shopify site analytics

Vaste of variabele spreads?

Home Forums Markets.com Markets.com Algemeen Vaste of variabele spreads?

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #83675
  robertk
  Bijdrager

  Hoi allemaal,

  Momenteel heb ik zelf nog een vaste spread van 3pips op het EUR/USD pair.
  Nu trade ik voornamelijk dit pair. Heel af en toe trade ik ook GBP/JPY.

  Nu staat op de website van markets.com dat de typische variabele spread voor EUR/USD rond de 2.2 ligt. Bij GBP/JPY 5.3 maar zoals gezegt trade ik dit slechts gering.

  Mijn vraag bij deze is dan ook of iemand zijn of haar ervaring wil delen met variabele spreads op de EUR/USD. Lijkt het jullie verstandig om van vaste naar variabele spreads te gaan wanneer 90% van de tijd EUR/USD wordt getrade?

  Bedankt!

  +500

  #107742
  Armijn
  Lid

  Beste Robert,

  Zelf handel ik ook graag in de Euro/Dollar omdat het een prachtig valuta paar is en ik er de meeste gevoel bij heb. Dat de spread (kosten) hier het minst zijn speelt voor mij ook een grote rol omdat ik nogal graag korte ritjes wil maken. Zelf ben ik bij Markets VIP (storting gedaan van 10ke aan het begin en dan wordt je dat of als je je stortingen bij elkaar optelt) en dan krijg je voor 1 paar 1 pip korting. Ik betaal zelf dus nu altijd (fixed) 2 pips op het Euro/Dollar paar en dat handelt net even wat fijner voor de korte ritjes en stukjes. Ik vind fixed spread persoonlijk fijner zodat je weet waar je aan toe ben. Heb ook wel gehandeld met variabele spread ( Zulu ) maar vond dat niet fijn omdat het soms zoveel hoger is en eigenlijk weinig lager. Dit hangt natuurlijk ook af wanneer je veel handelt qua tijden. Uiteindelijk gaat het erom dat je de minste kosten betaald en/of een combinatie van factoren zoals snelle storting/uitbetaling, service, support e.d. Dat is een persoonlijke keuze.

  #108331
  robertk
  Bijdrager

  @Armijn 26166 wrote:

  Beste Robert,
  Ik vind fixed spread persoonlijk fijner zodat je weet waar je aan toe ben. Heb ook wel gehandeld met variabele spread ( Zulu ) maar vond dat niet fijn omdat het soms zoveel hoger is en eigenlijk weinig lager.

  Ja precies. Dat was eerlijk gezegt wat ik in gedachte had. Ik kan namelijk niet echt goed terug vinden rond welke tijden die typische spread van 2.2 is op EUR/USD. Wellicht is de spread rond de 4 op de tijden dat ik trade.. En daardoor ben je dan in bepaalde mate geforceerd om simpelweg niet te traden door dit bijkomend nadeel. Mede hierdoor was ik benieuwd of iemand dit kon bevestigen 🙂

  Mijn gemiddelde posities duren rond de 10-15min overigens en liggen rond de 7-10 pips winst/verlies de meeste tijd.

  Bedankt voor de reactie trouwens zoals altijd.

  #108332
  Armijn
  Lid

  @robertk 26170 wrote:

  Mijn gemiddelde posities duren rond de 10-15min overigens en liggen rond de 7-10 pips winst/verlies de meeste tijd.

  Bedankt voor de reactie trouwens zoals altijd.

  Graag gedaan Robert, ik woon hier op het forum en altijd online en geen sociaal leven 🙂

  Als je inderdaad zo kort handelt met korte ritjes (doe ik ook erg vaak maar zit iets hoger in winst/verlies pips) dan is het nog interessanter om te gaan voor die fixed spread en je niet hoeft aan te passen aan de tijden. Ik weet niet of je groot of veel handelt maar dan is die 2 pips spread super interessant op Markets.

  Bij plus500 hebben ze trouwens standaard 2 pips bij de Euro/Dollar zonder VIP programma.

  #108333
  -simon-
  Lid

  Goed voorbeeldje:
  //fxtrade.oanda.com/why/spreads/recent

  Heel veel brokers hebben dit soort overzichten. Over het algemeen is de spread tijdens de avonduren (na 22:00) wat hoger. En je hebt natuurlijk het nadeel dat er af een toe spikes tussenzitten met nieuws e.d.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Lost Password

Register