shopify site analytics

Samen Bitcoins "minen/generen/printen"…

Home Forums Cryptomunten Cryptomunten Minen Pools Samen Bitcoins "minen/generen/printen"…

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 65)
 • Auteur
  Berichten
 • #85320
  nick0016
  Bijdrager

  Bitcoins minen

  Het minen (lees maken) van Bitcoins en alternatieve cryptocoins kan je zelf doen en eventueel inwisselen voor EURO’s. Ik doe dit zelf nu ook een ruime tijd en is van een hobby tot een serieuze project geworden.

  Ik wilde even pols hoogte nemen of er mensen zijn die willen investeren in Bitcoins minen maar geen tijd hebben zich er mee bezig te houden.

  De eerste vraag is natuurlijk op welk termijn je, je investering terug hebt. Op het moment van schrijven is dat +/- 5 maanden. Afhankelijk van de markt kan dit uiteindelijk korter of langer zijn.

  Doel is om je investering 1,5x te laten groeien. Met 100,– EUR blijf je dus mee doen tot dat je 150,– EUR hebt (de 100,– EUR investering zit hier ook in!).

  Hoe gaat het te werk?:
  1. Je investeert een bedrag.
  2. Per maand wordt de -winst- omgezet in EURO’s.
  3. Je krijgt % van de winst naargelang je investering; investeer je bv 100,– EUR waarbij de totale investering van alle leden 10.000,– is dan krijg je dus 1% van de -winst-.
  4. Uitbetaling wordt per maand direct naar je rekening nummer overgeboekt. Indien gewenst naar een BTC address ook mogelijk, koers van dat moment wordt dan gebruikt voor het berekenen van het aantal bitcoins.

  Stap 2-4 gaat door tot dat we de 1,5x investering bereikt hebben.

  Update 8 mei 2013:
  Hoe maak je nu -winst?-
  Bitcoins wordt gemaakt door dat je een blok moet valideren door middel van een “code” die je moet vinden welk in dit geval SHA256 is. Wanneer je een blok valideert krijg je een “beloning” welk op het moment van schrijven 25BTC is, echter omdat je zoveel rekenkracht nodig hebt wordt dit in groepen gedaan en wordt de reward gedeeld met de groep waarin je zit naargelang je rekenkracht dat je ter beschikking hebt. Hoe meer rekenkracht hoe hoger de “beloning”.

  De beloning is in BTC (indien je BTC geneert) en deze kan je bewaren of inwisselen tegen een andere valuta.
  Ik zelf wissel ieder maand in voor EURO’s om de kosten zoals stroom en onderhoud en uiteraard mijn investering eruit te halen…

  En wat gebeurt er met de hardware nadat die 1,5 keer is uitbetaald?
  Die wordt indien nodig vervangen door snellere hardware of er wordt uitgebreid zodat er meer rekenkracht ter beschikking is. Dit is nodig omdat het steeds moeilijk wordt om een blok te vinden en je dus ook meer rekenkracht nodig hebt voor de zelfde beloning.
  Dit wordt gedaan met behulp van de nieuwe investeringen iedere keer dat we van start gaan.

  ..
  Net als forex handelen moet je dit zien als een “financieel product dat een hoog risico met zich mee brengt en is mogelijkerwijs niet geschikt voor u”.

  +500

  #115616

  Bitcoins minen rendabel ?
  Ik ben geÁ¯nteresseerd, maar als ik dit eerste stuk zo lees begrijp ik niet helemaal waar en hoe we dan het geld verdienen….Ik zie hoe en op welke wijze de winst wordt uitgekeerd, ik zie alleen nog niet hoe de winst wordt gecreëerd….Oftewel verklaar U nader :confused:
  Groetjes
  -M-

  #115617
  Armijn
  Lid

  Interesse maar snap het ook nog niet helemaal. 🙂

  Bitcoins minen lijkt me te doen,moet alleen een goede oplossing voor de stroom zien te vinden.

  #115620
  Arjen
  Lid

  En wat gebeurt er met de hardware nadat die 1,5 keer is uitbetaald ?

  #115621
  nick0016
  Bijdrager

  Start post bijgewerkt met de antwoorden 🙂

  #115627
  Arjen
  Lid

  Dus, die wordt na 6 ,maanden vervangen wanneer er opnieuw geinvesteerd wordt.

