shopify site analytics

Starting place voor commodity trading

Home Forums Beurs Commodities Starting place voor commodity trading

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #81932

  Hoi,

  Als nieuwbakken trading adept wil ik me graag specialiseren in 1 bepaald product. Ik dacht te kiezen voor een commodity als Tarwe of Corn omdat dit minder sexy is en het aldus eenvoudiger zou moeten zijn om een edge te krijgen. Opmerkingen over deze denkwijze zijn zeker welkom.

  Waar raden jullie me aan van start te gaan, hoe kan ik nuttige informatie vinden over de verwachte marktbewegingen van commodities? Ik deed al een google search, maar hierbij worden natuurlijk vooral de sites met goeie SEO naar voor geschoven en dat zijn vaak niet de kostenloze en meest nuttige.

  Grtn

  +500

  #98877
  Admin-D
  Lid

  Allereerst: Het is een heel goed idee om je te specialiseren in 1 product, ten tweede: het maakt denk ik niet veel uit in WELK product je je gaat specialiseren, je moet het sowieso opnemen tegen de meest slimmer traders van deze aardbol, dus laat je daar niet al te veel door tegenhouden: Kies gewoon een product waar je gevoelsmatig iets mee hebt.

  #98883
  Armijn
  Lid

  Ik zou ook een produkt kiezen waar je affiniteit mee hebt. Misschien heb je wel een oom die veel verstand en kennis heeft van suiker 🙂

  #98887

  Het is m.i. belangrijk dat je een product kiest dat liquide en daardoor ‘goedkoop’ is. Wat valuta’s betreft kun je kiezen voor eurusd of gbpjpy. Een product met een enorm verschil tussen bied en laat prijs is al snel niet zo geschikt.

  #98899

  Allemaal zeer nuttige reacties, dank je. Ik denk dat ik inderdaad moet beseffen dat ik zeer veel aandacht moet besteden aan de spread die een bepaald product met zich meebrengt. In die optiek zal ik misschien mijn aanpak wat moeten aanpassen.

  Bestaat er eigenlijk een vergelijking van producten met de gangbare spreads of is dit zo broker-dependant dat ik bij mijn eigen broker langs moet gaan?

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Lost Password

Register