shopify site analytics

Share This Post

Forex

Trader vic’s 2b reversal patroon

[SIZE=”4″] Trader Vic’s 2B Reversal patroon
[SIZE=”3″] Victor Sperandeo onder traders beter bekend als Trader Vic heeft tijdens zijn indrukwekkende carrière van meer dan 45 jaar Wallstreet, waar hij als onafhankelijk trader onder andere George Soros van raad en daad voorzag en die hij heeft beschreven in zijn boek ‘Methods of a Wall Street Master’ Trader Vic is een autoriteit op het gebied van commodity trading en heeft zich gespecialiseerd in de metaal en energie sectoren.

Trader Vic wist in september 1987 in een interview met Barron’s een crash van de markt te voorspellen hetgeen hem veel erkenning opleverde. Hiernaast heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de identificatie van prijs patronen. Het meest bekende patroon is het 1-2-3 patroon, waarover ik eerder een blog schreef en dat ik onlangs heb gebruikt voor één van mijn RENKO strategieën. Minder bekend is wellicht de variatie op het 1-2-3 patroon, Trader Vic’s 2B Reversal patroon.

Het patroon dat ook wel wordt omschreven als het W of M patroon of als katapult patroon, is een prijspatroon gebleken met een hoge betrouwbaarheid, dat bij voorkeur voorkomt aan het eind van een dominante trend of op horizontale en psychologische levels. Als we het patroon nader bekijken, kunnen we een licht vergelijk trekken met het false-break candlestick patroon. Dit is echter een andere discipline van de technische analyse. Het verschil tussen een candlestick patroon en een prijspatroon komt tot uiting door het in/uit zoomen van de complete chart, waarbij op de ingezoomde chart de candlestick patronen beter zijn te herkennen en op een uitgezoomde chart de prijspatronen.

Toch moest ik aan de overeenkomst denken omdat één van de kenmerken van het Trader Vic’s 2B Reversal patroon is dat de steun of weerstand, dit noemt hij de 2B lijn, die wordt gevormd, bij de tweede test wordt doorbroken voordat de prijs keert en zich in tegenovergestelde richting gaat bewegen. Het patroon ontleent zijn kracht aan de vele plaatsen waar de stoploss geplaatst kan worden als de prijs zich voor de tweede keer onder/boven de 2B lijn beweegt. De bijgevoegde afbeelding spreekt wellicht meer voor zich.

De bijnaam katapult patroon kan worden verklaard aan de hand van de katapult werking voor een short trade. Voor een long trade geldt dit natuurlijk andersom. Als je de 2B lijn voorstelt als een elastiek dat door de prijs wordt uitgetrokken, begrijp je dat, hoe hoger de prijs boven de 2B lijn uitkomt, hoe harder de prijs als het ware weer door de 2B lijn terug komt en hoe dieper de daling zal zijn.

Als dit blog je bevalt, als je iets wilt vragen, of als je op of aanmerking hebt, laat mij dit dan in een reactie weten. Je kunt ook via mijn website contact met mij opnemen.

Wil je meer weten over de wijze waarop ik het traden benader, lees dan mijn boek

‘TRADER MET OPGESTROOPTE MOUWEN’

volg mij op Twitter en bezoek mijn vernieuwde website DeTradeManager.nl . Op deze site vind je meer dan 500 GRATIS E-books over traden, handige trading tools, een archief met al mijn blogs, gastartikelen en een overzicht van tips en trucs die ik in de loop der jaren heb gekregen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register