shopify site analytics

Share This Post

Forex

Trading for a living deel 7 – Winst?

Omdat deze maand ook al bijna weer voorbij is, en ik komende dagen weinig tijd heb is hier deel 7 al van mijn project. Ik moet zeggen wat een winst, eerst maar even een overzicht:
1 April kick off!
Kapitaal: 200 dollar
Winst 0%

1 Mei
Kapitaal 220 Dollar
Winst 10 %

21 Mei
Kapitaal 300 dollar
Winst 36%

Eerst even een stukje over mijn manier van traden: In ieder geval niet zoals ik beschreven heb in een eerder post. De macd is volledig gone, traden op het verleden?? Daar heb ik nog nooit winst mee geboekt.

Hoe ik nu trade is eigenlijk heel simpel, ik kijk naar zware Support en Resistance lijnen. Dubbele toppen, teken trendlijnen ed. ik pak de 1H grafiek van de pairs eur/usd gbp/usd aud/usd usd/jpy usd/chf usd/cad en gold en kijk welke kant de dollar op wil.

Dan zoek ik een plek waar veel support of weerstand zit en zich een top of dal vormt, vaak zie je op een andere pair al een voorteken. Dan pak ik de 15m chart van die pair erbij en wacht ik op een tegengestelde candle, zodra deze gekomen is ga ik tegen de trend in, de stoploss plaats ik +/- 30 pips, ligt er aan hoeveel winst ik wil pakken, en dus risico ik wil nemen. Vervolgens plaats ik de Takeprofit boven of onder de volgende SR lijn.(Dit vaak allemaal met veel gevoel)

Door mijn scherm vol te hebben met deze pairs, zie ik wat de markt doet. Ik krijg stukken meer gevoel bij waar bepaalde pairs heen willen en waarom enkele pairs niet mee willen.

Correlatie, mooi woord. Er is bv. veel correlatie tussen usd/chf en usd/cad maar usd/jpy gedraagd zich zeker anders. Eur/usd, gbp/usd en aud/usd gaan veel hand in hand. Zo pak ik ook vaak wat pips wanneer er op bv. aud/usd en gbp/usd een top is maar op de eur/usd nog niet, dan trade ik de eur/usd, tenzij er nieuws uitgekomen is natuurlijk.

Nieuws, heb vaak de calander van forex factory ervoor, ONMISBAAR (voor de newbies). Neem wel eens blind een trade, maar dat is dan meestal uit haast en heb dan vergeten op de calander te kijken. Een lange tijd heb ik de calander niet willen gebruiken, waarom? Waarschijnlijk omdat ik er geen reet van snapte en dacht dat technische analyse alleen ook wel winst kon maken, niet dus…

Gevoel, trade erg veel op gevoel, eerst zei mijn gevoel altijd verkeerde dingen, nu is mijn gevoel op langere termijn vaak correct, dit omdat ik steeds meer gevoel krijg uit ervaring. Ook onmisbaar.

Zo nu over mijn winst, 36% is natuurlijk niet normaal, maar zeker wel mooi šŸ˜€ Dit is natuurlijk niet vreemd wanneer ik eigenlijk geen moneymanagement toepas. Dit zou wel moeten, maarja anders schiet het ook niet op om 200 dollar in de maand te verdienen. Ik ga nog liever broke dan ik 10 dollar in de maand verdien. Zo trade ik vaak 0.5 of 1 lot (50 cent en 1 dollar per pip. En zitten er natuurlijk veel pieken en dalen in mijn kapitaal.

Als iemand nog een keer een goed idee heeft om mijn kapitaal te verhogen, tell me:P

Vind het altijd aardig wanneer er wat reacties worden geplaatst:)

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register