shopify site analytics

Share This Post

Forex

Trading for a living

Trading for a living is mijn titel voor deze blog, waarom? 20 Maart loopt mijn contract af van mijn huidige bijbaantje. Hier verdien ik gemiddeld 200 euro per maand, omdat ik geen zin heb in een bijbaantje en mijn toekomst wel zie in de forex markt, wil ik vanaf 1 april 200 euro in de maand bijelkaar traden.

Het is nu 31 Januari 2010, hier een overzicht van mijn startkapitaal:

– Fxgm: 50 dollar
etoro: 16.90 dollar
– fxopen: 87 dollar
– marketiva: 1.1 dollar

Wat het vervelende is dat ik 155 dollar versprijdt heb over 3-4 verschillende accounts.

Waarschijnlijk ga ik:
– Fxopen gebruiken voor ea’s, omdat fxopen mt4 gebruikt als trading platform.

– Etoro gebruiken wanneer ik heel zeker ben van een trade, omdat de lotsize erg hoog is.

– Fxgm gebruiken voor alle handmatige daytrading trades.

– Marketiva gebruiken om een positie te nemen voor langere termijn om zo van mijn (haha) 1.1 dollar nog een leuk bedragje te maken.

Ik zal proberen elke week in een overzicht mijn resultaten bij te houden.

Misschien hebben jullie nog ideeen? Hoe ik het beter aan kan pakken?
Ik weet dat ik aardig wat risico moet nemen, en ben ook in staat dit te doen.

***************************************************************************
Update 5 februari

Zo het is einde van de week en daarom tijd voor een update van de stand van resultaten:

– Fxgm: 52 dollar +2
– etoro: 16.90 dollar +0
– fxopen: 80 dollar -7
– marketiva: 3.21 dollar +2.1

Zo dit was een mooi weeg super resultaten, met fxgm te beginnen heb in het begin veel verlies gehad, heb op 31 dollar gestaan, dit kwam door fout te handelen, heb mijn plan bijgeschaafd en daarna alleen nog maar winnende trades gehad. Bij etoro geen actie gedaan.

fxopen, heb een paar handmatige trades gedaan met verlies, dit is tegen mijn plan in en zal ik niet meer doen. Heb sinds gister avond na succes op demo account mijn totaleacompound draaien op deze live account met al succes van ~250 pips, komt neer op 2,50. Meer info te vinden in mijn andere blog.

Marketiva ben ik het meest tevreden over, heb een paar short posities genomen, met succes van bijna 300% winst. Doordat ik emotieloos lange termijn heb getrade door zo’n klein bedrag, heb ik een super resultaat gehaald. (leermoment)

Over moneymanagement praat ik liever niet, want heb aardig wat risico genomen. Wat ik zelf vreemd vond is dat einde van de week mijn emoties een kleine rol heeft gespeeld, en dat met een groot risico(~80% soms).

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register