shopify site analytics

Presentatie Willem Middelkoop

Home Forums Beurs Effectenbeurs Presentatie Willem Middelkoop

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Auteur
  Berichten
 • #83009
  Armijn
  Lid

  Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik een groot Middelkoop aanhanger. Ik ben gisteren bij een prestenatie van hem geweest en heeft hij ruim 2 uur gesproken over de economie maar voornamelijk over grondstoffen zoals Zilver, Zink, Goud en de zogenoemde REE grondstoffen. Ook over de schulden van Amerika en over het voor en na tijdperk van de kredietcrisis. Het was zo mooi om te zien dat mijn vertroubelde visie m.b.t de aankomende toekomst zo helder werd uitgelegd en onderbouwd door WIllem dat ik zo overtuigd ben van zijn gelijk dat ik de aankomende periode ga gebruiken om te onderzoeken waar en hoe ik het beste kan investeren in grondstoffen. Mijn (Portugal idee) van een landje grond kopen past hier zo goed extra in dat ik hier nog harder voor aan de slag ga.

  Het idee van goud om daar in te investeren vind ik persoonlijk minder omdat het gewoon belast wordt in box3, geen rente/dividend geeft, hoge opslagkosten en als de pleuris uitbreekt je er toch niet zo heel veel aan hebt.

  +500

  #104481

  Ik zal maandag als ik in Portugal ben eens kijken of het er echt zo okë is.

  #104482
  Armijn
  Lid

  @joostvv2 21523 wrote:

  Ik zal maandag als ik in Portugal ben eens kijken of het er echt zo okë is.

  Naar welk gebied ga je Joost? (Alvarge)?

  #104483
  Arjen
  Lid

  Oh daar had ik ook wel bij willen zijn.
  Is die presentatie nog ergens digitaal te vinden ofzo ?

  #104484
  Armijn
  Lid

  @Arjen 21525 wrote:

  Oh daar had ik ook wel bij willen zijn.
  Is die presentatie nog ergens digitaal te vinden ofzo ?

  Volgens mij is het niet opgenomen en deze prestatie was op uitnodiging only. Ik was en ben nog steeds zo onder de indruk van zijn verhaal dat ik eigenlijk meteen wil gaan handelen 🙂 Het is wel zo dat deze visie in zijn ogen gaat gebeuren in de aankomende periode maar kan natuurlijk ook nog wel veel langer gaan duren. Het komt er in het kort op neer dat de grondstoffen opraken we consumeren te veel. Alles wat we gebruiken halen we uit de grond en er komen steeds meer mensen bij en sommige grondstoffen zullen al binnen 10 jaar gewoon op zijn (of in ieder geval veel meer vraag dan dat er reserves zijn) Je kan grondstoffen niet zomaar bijdrukken. Daarnaast is de financiele crisis pas bij rond 1. Er is zoveel schuld en hij legde precies uit wat er dan gaat gebeuren aan de hand van degelijk onderzoek. Ja ik ben om! Enig idee hoe je een aanhanger van Middelkoop noemt? Een Middelkoper? 🙂

  #104489

  @Armijn 21524 wrote:

  Naar welk gebied ga je Joost? (Alvarge)?

  je we gaan eens lekker lui doen daar

  #104491
  Armijn
  Lid

  @joostvv2 21533 wrote:

  je we gaan eens lekker lui doen daar

  Ik heb gekeken 2 uur boven de Algarve (aan de kust) rond Mil fontes. (veel minder toeristisch en stukken goedkoper maar wel alle voordelen (op luchthaven na (2 uur rijden).

  #104492

  ben al eerder in portugal geweest maar daar nog niet, heb toen al wel gemerkt dat het een fijn, gastvrij land is.

