shopify site analytics

Scalping of niet?

Home Forums Plus500 Forum Plus500 Algemeen Scalping of niet?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
 • Auteur
  Berichten
 • #87131
  Navras
  Lid

  Beste forumleden,

  Ik ben sinds 2012 actief op Plus500 en heb intussen een aardig vermogen opgebouwd. Hierdoor kan ik hogere volumes aankopen en dus veel sneller mijn posities sluiten voor een even grote winst (ik open meestal een positie voor korte tijd bij een support of resistance level). Na wat research kwam ik helaas een aantal horrorverhalen tegen van gebruikers die een gelijkaardige techniek toepasten en daardoor hun account geblokkeerd zagen (en zo ook al hun winst verloren, want die werd niet meer uitbetaald). Nu vind ik het persoonlijk heel erg vaag wat precies onder scalping wordt verstaan en hoe Plus500 hier precies mee omgaat.

  Mijn situatie is als volgt. Laat ons zeggen dat ik per dag tussen de 3 tot 7 posities open en sluit, ongeveer 80% van mijn posities openhou gedurende een periode van een half uur tot twee uur, 10% van mijn posities ongeveer sluit tussen de 10 tot 20 minuten en de laatste 10% zijn posities die ik nog vroeger sluit.

  Valt dit onder scalping? En zo niet, waar valt dit dan wel onder? 🙂

  Groeten

  Navras

  +500

  #122982
  Hans_63
  Bijdrager

  Uit de diverse reacties alhier in het verleden op dit onderwerp denk ik te kunnen opmaken dat alles onder 1 minuut tussen ‘open/sluit’ toch wel de aandacht trekt van plus500.
  Dit is wat ze mij desgevraagd mailden op mijn vraag wat ze als scalping zien: “Please note that scalping has no specific time definition. A trader is considers as scalper when using a systematic trading strategy of holding short-term positions. Please be aware that when examining a scalper- we look at the overall trading activities, rather that just on a certain position.”

  Hopelijk kan je hier wat mee?

  #122983
  Armijn
  Lid

  Hallo Navras,

  Volgens mijn definities is dit totaal geen scalping, no worries.

  #122942
  Navras
  Lid

  Opname is zoals altijd weer goedgekeurd dus lijkt me dat ik deze strategie kan aanhouden. Bedankt voor de respons!

  #122947
  Armijn
  Lid

  @Navras 45060 wrote:

  Opname is zoals altijd weer goedgekeurd dus lijkt me dat ik deze strategie kan aanhouden. Bedankt voor de respons!

  Nice one, dank voor je snelle reacties.

  #122898
  Linda
  Lid

  Deze kwam ik tegen op youtube van iemand die in de problemen lijkt te zijn gekomen in verband met scalping:

  Plus500 account blocked after making profits

  This is how I made my 25 euro bonus from them to 1,193.52 euros in just 4 days of daytrading with them. But when i tried to withdraw 250 euros as you can see in the video, the cancelled it, and they blocked my account. You can see here that it’s still logged in because I was on my phone and didn’t log it out yet. I tried to contact FCA (waiting for their call), Contacted them (waiting for their reply) . .

  I didn’t break their rules, especially on “scalping” where many users had this issue with them, , in their ToS scalping is trading under 3 mins, using programs, speedtrading etc.. In my case it cant be scalping. I hold my positions for hours, the minimum is 30 mins because I’m losing too much money. That’s all I can say. . If they won’t give me the money I worked hardly then my conclusion is they’re scammers/fraud. .

  https://youtu.be/9ynDvJ545no

  Gepubliceerd op 26 feb. 2015

  #122899
  Linda
  Lid

  @Hans_63 45037 wrote:

  “Please note that scalping has no specific time definition. A trader is considers as scalper when using a systematic trading strategy of holding short-term positions. Please be aware that when examining a scalper- we look at the overall trading activities, rather that just on a certain position.”

  A systematic trading strategy of holding short-term positions –> Onder deze definitie hebben ze de vrijheid om iedereen aan te merken als scalper.

  Tevens zou ik hierop willen aanmerken dat p500 in hun Risk Disclosure Notice in art 5.1 zegt: CFDs are not suited to the long term investor. If you hold a CFD open over a long period of time the associated costs increase, and it may be more beneficial to buy the underlying asset instead.

  Waarmee ze letterlijk zeggen dat de door p500 aangeboden CFD’s vooral geschikt zijn voor de korte termijn.

  #122900
  Jerr
  Lid

  Wel vaker zulke verhalen voorbij zien komen…zou als scalper (ben ik niet) ook niet bij Plus500 gaan traden denk ik. Ze houden de grens inderdaad lekker vaag, dus daar kun je al niets mee. En ze zouden op z’n minst ook eerst even een waarschuwing kunnen sturen (ik ga er van uit dat dat nu niet gebeurd is) in plaats van vrolijk door laten gaan en pas bij uitbetaling moeilijk gaan doen..

