shopify site analytics

Trading op margin

Een deel van de aantrekkelijkheid van CFD trading is vanwege de margin. Margin trading met CFD’s is wat de hefboom mogelijk maakt voor een deel van de trade. Begrip van de werking en waarom het werkt is belangrijk voor een succesvolle toepassing van CFD trading. De margin component legt de mate van de hefboom vast voor een bepaalde trade, meestal staat dit vast aan de hand van de markt.

Neem het volgende voorbeeld. De FTSE 100 is verhandelbaar met een margin eis van 5% en je wilt een CFD trade openen in de FTSE 100 met een waarde van 100 euro van je kapitaal. De margin eis hiervoor betekent dat je kapitaal effectief 20 keer meer kracht heeft met CFD trading dan met een directe investering. Dit is omdat 95% van de transactie bestaat uit geleend geld. Dus je kapitaal van 100 euro vormt slechts 5% van je totale beschikbare transactie grootte. Dit betekent weer dat je een trade kunt plaatsen van 2000 euro. Wanneer de markt waarin jij een positie hebt geopend met 10% stijgt betekent dit al 200 euro winst. Margin trading maakt het dus mogelijk om zowel je transactie als je rendement te verhogen.

In slechte scenario’s kun je natuurlijk ook geld verliezen en het is belangrijk dat je bewust bent van de risico’s met het openen van posities met margin. Terwijl trading op margin op CFD’s het mogelijk maakt om in veel grotere posities te handelen dan wat je werkelijk kan, zijn de negatieve gevolgen ervan ook echt. Hoe groter de hefboom hoe groter de winsten, maar ook de verliezen.

Voordeel van een hefboom

Lost Password

Register