschien wil je morgen ook nog een trade plaatsen dus MM is zeer zeker een belanrijke factor bij het traden.

2.1 Zet niet je winst meteen weer in door met een groter lot te gaan spelen , hou je aan je lot grote bij mij is dat voorlopig een 0,01 lot .

2.2 Als jou account het toe laat qua grote ga dan eens denken aan een 0,02 lot , bouw dat rustig op:
Bij account grote van kleiner dan 200,-euro 0,01 .lot
Bij account grote tussen de 200,- en 400,- euro een 0,02 enzo voort.

2.3 Ga niet denken na 3 winstgevende trades :hey zal ik dat geintje nu met een 0,2 lot doen? Kans is groot dat het verlies dan groter is dan de 3 winstgevende trades.

2.4 Zet niet meer dan 10% van je aacount grote in en zeer zeker niet in 1 paar.

2.5 Word niet over moedig ,dat is vaak de reden dat je op het eind van de dag in de min komt te staan en van een feeststemming in een graf stemming overgaat en een flinke kater hebt.
Eigen regels van en voor het traden:

3.1 Ik wil zelf niet meer dan 3 trades tergelijk open hebben dus ook bij grote kansen bij een 4de paar niet doen hou je aan je eigen afspraak.

3.2 Probeer zeer zeker niet je verlies met het zelfde paar terug te winnen door grote risico’s te nemen , kans op groter verlies is zeer zeker aanwezig.

3.3 Ga niet traden omdat een ander het op dat moment ook doet, wacht je kansen af .

3.4 Ga niet traden in dingen waar je geen verstand van hebt, doe dat eerst desnoods op een demo account en leer die markt te verkennen .

3.5 Hou bij het opzetten van een trade de regels hierboven in de gaten en laat je niet afleiden daarvan en ga zeer zeker hier ook niet van afwijken.

3.6 Liever 1 goede trade dan 2 trades doen omdat je denk, ik moet meegaan met de rest en die dan verliezend afsluiten , volg je eigen weg.

3.7 Trade niet boven je budget en dan je account naar het land van onze voorvaderen sturen .

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register