  De oude hardware die waarschijnlijk nog 1 tot 2 jaar kost efficient kan draaien gebruik je verder voor jezelf ? Of is wordt die ingezet in de tweede ronde zodat die profiteren van de eerste investeerders ?(en je meer dan 1,5 keer kan uitbetalen) Of wordt die verkocht ?

  #115629
  Admin-D
  Lid

  Mwah, mining is pas een beetje efficient met een miningrig en de rig die het meeste performance haalt per geÁ¯nvesteerde dollars kost $30.000 en is alleen interessant als je niet zelf de energie hoeft te betalen, anders krijg je zo’n rig er nooit uit.

  #115636
  nick0016
  Bijdrager

  @Arjen 35315 wrote:

  Dus, die wordt na 6 ,maanden vervangen wanneer er opnieuw geinvesteerd wordt.

  De oude hardware die waarschijnlijk nog 1 tot 2 jaar kost efficient kan draaien gebruik je verder voor jezelf ? Of is wordt die ingezet in de tweede ronde zodat die profiteren van de eerste investeerders ?(en je meer dan 1,5 keer kan uitbetalen) Of wordt die verkocht ?

  Als het niet wordt vervangen wordt het gewoon ingezet voor de tweede ronde. Omdat je steeds meer rekenkracht nodig hebt voor de zelfde beloning profiteert de tweede ronde niet van de eerste ronde. Daarnaast kan je ook gerust mee doen met de tweede ronde 🙂

  @Dajo 35317 wrote:

  Mwah, mining is pas een beetje efficient met een miningrig en de rig die het meeste performance haalt per geÁ¯nvesteerde dollars kost $30.000 en is alleen interessant als je niet zelf de energie hoeft te betalen, anders krijg je zo’n rig er nooit uit.

  Denk dat je toch wat meer erin moet verdiepen, ik mine BTC met mijn FPGA’s en binnenkort ook ASIC’s. Daarnaast mine ik LTC (die op dit moment 150% meer ROI levert dan BTC) met mijn GPU’s.

  Het is een service/dienst die ik aanbied zodat iedereen kan profiteren.
  Ongeacht of dit door gaat of niet blijf ik door gaan aangezien dit een bijna 2de maand salaris voor mij is 🙂
  #115638
  Admin-D
  Lid

  Welke hashrate haal je momenteel ongeveer?

  #115639
  nick0016
  Bijdrager

  Zit nu op ongeveer 5Gh/s voor BTC + 6Mh/s voor LTC.

  Ofwel ~10Gh/s als ik alleen BTC zou minen.

  #115640
  Covux
  Lid

  jij alleen doet al 10GH/s of zit je in een groep?

  je meeste mensen hier hebben geen rigs tot hun beschikken maar alleen een PC.

  Mijn PC haalt 350 mh/s en dat bijna niks als ik het vergelijk met jou rig.

  welke ASIC krijg je binnen kort binnen de tweede generatie?

  #115641
  nick0016
  Bijdrager

  Ik doe gewoon minen bij een pool, groep dus. Tenminste dagelijks uitbetaling.
  Daarnaast is 10Gh’s lang niet genoeg om alleen te minen. ik zit bij Slush’s pool en die heeft in totaal zo een 9000 Gh/s. Dan is 10Gh/s opeens heel weinig 😛

  Heb een aantal BFL Japs preoders en daarnaast ook een boel avalon chips om zelf ASIC miner te bouwen.

  De eerste generatie ASIC’s zijn nog niet helemaal in de omloop laat staan de tweede…

  #115642
  Covux
  Lid

  Zet jij je eigen rigs in elkaar?

  #115649
  Admin-D
  Lid

  Dan zeg ik liever: laten we met een paar man: https://products.butterflylabs.com/homepage/25-gh-s-bitcoin-miner.html kopen en die ergens plaatsen waar men niet zelf de energie hoeft te betalen. Ik wil wel 25% of 33% van dit ding hebben.

  #115650
  Arjen
  Lid

  Hoeveel BTC maak je per dag met die 6GH ? Als dat al veel oplevert en 1250$ koopt 25GHs, dan ben ik ook wel geintereseerd om met je mee te doen dajo. Zetten we hem dan bij armijn zodat die de energie betaald, zoeken we een illigale wietkweek expert die stroom kan aftappen of wat voor idee had je om de stroom niet te hoeven betalen ? 😀

  Een probleem met die link is overigens wel dit:

  ” delivery may take 2 months or more after order. All sales are final.”

  2 months or more zonder maximum vermeld is onacceptabel bij hardware die snel verouderd. Dus we hebben wel een andere leverancier nodig.