  Filmpje laat trouwens niets zien, behalve een gecancelde uitbetaling…tsja. Uit z’n verhaal zie ik ook niet echt dat Plus500 expliciet heeft aangegeven dat het om scalping gaat dus misschien is er iets anders aan de hand.

  #122901
  Linda
  Lid

  @Jerr 45153 wrote:

  Uit z’n verhaal zie ik ook niet echt dat Plus500 expliciet heeft aangegeven dat het om scalping gaat dus misschien is er iets anders aan de hand.

  Er zouden inderdaad meer redenen kunnen zijn waarom zijn account geblokkeerd is, maar gezien zijn resultaat is het wel bijzonder jammer en daarom ook des te opmerkelijker.

  Als je in de industrie zou vragen wat scalping is zul je wellicht de meeste consensus onder professionals vinden met een uitleg als deze:

  Scalping: Is een vorm van arbitrage dat voordeel pakt uit kleine koersbewegingen gedurende de dag. Het is de standaardstrategie voor grondstofmarkten. In de meeste gevallen proberen scalpers winst te halen uit veranderingen in de bied-laat spread van een activa. De bied-laat spread vertegenwoordigt het verschil tussen de koers waarvoor een handelaar het activa wil kopen van degene die het wil verkopen (de bied) en de koers die de handelaar in rekening brengt aan degene die het wil kopen (de laat).

  Bij veel effecten is de bied-laat spread gedurende de tijd redelijk constant, omdat vraag en aanbod uiteindelijk in balans zijn. Soms is de spread echter iets uit balans vergelijken met het normale niveau. Een scalper kan voordeel halen uit deze situatie door een effect te kopen, enkele minuten te wachten tot de spread verandert en dan het effect met winst verkopen.

  Een scalper moet snel handelen om veel kleine transacties te doen. Ook moet hij lage commissies bedongen hebben, anders zullen hoge transactiekosten hem de das om doen. Moet hij alert zijn en de markt verlaten op het moment dat gebeurtenis plaatsvindt die de handel in het effect meer volatiel maken. Want scalping wordt een risicovolle propositie als koersen snel veranderen. Dat is de reden dat sommige deze strategie omschrijven als het oprapen van muntjes voor een aankomende wals.

  Scalping is geen primaire strategie voor een hedge fund, maar het kan een handelaar winstmogelijkheden geven op een rustige dag.

  Stel dat een effect een bied-laat spread heeft van EUR 15,12-EUR 15,17. De scalper koopt 1.000 stukken van het effect tegen de laat van EUR 15,17. Hij wacht vervolgens enkele minuten totdat de spread verandert in EUR 15,18-EUR 15,22. Hij verkoopt zijn positie tegen EUR 15,18 en boekt EUR 10,00 winst. Weer een paar minuten later verandert de spread in EUR 15,15- EUR 15,22. De hedge fund manager koopt weer 1.000 stukken tegen EUR 15,22. Een paar minuten later is de spread weer anders: EUR15,18- EUR 15,23 en verkoopt hij tegen EUR 15,23 en noteert wederom een winst van EUR 10,00.

  Scalping is niet alleen de benaming van de hierboven beschreven beleggingsstrategie, maar wordt ook gebruikt voor de verboden praktijk van in het publiek een effect aanprijzen en het dan privë verkopen. Bijvoorbeeld als een beursgoeroe op televisie in een beleggingsprogramma een bepaald aandeel wat hij zelf in portfeuille heeft aanprijst als aantrekkelijk om in te beleggen waardoor de koers stijgt en het dan zelf stukken verkoopt.

  BRON: Moringstar 4.3 Scalping | Morningstar

  #122813
  Snarf
  Lid

  Scalping is GEEN market abuse zoals p500 stelt in de User Agreement 25.1.3
  De FCA heeft duidelijke regels over market Abuse, daar zit scalping echt niet bij, lees maar na.
  Het is ondetdeel van de p500 strategie om het incasseren van kleine winsten te blokkeren
  Check maar alle order functies, die krijg je ook niet lager afgesteld dan rond 0,23%
  Heb hier al eens over geschreven, het past bij de risico verhogende trucjes die in hun handelssysteem zijn verwerkt.
  Geheel tegen het klantbelang in, geheel in het voordeel van P500.
  Geheel tegen hun eigen Order Execution Policy in.

  #124104

  Wat als je een positie open met optie `close at profit`en deze wordt zeer snel bereikt, soms ook sneller dan 2 minuten.

  wordt dit dan gezien als scalping?

  Thx!

  #124105
  Gonen
  Lid

  @Omicron88 48192 wrote:

  Wat als je een positie open met optie `close at profit`en deze wordt zeer snel bereikt, soms ook sneller dan 2 minuten.

  wordt dit dan gezien als scalping?

  Thx!

  Reken er maar op dat plus500 dit vroeg of laat tegen je zal gebruiken. Scalpen is voor plus500 een probleem omdat dit een redelijk goede techniek is om winst te maken, plus500 zet echter de trades zelden door naar de markt maar hedged koop en verkooporders tegenover elkaar en voor zover dit niet kan zijn ze als marketmaker zelf de tegenpartij. Jouw winst gaat dus direct ten kosten van hun winst.

