shopify site analytics

Spread kosten blijen stijgen

Home Forums Plus500 Forum Plus500 Algemeen Spread kosten blijen stijgen

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #163853
  beppie
  Bijdrager

  Hoi mensen,

  Ik ben redelijk nieuwe in deze markt en weet niet zo goed hoe het werkt met de spread kosten. Ik heb namelijk cacao aangekocht en de prijs hiervan bleef stijgen. Alleen in een keer schoot mijn winst naar beneden, tot zelfs een negatief saldo. Dit terwijl de prijs nog steeds bleef stijgen. Bij navraag bij plus500 kreeg ik als antwoord dat dit met de volatiliteit te maken heeft. Alleen ligt dit volgens mij bij andere instrumenten nog hoger, waarbij de spread kosten wel een stuk lager blijven. De spread kosten voor cacao stond een paar dagen geleden op ongeveer 5 pips en nu soms wel over de 70 pips. Is dit normaal? Want als plus500 gewoon de spread kosten kan blijven verhogen als de prijs stijgt wordt het wel erg lastig om winst te maken! Hoe kan ik zelf kijken hoe hoog de spread kosten ongeveer worden? Werkt dit bij andere brokers ook op deze manier? En kan ik verwachten dat de spreadkosten ook weer gaan zakken? Of is de kans groot dat dit pas gebeurd als ik helemaal in de min sta?

  +500

  #163862
  Admin
  Sleutelbeheerder

  Hoi Beppie,

  Een broker rekent kosten op twee manieren; de bid-ask spread en de vaste kosten voor het openen van een positie. Wanneer de volatiliteit op de markt toeneemt neemt alleen de spread toe. De vaste kosten per positie blijven natuurlijk gelijk. De spread is bij de meeste brokers variabel en hangt af van verschillende economische factoren. Wanneer de markten volatiel zijn kunnen koersprijzen flink op en neer bewegen waardoor de kans dat de broker geld verliest groter wordt. Om de volatiliteit te compenseren laten de broker de spread toenemen waardoor het verschil in bid en ask prijzen groter worden.

  Je kan onmogelijk van tevoren de spread berekenen omdat de volatiliteit niet van tevoren gezien kan worden. Ook de mate van de volatiliteit is moeilijk te schatten. Het is daarom verstandiger om posities te openen wanneer de markten minder volatiel zijn waarbij de spread zo laag mogelijk is. Dat is veilig voor jou en voor de broker. De spread neemt dus niet alleen maar toe, maar varieert. Je kunt dus wachten totdat de spread weer minder groot is en dan een positie openen.

  Verder wil ik je adviseren om een account bij Markets.com te openen omdat de spread hier standaard lager is en minimale kosten voor het openen van een positie ook veel lager is. Kijk anders op een onze reviewpagina voor een heldere uitleg over deze broker en begin met beleggen zou ik zeggen. Persoonlijk vind ik Markets beter dan Plus500.

  Succes!

  #163906
  jojo
  Bijdrager

  Beste Admin,

  als trouwe aanhanger/medewerker van Plus500 even een vraagje.
  Afgelopen week een rollover op de AEX gehad. Daags daarna een e-mail van Plus500 met excuses dat er een te hoge prijs bij de rollover was toegepast. De door Plus500 toegepaste prijs bleek maar liefst 450 tot 500% hoger te zijn. Plus500 zou correcties doorvoeren. Omdat de correctie niet kwam heb ik geinformeerd.
  Plus500 schreef mij dat correcties niet zichtbaar zijn. Plus500 verricht dus financiele handelingen (transacties) die onzichtbaar zijn. Mijn fianciele geschiedenis is dus niet wat het lijkt, niet alle financiele handelingen worden getoond. Dat stinkt toch? Zoiets valt toch onder criminele handelingen?

  Nou Admin, laat maar weer even weten, hoe je de criminele praktijken van Plus500 gaat goedpraten, jij wordt er uiteindelijk goed (dik?) voor betaalt. Geld boven moraal, lijkt mij.
  Lijkt mij wenselijk dat Nederland, net als Belgie deze schooiers van de Nederlandse markt afhaalt.

  JoJo

  #163911
  Admin
  Sleutelbeheerder

  Beste Jojo,

  Ten eerste ben ik geen aanhanger of medewerker van Plus500. Ten tweede kan ik inhoudelijk niks zeggen over de praktijken van Plus500 wat betreft roll overs. Elke broker hanteert zijn eigen principes wat betreft roll overs. Dat geldt ook voor Plus500. Als je gefrustreerd bent over de geheimzinnige en ontransparante praktijken van Plus500 moet je bij hen aan de deur kloppen en niet bij mij. Je kunt altijd nog je beleggingen bij een andere broker doen. Keuze genoeg! Het is een vrije markt en jij bent vrij in de keuze voor een broker. Klagen heeft geen zin!”

  Een medewerker van Plus500 zou opheldering moeten brengen in dergelijke situaties en anders is Plus500 idd illegaal bezig.

  #163912
  jojo
  Bijdrager

  Beste Admin,

  dank voor uw reactie.

  Onderstaand de reactie van Plus500:

  Dit bedrag werd gecorrigeerd als een positiecorrectie na uw positie gesloten was en daardoor zult u dit niet zien in de financiële historie in uw account. Tevens, is dit niet zichtbaar in de positiedetails.

  Plus500 bevestigt dus dat zij financiele handelingen verricht die voor handelaren onzichtbaar blijft.

  De uitdraai van mijn account welke ik van Plus500 heb gekregen is dus niet hetzelfde als mijn eigen account, kort gezegd: er is hier sprake van twee verschillende documenten. Lijkt mij een vorm van ´creatief boekhouden`.

  Ik meen dat het goed is om dit kenbaar te maken aan allen die handelen op Plus500 en – voor het geval dat jij het nog niet wist- dan weet je nu dus wel. Ik houd het dan ook voor onfatsoenlijk om brookers die aantoonbaar fout bezig zijn, te ondersteunen in hun praktijken.

  mvg
  JoJo

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Lost Password

Register