shopify site analytics

Twee maanden minen. Hoe nu verder?

Home Forums Cryptomunten Cryptomunten Algemeen Twee maanden minen. Hoe nu verder?

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #86222

  Twee maanden geleden begon ik mij serieus te verdiepen in het minen van cryptomunten. En al terugkijkend dacht ik dat het wellicht leuk leesvoer zou kunnen zijn als ik het aan het elektronische papier zou toevertrouwen.

  RTLZ

  Aangezien ik de hele dag deze zender op heb staan kwam het afgelopen jaar geregeld de Bitcoin voorbij. De dag dat hij de €1.000 aan tikte kan ik mij nog herinneren en ondanks dat ik er nog niets van wist baalde ik dat ik ze niet had. Het duurde nog een tijdje tot ik een goede bekende uit de pokerwereld sprak die inmiddels aan het minen was geslagen. Dat was het moment waarop ik wat serieuzer aan de slag ging en niet veel later kwam ik hier terecht.

  Mijn gedachten toen (en die zijn niet veel anders geworden) waren dat wij eens in de zoveel jaar een ontwikkeling langs zien komen waarvan je achteraf denkt: had ik mij er maar eerder in verdiept. Persoonlijk kan ik dan het internet (ja, ik ben oud) en poker op noemen. Twee keer niets of te weinig mee gedaan denk ik achteraf. De cryptomunten zijn voor mij de derde ontwikkeling die op dezelfde manier zou kunnen uitpakken: als je er vroeg bij bent kan je bovengemiddeld knaken verdienen.

  Kansen voor de kleine miner

  Los van de pool en Koekebakker die echt een not-so-hidden-brag rig ( ; ) neerzet is het gros op het forum toch een microminer. Maar ook daar liggen kansen natuurlijk. Ik ken genoeg micro- en lowstakers die een behoorlijke bijverdienste hadden uit poker, dat zal met minen niet anders zijn.

  De meesten kennen wel de site coinwarz waar precies staat welke munt het meest profitable te minen is. De multipools wisselen iedere keer van munt en soms lijkt het wel alsof ze die site gebruiken. Maar is dat wel het meest profitable? Zeker nu steeds meer munten multipool resistant zijn geworden (Kimoto Gravity Well). En dan nog: je vult als kleine miner je Kh/s in en je ziet dat je een dollar per dag kan minen. Is dat het doel? Een munt die op cryptsy staat te minen en na een maand voor 0,015 Bitcoins te hebben? Kan natuurlijk.

  Maar wat als je nou de Auroramunt vorige maand gemined had? De market cap van de Auroracoin is nu $231 miljoen en ze leveren $21,75 per stuk op. Ze stonden bijna op $100 en dat was bijna een maand na lancering. Je had met terugwerkende kracht in 24 uur zonder problemen $250 kunnen minen waarschijnlijk, ook als microminer.

  Ducaten

  Dankzij de Ducaten heb ik de eerste stapjes op het gebied van minen gezet. Hoe stel je de miner in, hoe werkt een wallet, hoe back-up je hem enzovoort. De eerste weken ook eigenlijk continu gemined en rikislief hard uitlachen als er bij mij 13,5 ducs binnenkwamen en bij hem slechts 12,9. Minen was nog nooit zo leuk.
  Maar als je je verdiept in de andere munten dan zie je ook waarom Ducaten kansloos zijn om te overleven. Ducaten zijn gewoon simpelweg een munt. Niets meer, niets minder. Bij lanceringen van cryptomunten (neem bijvoorbeeld de Auroracoin, maar zo zijn er nog tientallen) zit er zo ongeveer een heel bedrijfsplan achter. Alles is uitgedacht wat ze er mee willen en waarom zij denken dat het een blijvertje is.