  Dat electriciteits verbruik zou overigens mee kunnen vallen. Dit apparaat in die link heeft maar een paar kleine gaatjes en kan dus geen extreme hoeveelheden hitte genereren want daar is de koeling niet voor aanwezig. Meer dan 500W lijkt me dus erg onwaarschijnlijk. 12Kwh per dag zou dus ongeveer 3 euro kosten ofwel zeg 100E per maand. Dus nogmaals, hoeveel BTC haal je binnen met 25GHs ? 🙂

  Ik zie inmiddels dat er heel weinig leveranciers zijn van die dedicated rigs en dat die heel snel uitverkopen. Aangezien ze 50 tot 100keer zo snel minen als een PC en waarschijnlijk niet heel veel meer electriciteit gebruiken lijkt dat niet heel vreemd. Echter vraag ik me dan af, als die apparaten een enorme goudmijn zijn, waarom zou de producent ze dan verkopen ipv gewoon zelf allemaal aan het werk zetten ? Opzich dus nog wel het een en ander te onderzoeken.

  Als het blijkt moeilijk te zijn zon apparaat te pakken te krijgen ben ik opzich ook wel geinteresseerd als er misschien guides online zijn om er zelf een te bouwen. (Denk aan een printlayout die we kunnen downloaden en maken waarop je dan een aantal video kaarten of processoren inprikt ofzo) Al zal het niet sneller zijn dan die 2 maanden levertijd kan ik wel een printplaatje gefabriceert krijgen eventueel. Als ik tijd en zin heb zal ik nog wel eens meer research doen.

  Bij deze hebben ze het over 65 GH/s voor 1300 dollar en 650W electriciteits gebruik.
  //launch.avalon-asics.com/#features

  Ter vergelijking: Een PC video kaart produceert enkele 100en MH/s voor 100W electriciteits verbruik (exclusief de rest van de PC) Deze rigs zijn dus enkele tientallen keren efficienter.

  Sorry voor het kapen van je thread nick, maar ik zie liever concrete informatie en getallen dan een belofte van 150% en daarna niets meer. Mijn vorige vraag was eigenlijk maar een klein uitlokkertje om te zien hoe je zou reageren en helaas versterkte die reactie toch een beetje mijn gevoel dat je probeert mensen te vinden die het risico op zich nemen van een high risk investering waarbij het mogelijk is dat het verlies maakt (door het instorten van de BTC markt of doordat de techniek en competitie zo hard gaat dat we de electriciteitskosten niet kunnen verslaan) en er een kans is op gigantische winst (bij tegenovergestelde factoren) die dan niet aan de investeerder worden uitbetaald omdat de uitbetaling ophoud bij 150%.

  Als potentiele investeerder wil je een bussiness plan zien en begrijpen waarop deze limiet van 150% is gebaseerd. Ik heb veel meer vragen zoals:
  -Wat is op dit moment de geminde waarde per dag met een x capaciteit en hoe heeft die ratio zich ontwikkeld over de afgelopen jaren ?
  -Welke hardware wil je aanschaffen, wat zijn de prestaties vs electricteitsverbruik en wat zijn de andere risicos (zoals leverings risicos bij bedrijven zoals gelinkt door dajo, of kans op fouten wanneer je zelf dingen bouwt)
  -Welke verwachte return verwacht je daarmee bij verschillende ontwikkelingen van de BTC koers ?
  -Welk effect zal het hebben op het mining process wanneer door de recente BTC koers stijging blijkt half de wereld aan het minen te zijn geslagen. ?
  -Hoe zie jij de verdeling voor je van winst voor de investeerder (wij) en winst voor de uitvoerder (jij) en waarom ?

  Hopelijk kan je mijn twijfels wegnemen zodat ik niet zelf op onderzoek uit hoef om eventueel mijn eigen project op te zetten. 🙂 Hoewel ik ook moet bekennen dat ik een potentiele investeerder ben die graag kans wil op grote winsten. Hoewel een 50% winst een heel goed resultaat kan zijn (afhankelijk van het risico) ziet een maximaal resultaat er helaas niet interessant uit voor mij. Ik droom ervan om rijk te worden, ik droom ervan dat de BTC naar 1000$ gaat wanneer ik een mining rig aan het werk heb zodat ik vele 100en zoniet 1000en %en winst kan maken. Jij ook denk ik……

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 65)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Lost Password

Register