shopify site analytics

Share This Post

Forex

Trading in the (war)Zone

[SIZE=”5″] Trading in the (war)Zone
[SIZE=”3″] Sinds afgelopen week is mijn zoon op zijn Playstation fanatiek in de weer met de bèta versie van het spel Battlefield 3. Voor de niet ingewijde gamers, het betreft hier een spel dat valt onder de categorie ‘shooters’ dat garant staat voor veel spektakel. In dit geval een oorlogssituatie in een hedendaagse omgeving waarin je solo of met een team een gezamenlijke vijand moet bestrijden om het spel te winnen. Omdat ik weet dat veel lezers van dit blog van ongeveer dezelfde leeftijd als mijn zoon zijn, leek het mij leuk om een vergelijk te maken tussen de demo en het traden.

Net zoals mijn zoon kan kiezen om zijn virtuele vijanden te lijf te gaan met verschillend wapentuig, is er ook een keuze mogelijk voor de strategie die je met traden wilt gebruiken. Het gebruik van een machinegeweer met veel munitie voor slechts één tegenstander in het spel kun je bijvoorbeeld vergelijken met een groot aantal trades op meerder forex pairs of scalp trades op één forex pair waarvan er maar zeer weinig succesvol zijn. Nee, liever identificeer ik mij dan met de sniper, die geduldig wacht tot zijn prooi in het vizier komt en zijn wapen pas afdrukt als hij 100% zeker is dat hij aan zijn voorwaarden heeft voldaan. Zet dit eens af tegen een goed voorbereide middellange termijn trade waar je pas instapt op het moment dat er aan de voorwaarden van je tradingplan is voldaan. Ook de bevoorrading is een belangrijke zaak. Als de munitie of andere resources op zijn kun je in het spel helemaal niets meer. Hetzelfde geldt voor de ‘resource’ valuta op je trading account. En wat te denken van het onvoorspelbare? Je weet nooit wanneer in het spel je vijand opduikt en met hoeveel. Je kunt weliswaar gebruik maken van handige hulpmiddelen zoals nightvision, infrarood kijkers en dergelijke, maar voor een gedeelte blijft de onvoorspelbaarheid en verassing aanwezig. Geldt dit ook niet voor de bewegingen van de markt die je door het gebruik van een arsenaal aan indicatoren een beetje tracht te voorspellen, maar die toch steeds weer verrassen en door de constante invloed van vele factoren vrijwel onvoorspelbaar zijn?
Het verbeteren van de ‘kill streak’ kun je in grote lijnen vergelijken met het verbeteren van de verwachtingswaarde van je trades. Een heftige schreeuw van frustratie vanuit de kamer naast mij toen mijn zoon virtueel geelimineerd bleek, bracht bij ook een glimlach van herkenning teweeg, jammer genoeg lag alleen de herkenbaarheid niet in het virtuele. Het laatste dat mij opviel aan zijn spelgedrag is de overlevingsdrang. Veel traders zijn hier ook dagelijks mee bezig en als mijn zoon het in de demo eventjes niet redt, begint hij weer opnieuw. Hoeveel traders zullen zich hierin herkennen?

Zelf heb ik de status van veteraan door mijn uitzending in de jaren ’80 naar het Midden-Oosten. Deze
‘real life’ ervaring, gecombineerd met het feit dat mijn zoon zijn Playstation ook nog eens heeft aangesloten op een versterker van meer dan 100 watt, maakt dat in de kamer ernaast mezelf regelmatig weer eens waan in trading in the (war) zone.

Als dit blog je bevalt, als je iets wilt vragen, of als je op of aanmerking hebt, laat mij dit dan in een reactie weten. Je kunt ook via mijn website contact met mij opnemen.

Wil je meer weten over de wijze waarop ik het traden benader, bezoek dan mijn vernieuwde website DeTradeManager.nl. Op deze site vind je meer dan 400 GRATIS E-books over traden, handige trading tools, een archief met al mijn blogs, gastartikelen en een overzicht van tips en trucs die ik in de loop der jaren heb gekregen.

Hou je hoofd erbij en goede trades toegewenst ………

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register