  De Appcoin is laatst gelanceerd en ook daar zit een duidelijk idee achter. Een kleine quote uit een enorme lap tekst:

  For apps with a price, generally a percentage of 20-30% goes to the distribution provider (such as iTunes), and the rest goes to the producer of the app. The same app can therefore cost the average smartphone user a different price depending on whether they use iPhone, Android, or BlackBerry devices. Consumers have to create accounts to the different distribution platforms and the available payment methods are slow, the transactions have high fees and the accepted payment methods can vary from a shop to another. We believe that the application distribution can be much more simple than it is now.

  That’s why we developed Appcoin.

  Begrijp mij niet verkeerd: ik zeg niet dat de App coin het gaat redden, maar er is heel goed over nagedacht. Ik snap dat mensen die Ducs minen oproepen om het te promoten, maar wat promoot je dan? Als iemand vraagt: ‘wat kan ik met die munt?’ Wat ga je antwoorden?

  Heeft het niet veel meer zin om een Reddcoin (RDD) te promoten als je die in het begin gemined hebt. De Reddcoin moet de universele like worden op social media. Ze hebben een Tipping Army om RDD’s weg te geven. Gaat deze munt het redden? Geen idee. Maar er zit een uitgebreid idee achter en dan is er in ieder geval een kans van slagen.

  Eerste kleine resultaten

  Rikislief en ondergetekende hebben een klein beetje geÁ¯nvesteerd in de eerste stappen naar een rig. Mede dankzij uitgebreide ondersteuning (CG Miner instellen voor gevorderden) draaien wij nu steady 530 kh/s met 1 kaart. Ons doel is duidelijk: bovenop de munten zitten en niet proberen $3 per dag te minen, maar nieuwe munten minen voordat hij voor het eerst halveert. Die munten moeten dan op voorhand wel een beetje goed ontvangen worden door de community en een goed verhaal erachter hebben.

  Wat de afgelopen dagen gemined hebben:

  NewYork Coins: 1,6 miljoen
  Educoins: 1 miljoen
  App Coins: 18.000
  Credits: 600
  HeisenbergHex: 775.000

  En sinds gisteren een afgeleide van de AuroraCoin: de SpainCoin. Hebben wij er ruim 2 van in ongeveer 18 uur. Niet veel? Klopt, de munt is zo populair dat de difficulty al snel naar 350 ging en dat zonder multipools.

  Dit zijn slechts een paar van de munten die uitgekomen zijn, je kan ook andere keuzes maken. Maar de Heisenberg Hex coin begonnen wij met minen toen de blockreward 512.000 was met 50% kans op 1 miljoen. De blockreward is nu 56.000 met een kans van 1 op 32 dat het een miljoen is. Kortom: Een dag minen toen staat aan 10 dagen minen nu. We hebben het over een dag of 5 geleden. Je moet er dus bovenop zitten bij bepaalde munten. Als deze munt ooit geld waard wordt dan hebben wij in ieder geval optimaal gemined en met terugwerkende kracht kans op het grootste rendement.

  Waarschijnlijk (kunnen wij nu nog niet onderbouwen) hoef je maar 1 dag per maand een goede keuze te maken om achteraf te kunnen zeggen dat het beter was dan de hele maand $3 per dag te minen en direkt om te ruilen voor BTC. Laten er 5 munten daadwerkelijk geld waard worden en laat er eentje het zelfs tot Cryptsy.com redden. En hopelijk 1 keer in de twee maanden een AuroraCoin situatie.

  Hoe verder en wie doet/denkt er mee?

  Wie van jullie kijkt er ook verder dan Ducaten en wil actiever meedenken over welke munt te minen? Ook wil ik mij meer verdiepen in Merge Mining. Ik las deze opmerking en dat klonk logisch:

  “The hashes that are being created by your miner to solve a block for say the LTC chain, may also solve a block for one of the secondary blockchains because the chains are compatible.”

  Je kan de videokaart breder inzetten dan 1 Coin zonder de hashrate aan te tasten. Er zijn zelfs speciale pools en je zou je miner op verschillende munten tegelijkertijd in kunnen zetten. Hmmm….

