shopify site analytics

OPEC verwacht daling olievraag

Home Forums Beurs Effectenbeurs OPEC verwacht daling olievraag

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Armijn 10 jaren, 3 maanden geleden.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #80047

  Armijn
  Lid

  Wereldwijd zal de vraag naar olie in 2010 meer afnemen dan eerder werd verwacht door gestegen voorraden en het trage economische herstel.

  Met dit snel zou je ook zeggen dat de olieprijs nu te hoog is van 70$ per vat. Of gaan ze minder produceren (OPEC) om de prijs kunstmatig hoger te houden?

  De voorspelling komt van de Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) in haar maand olierapport dat vandaag uitkwam.

  Volgens het oliekartel neemt de wereldwijde vraag in 2010 met 480.000 vaten per dag af tot gemiddeld 27,97 miljoen vaten. Eerder ging OPEC uit van een afname met 380.000 vaten per dag.

  Wat denken jullie m.b.t. Forex hierover?

  +500

  #90563

  volgens mij wou de opec het niet te hoog laten worden omzo niet het herstel tegen te werken…dus waarschijnlijker gaat ze het eerder kunstmatig laag houden denk ik dan:P

  #90565

  Armijn
  Lid

  69$ momenteel. Van de week moest ik 100e afrekening om te tanken (volle tank) bij mijn plaatselijke tankstation. Dan besef je weer hoeveel de bezineprijzen de laatste tijd weer zijn opgelopen.

  #90566

  Armijn
  Lid

  Komt net binnen:

  OPEC voorziet dit jaar een afname van de vraag met 1,71 miljoen vaten per dag ten opzichte van vorig jaar. Die verminderde vraag heeft automatisch geleid tot een daling in de olieprijzen. Light Crude daalde met $1,15 per barrel naar $69,45. London Brent eindigde $1,04 lager met $72,46. Het oliekartel voorspelt dat de olieprijzen nog meer zullen dalen als berichten over het aantrekken van de economie niet worden waargemaakt

  #90582

  Admin-D
  Lid

  Het oliekartel voorspelt dat de olieprijzen nog meer zullen dalen als berichten over het aantrekken van de economie niet worden waargemaakt

  Meest waardeloze zin ooit geschreven denk ik :D.

  Zo’n voorspelling kan ik ook doen: Als de bedrijfsresultaten van bedrijf: XYZ hoger dan verwacht uitvallen, dan zou de koers wel eens kunnen stijgen.

  Ik denk dat de koers van olie de komende tijd in een bandbreedte van 60-80 blijft zweven. Als ik een kant moest kiezen zou ik ze liever long dan short zitten, maar dat is gewoon omdat ik gewoon enorm vast ben op de aandelenmarkt.

  #90683

  Armijn
  Lid

  Olieprijs op hoogste punt dit jaar

  De olieprijs heeft vrijdag het hoogste punt van dit jaar bereikt. De prijs voor een vat Amerikaanse olie steeg tot iets meer dan 74 dollar. Sinds oktober vorig jaar was de prijs voor olie niet meer zo hoog.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Lost Password

Register

Advertisment ad adsense adlogger