  mijn schoonbroer heeft er ooit gewoon en gewerkt. is er ook zeer over te spreken

  dus snap de keus

  sccs

  #104501
  jobnac
  Lid

  @ armijn: zon soort onderzoek ben ik ook al bezig want ik verwacht de komende drie jaar nog onelooflijke stijgingen van de grondstof prijzen. Ik ben naar meerdere manieren opzoek gegaan om die stijgingen te volgen en heb er een in ieder geval al uitgesloten: de turbo!! Het is wel met een hefboom, maar door een bepaald effect zal je bijna altijd verlies maken (als je die uitlegd wilt kan ik de link ff opsnorren). Ik voorspel trouwens de grootste stijging op koper, omdat er voor windmolens en zonnepanelen veel koper nodig is om ze op het eletriciteits net aan te sluiten. Ook is er voor hybride auto’s 4 tot 10 x meer koper nodig dan bij normale auto’s (vraag me niet hoeveel er voor normale auto’s nodig is:). Ook is er heel veel koper nodig voor hogesnelheids treinen. Een actueel voorbeeld is trouwens een koper leiding (heet dat zo?? anders koper draad) van nederland naar groot Brittannië is gelegd door zee. Daardoor is er in nl minder kans op stroomstoringen en is de aan en afvoer van stroom in nl beter. Voor zo’n leiding van 50 km zit een kern koper in met een doorsnede van 5 cm!!! Dat is dus heel wat koper!! Na wat berekeningen van mij en simon komen we op 448000 kg!!! Ik weet niet of dit klopt maar dit is in ieder geval veel. Er zijn alleen veel verhalen op internet dat een bank (jpmorgen volgensmij) een heel groot deel van de certificaten ofzo bezit. Ik snapte dit niet helemaal maar het kwam er op neer dat zei makkelijk de koers konden beinvloeden volgensmij, ik weet niet of iemand hier meer van weet?

  #104510
  Arjen
  Lid

  @jobnac 21546 wrote:

  (als je die uitlegd wilt kan ik de link ff opsnorren)

  Natuurlijk willen we die uitleg 🙂

  #104521
  jobnac
  Lid

  hier staat het door de posts van r… uitgelegd. Dit gaat weliswaar over trackers met hefboom, maar ik neem aan dat hetzelfde geld voor turbos.

  #104523
  Arjen
  Lid

  Ik snap het niet eigenlijk wat er staat. Wat word hiermee bedoeld, dat corrigeren ?

  “Als de AEX alleen zal stijgen heb je absoluut gelijk. Maar zelfs in de beste bull market doet een beurs spreekwoordelijk 3 stappen vooruit en weer 1 of 2 terug. Er zullen altijd negatieve dagen tussen zitten waarop gecorrigeerd moet worden om het risico te vermijden dat de tracker om zeep gaat bij 50% (bij 2x long) of meer aan daling. Dit lijkt in het voordeel van de belegger omdat er naar boven gecorrigeerd wordt. Maar voor niets gaat de zon op en dit verschil zal op ëën of andere manier verhaald worden op de plus dagen waarbij het voordeel eerder voor de bank is dan voor de investeerder. Dit alles staat los van de beheerskosten. Ik leg het hier vrij simpel uit, maar er zijn boeken (of documenten op het web) waar het wiskundig uitgelegd wordt. Ik weet niet meer precies waar ik de info vandaan heb, maar het was voor mij een echte eye opener.”

  Echt goed uitgelegd zie ik het allemaal nergens, maar ik geloof dat het uiteindelijk neerkomt op hetzelfde fenomeen als waar ik ook al sinds ik naar forex begin te kijken een beetje mee in mijn hoofd zit. De schaal waarin we bezig zijn is niet lineair. Een verdubbeling (+100%)staat tegenover een halvering(-50%), maar toch rekenen we in pips omhoog en omlaag alsof die evenveel waard zijn:

  Stel de euro en dollar zijn op een bepaald moment evenveel waard en je kunt bij 1 broker inzetten op EUR/USD en bij de andere op USD/EUR. Die staan dan allebei op 1.000 dus. Na verloop van tijd is de euro 2 dollar waard. Een staat dan op 2.000 en de andere op 0,500.
  Daar klopt dus iets niet, want als je het dan long zou gaan in beiden zou je dus ook gegarandeerd geld moeten maken.
  Ik moet dus eens uitzoeken hoe dat precies zit en wat er nou niet klopt aan deze beredenering. Of kan iemand hier me dat uitleggen op een voor leken begrijpelijke taal ? (En misschien is een antwoord wel dat je nergens USD/EUR kan kopen, maar dat is niet echt een antwoord op de hele issue, want nog steeds heb je dan die niet lineaire schaal, het inzetten op beiden is alleen een methode om dat goed zichtbaar te maken)

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Lost Password

Register