shopify site analytics

Share This Post

Forex

Tradeplan Filo- (voor) Forex

[I] Trade plan ForexFilo [/I] Allereerst het MM plan.

Vanwege het miniaccount waarmee ik de valutahandel bespeel moet ik zeer bescheiden beginnen, geduld hebben en vooral mijn trades goed moet analyseren voordat ik ze ga zetten.

Max. 0.01 lot per positie, tenzij deze 50+ pips staat, dan kan er een tweede 0.01 lot geopend worden waarbij de sl van beiden gezamenlijk in de winst gezet kunnen worden.

Elke trade bepaal ik van tevoren waar mijn tp en sl komen te staan. Dit zal minimaal in de verhouding van 1 tegen 2 zijn. Deze mogen enkel aangepast worden door inzicht dat de trade verkeerd is en deze niet onnodig max. verlies hoef te nemen hierdoor, of wanneer de trade reeds 25 pips in de plus staat en de sl 5 pips winst boven/onder BE gezet kan worden (dit zal vooral gelden voor de trades die ik open vanaf het 4h en 1d tijdframe open en dus voor LT zijn).

Tradekader

Zoals boven al beschreven hanteer ik voor elke trade die ik aan ga een van te voren benoemde sl en tp. Minimale verhouding van 1/2.De trades die ik aanga bepaal ik afhankelijk van de ruimte die ik zie tussen de tijdframes met behulp van dubbele BB’s en vorige toppen en bodems. Voor elk tijdframe al ik bijbehorende toppen en bodems gebruiken. Instappen doe ik bij 3 bevestigingen. 1 Tijdframe, 2 tijdframe groter ook bevestiging, 3 tijdframe nog groter bevestiging. Dit alle natuurlijk met de trend van de daily candles in het achterhoofd. Deze is leidend!!

Ik zal dit d.m.v. een voorbeeld uitleggen.
1d heeft een up-trend in een specifiek paar.
Je bent aan het kijken en schiet wat tussen de 5m, 15m, 1h heen en weer om een instapmoment te bepalen. Het paar laat een terugval zien en je wilt opnieuw instappen om de weg omhoog te maken. Zodra je dan met behulp van de dubbele BB’s ruimte ziet voor een beweging opwaarts in de 1d/4h en 1h kan je door naar de kleinere tijdframes te kijken een juist instapmoment kiezen daar hij bijna nooit extreem buiten de BB’s zal treden, waarmee je een relatief veilige trades kunt zetten tot in ieder geval rond de vorige top. Vanaf een bepaalde winst kan de sl met + van de BE gezet worden. Afhankelijk van met welke termijn in gedachte de trade is geopend.

Het voordeel in mijn ogen hiervan is dat je doordat je gesteund word door de positieve trend op 1d frame je de sl onder de trendlijnen kunt zetten. Hierom moet je met een juist MM traden anders is dit niet vol te houden, want een koers heeft ruimte nodig om te bewegen. Net als een grote bus die ruimte nodig heeft om door de bocht te gaan. Het nieuws traden doe ik niet tenzij het een overduidelijke invloed heeft. Vooralsnog baseer ik mijn trades dus op basis van wat mijn ogen waarnemen in de charts m.b.v. candles, BB’s en zelf getekende trendlijnen op verschillende tijdframes zodat ik de beweging in een beweging goed kan waarnemen en kan traden.

Ik noem bewust geen aantallen pips of iets dergelijks omdat mijn focus ligt op het kunnen zien en uitvoeren van winnende trades. Kortom het beheersen van het spelletje, mijn vertrouwen is dat het account bij een juiste beheersing van het traden vanzelf tot leuke hoogte kan groeien.

Verder nieuw iets waarvan ik voorheen geen weet had is dat je bij Markets over een flink aantal paren een positieve swap krijgt. Wellicht in eerste instantie niet rijk makend maar als de trend up is en de swap voor buy is positief dan kan het wel tot 12 cnt per 0.01 lot per dag oplopen. Betreffende LT trades is dit een zeer belangrijk verschil in het uiteindelijke resultaat in verhouding tot de negatieve swap. Lange termijn trades zal ik dus niet aangaan als ik met een negatieve swap te maken heb. Er is namelijk altijd wel een of meerdere paren waar je lange termijn in kunt handelen met positieve swap. Voor het daytraden, t liefst binnen uur of voor 23:00 uur weer sluiten, maakt de swap niet uit, omdat dit pas om 23:00 uur word gerekend.

Mijn uiteindelijke doel is om van traden mijn beroep te maken. Zowel op de beurs in aandelen, sprinters, turbo’s maar zeker ook met de forexhandel. Mijn streefdatum is om per 1-11-2012 mezelf professioneel trader te mogen noemen.

Op- en/of aanmerkingen en tips zijn welkom dus laat van u horen a.u.b. zodat ik mijn tradeplan kan optimaliseren!

Gr.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register