  #124106

  @Gonen 48193 wrote:

  Reken er maar op dat plus500 dit vroeg of laat tegen je zal gebruiken. Scalpen is voor plus500 een probleem omdat dit een redelijk goede techniek is om winst te maken, plus500 zet echter de trades zelden door naar de markt maar hedged koop en verkooporders tegenover elkaar en voor zover dit niet kan zijn ze als marketmaker zelf de tegenpartij. Jouw winst gaat dus direct ten kosten van hun winst.

  ja maar ze geven u zelf de kans om dit te doen, als je close at profit kiest bv. kan je nooit lager gaan dan 0.02%, en hun systeem sluit de positie zelf af…

  iemand ervaring met dit??

  #124107
  Gonen
  Lid

  @Omicron88 48195 wrote:

  ja maar ze geven u zelf de kans om dit te doen, als je close at profit kiest bv. kan je nooit lager gaan dan 0.02%, en hun systeem sluit de positie zelf af…

  iemand ervaring met dit??

  Plus500 zou er ook voor kunnen kiezen om het onmogelijk te maken om binnen twee minuten een positie te sluiten of je van te voren een waarschuwing te geven als je een positie sluit. Waarom ze dat niet doen laat zich slechts raden.

  Helaas beginnen ze pas over scalping als je geld uit wilt laten betalen. Plus500 kennende zullen ze met vage argumenteren komen dat ze traders niet onnodig willen limiteren, of dat dit technisch ingewikkeld is en natuurlijk dat het de verantwoording van de trader zelf is zich aan de algemene voorwaarden te houden.

  Een indruk die ik de afgelopen jaren van plus500 heb gekregen is dat ze bij bedragen onder de 10k over weinig dingen moeilijk doen, behalve de identiteit en adresverificatie. Maar dat is slechts mijn indruk, niet echt iets om je aan vast te houden dus.

  #124110

  @Gonen 48196 wrote:

  Plus500 zou er ook voor kunnen kiezen om het onmogelijk te maken om binnen twee minuten een positie te sluiten of je van te voren een waarschuwing te geven als je een positie sluit. Waarom ze dat niet doen laat zich slechts raden.

  Helaas beginnen ze pas over scalping als je geld uit wilt laten betalen. Plus500 kennende zullen ze met vage argumenteren komen dat ze traders niet onnodig willen limiteren, of dat dit technisch ingewikkeld is en natuurlijk dat het de verantwoording van de trader zelf is zich aan de algemene voorwaarden te houden.

  Een indruk die ik de afgelopen jaren van plus500 heb gekregen is dat ze bij bedragen onder de 10k over weinig dingen moeilijk doen, behalve de identiteit en adresverificatie. Maar dat is slechts mijn indruk, niet echt iets om je aan vast te houden dus.

  Bedankt voor de reactie! Wat bedoel je met bedragen onder 10k? Waneer het om eenmalige grote uitbetaling gaat of eens je in totaal aan 10k uitbetaalinen zit?

  Ik heb meermaals over scalping gevraagd(emails en chat) maar inderdaad enkel zeer vage, of naar mijn gevoel, gewoon copy/paste info uit investopedia als antwoord gekregen heb.

  antwoord tijdens live chat:
  i choose the rate myself and hope today somewhere it will hit the amount that i
  estimated so once i press it its out of my controll, i just wait. it can stay open for few
  minutes or days i dont know, just asking in case it closes fast, will this be still ok for
  plus500?
  12:49:06 pm
  Wesley 12:49:38 pm
  That is completely fine and not considered scalping as long as you do not open and
  close multiple positions with a small profit within a few minutes from each other.

  antwoord van plus500 support:
  Scalping strategy is prohibited by Plus500 and is referred to in Clause 25.1.4 of our User Agreement. Briefly, this Clause states: “You will not enter into any Transaction
  which falls within the definition of Scalping or automated data entry system.”
  For your reference, the definition of Scalping as it appears in our User Agreement’s definition section is “[Scalping] means a trading strategy based on the notion that
  the Client opens a number of positions and closes them within two (2) minutes limit in order to accumulate quick profits from small price changes”.
  Accordingly, you may refrain from systematically opening positions and closing them in less the two (2) minutes.
  Any trader suspected in using such a trading method or any other foul use of our platform will have his trading account immediately terminated and all, if any, positions
  will be made void.

  Ik heb dan gevraagd wat ze definieren als `systematically`en wat als ik posities open met `close at profit` die dan automatisch gesloten worden, zonder dat ik dat kan beinvloeden.

  5 dagen lang geen nog geen antwoord gekregen…

  btw ik doe ongeveer 30-40 trades per dag, is dat veel of….? 😀 80% daarvan is close at profit, de rest sluit ik zelf.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Lost Password

Register