  Volgende stap is in de gaten houden welke munten op Cryptsy gaan komen of daar in ieder geval een goede kans maken. Deze munten aanschaffen op kleinere beurzen aangezien ze vaak een boost krijgen zodra ze op Cryptsy verschijnen.

  Verder draai ik de hele dag Toontje Lager: Zoveel te doen…

  Benieuwd naar reacties.

  +500

  #120263
  Nemrah
  Lid

  Mooi stuk ,mooi om te zien dat je er zoveel belangstelling voor hebt. Persoonlijk denk ik er het zelfde over qua kansen pakken bij nieuwe ontwikkelingen.

  Wegens tijdgebrek helaas er nog niet zoveel in hebben kunnen verdiepen als jullie hebben gedaan!

  #120264

  Dank je Nemrah.

  Eerste succes is binnen.

  Wij hebben zojuist de Spain Coins voor $5,68 per stuk verkocht! Hebben voor ongeveer $25 per dag mining resultaat.

  #120265

  pompompom 0.11 bitcoins binnen! moeten we met de pool ook niet dit soort coins gaan minen?

  het vertekent wellicht een beetje dat we toevallig onze munten online kregen op het moment dat de koers van 0.004 naar 0.009 spikete, en nu weer teruggezakt is naar 0.007…

  #120274

  Mooi stukje idd, heel herkenbaar ook. Het is nog geen jaar geleden dat we over de Bitcoin begonnen (Armijn en ik), tijd gaat snel. Ik vertelde hem niet eens zo lang geleden precies hetzelfde over de toekomst van dit soort ontwikkelingen. Wanneer ik begin jaren 2000 / 2004 meer opgelet had inzake poker was alles misschien anders gelopen, maar ja, achteraf kijk je een ….. Ik zei Armijn een paar maand terug dat dit net zo iets zou zijn als poker in die jaren. Veel mensen zien nog niet het potentieel van deze ontwikkeling maar wees er vroeg genoeg bij en durf kansen te zien en te pakken en je toekomst kan er binnen een paar jaar heel anders uitzien.

  Mooi ook om te zien dat je je verdiept in andere coins, ik waardeer dat soort uitpluizerij, gaaf. Ik had het met een maatje een paar maand terug er al eens over, misschien is de Bitcoin niet de munt die uiteindelijk over blijft maar gaan we naar een bitcoin 2.0 / 3.0. Je zou kunnen zeggen dat scryptcoins al een soort 2.0 zijn. Welke er uiteindelijk echt blijft staan is moeilijk te zeggen maar dat de cryptocoins niet meer weg gaan is wel duidelijk imo.

  Mergemining kende ik bv nog niet, dank daarvoor. Daar ga ik zeker eens wat over uitpluizen.

  Enne over die ‘not so’ hidden brag, ach, ik heb soms een grote mond 🙂 Ik heb een plannetje (wat een beetje afhankelijk is van de daadwerkelijke inkomsten natuurlijk) maar als het maar een beetje klopt heb ik waarschijnlijk wel een paar van staan voor het eind van het jaar. Maar zoals altijd, eerst zien…. 😉

  Cookie.

  #120275

  Het werd ook met een knipook gezegd Cookie :). Dank voor je reactie, ik ga ook in dat merge mining duiken en hou je op de hoogte.

  Dit succes was wel even nodig eigenlijk, gewoon om een keer te zien dat de strategie goed kan werken. Wij waren als kleine kinderen zo blij gisteren :).

  #120287

  spreek voor jezelf. ik was zo blij als een groot kind.

  #120308
  KSM2
  Lid

  Interessante post en leuk om te lezen hoe anderen hierin zijn verzeild!
  Verder klinkt merge mining interessant, zeker de moeite waard om verder uit te zoeken.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Lost Password

Register