shopify site analytics

mijn portefolio

Home Forums Beurs Effectenbeurs mijn portefolio

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 24)
 • Auteur
  Berichten
 • #82886
  jobnac
  Lid

  Naast dat ik me bezig houdt met forex houd ik me ook bezig met aandelen. Ik houd al een tijdje verschillende portefolio’s bij bij beursgorrila. Dat is niet met echt geld. Laatst kwam ik op 2 hele mooi pennystocks en die kocht ik in mijn demo. Ik wou ze ook in het echt kopen maar daar was mijn vader het niet mee eens. Die veranderde mijn gedachten. Het bedrijf deed niks meer, maar ik had gelezen dat er dan vaak andere bedrijven in dat oude beursgenoteerde bedrijf gaan zitten zodat ze ook beursgenoteerd zijn. Een slak die het huisje van een andere slak gebruikt zo moet je het zien. 3 weken lang gebeurde er niks en zakte de koers van mijn aandeel EDCC(weet de volledige naam niet) van 1.18 naar 1 en ik had er 60. Mijn andere aandeel (dico) beelf keurig op de 7 cent staan. Zo ziet mijn portefolie er nu uit. Ik denk dat je als beginneling best blij kan zijn met 400% rendement in een maand. (het aandeel stond zelfs nog op 14 euro dus dan had ik bijna een rendement van 700%) Nu nog met live geld.
  1299654391-90.jpg

  p.s. zoals je ziet is het aandeel van naam veranderd in Amigo group

  +500

  #103678
  jobnac
  Lid

  :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::eek::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::eek::mad:Moet ik nog uitleg geven?
  1299733673-850.jpg

  #103679

  lol HELD!!!
  JACKPOT!
  mooie ervaring Jobnac

  #103680
  Gertje
  Lid

  @jobnac 20589 wrote:

  Moet ik nog uitleg geven?
  1299733673-850.jpg

  Petje af Job, goed gezien!!

  #103681

  jammer dat het demo is

  #103682
  Armijn
  Lid

  Mooi gedaan Job!

  Weet je wat voor bedrijven dit zijn en wat ze doen en waarom heb je deze uitgezocht om in je portefeuille te doen?

  #103683
  Geert
  Lid

  En dat nog wel van een failliete en lege toko. Maar volgens mij is er iets gewijzigd. Wat mij bekend is dat DICO een reverse split zou doorvoeren, ofwel 80 oude aandelen tegen 1 nieuwe.

  Oud aandeel € 0,07 x 80 = € 5,60.

  Voor Aamigoo geld 8 oude aandelen tegen 1 nieuwe.

  Oud aandeel € 1,20 x 8 = € 9,60

  Ik heb dat zelf ook een keer gehad bij Antonov. Ik dacht dat ik miljonair was, maar helaas een reverse split hielp mij snel uit die droom. Dat zijn zaken waarop je altijd alert dient te zijn en zeker bij zulke pennystocks, die op het randje van faillissement staan. Maar leuk om zoiets te proberen. Daar leer je veel van.

  Sorry Job, dat ik je pret nu bederf, maar gelukkig was het inderdaad maar demo.

  Maar al wil je het nog eens proberen. Houdt Antonov in de gaten. Ik verwacht binnen enkele maanden een mooie opleving. Ergens in eind mei. Antonov noteert nu nog € 0,12 en met een beetje geluk gaat daar aankomende maanden nog wat vanaf. Mocht die in mei op € 0,05 staan, dan kun je zeker kopen. Lager verwacht ik niet. Onder de € 0,10 begint het al interessant te worden voor een opleving van enkele honderden procenten.

  #103684
  jobnac
  Lid

  Ja bedrijven die niks doen 😀 De een maakte stalen bedden frames of zoiets en de andere weet ik niet meer precies maar ook iets in die richting. Ik heb ze gekocht om een paar verschillende redenen. 1.koers was laag. 2. door verschillende persberichten o.a. we willen onze aandlen uit pennystock sfeer halen, value8 breid belang in dico uit naar 89,9% en nog een paar berichten. Toen ben ik wat op fora gaan lezen maar dat kwam allemaal uit 2009. Ik kende het fenomeen dat oude slake huisjes in werden genomen door nieuwe slakken maar dan op de beurs. Wat me wel opviel is dat sommige berichten (bv die dat de aandelen uit de pennystock sfeer) voor beide bedrijven samen waren. Ik kwam op internet vaker de link tussen deze twee aandelen tegen maar weet(nog steeds niet helemaal) waarom. Er staat dat de aandelen zijn opgesplitst maar bij mijn portefoio staat nogsteeds hetzelfde aantal weet iemand waarom?
  P.s ik ga dit nu met echt geld doen met mijn broer doen er zijn zo 15 nederlandse aandelen te vinden die onder de euro. Voor wat voor soort aandelen gaan hebben we niet over gehad (een bedrijf dat eigenlijk falliet is of een bedrijf dat nog wel wat doen). Nu lees ik net je bericht geert terwijl ik dit typ dus ik denk dat het het 2e word (een bedrijf dat nog wel wat doet). Ik had het idd gelezen van die reverse split en dat is wat ik eerder mijn bericht ook vroeg. Maar mijn demo heeft dat dus niet goed bijgewerkt?

  #103685
  Geert
  Lid

  Ze moeten uiteindelijk heel de database omzetten. Dat gebeurt meestal in een korte tijd.

  Je zou eens kunnen gaan zoeken op de naam Sir John Templeton. Hij is de koning van de pennystocks en wist een fortuin ermee te vergaren. Zeer interessant.

  #103689
  Filo
  Lid

  Pharming is na de grote daling van 50% deze week en vorige week zeker een pennystock om in de gaten te houden. Vraag is wat de bodem zal zijn. dat ze reeds een medicijn op de markt gebracht hebben in Europa geldt voor de beleggers blijkbaar even niet. Naar mijn idee, hij staat nu onder t duppie, heb je met pharming ook een bedrijf die nog actief is, veel potentie heeft enkel de vraag is wanneer stap je in? ik ben vandaag voor 0,098 per aandeel ingestapt. Ik verwacht veel van hen. Net als Antonov, zoals Geert zegt, hou ik al een tijd in de gaten en heb deze zelf voor 0,15 en 0,13 ingekocht. Bij verdere daling zal ik bijkopen.

  Naast de pennystocks waarbij je je geld als het ware toch voor lange termijn op de plank legt, ben ik me gaan verdiepen in sprinters. Deze zijn naar mijn idee makkelijker om mee te beginnen dan met opties. Ze hebben namelijk geen einddatum en wij als FX liefhebbers hebben iets met kansen zien en derg. Grndstoffen en dan sprinters is waar ik nu ook mee bezig ben. Erg volatiel, erg leuk en ik kan het je aanraden! reverse split heb ik met Vivenda gehad.. Echt balen., maar is het risico van pennystocks.

  S6 met het selecteren van pennypotentials!

  #103690
  jobnac
  Lid

  Dankje ik las idd dat je 16 % winst had met een zilver sprinter. Kan je misschien wat leeerzame links over sprinters posten want snap die nog niet helemaal.

  #103691
  Geert
  Lid

  Wel leuk om te weten dat Arcelor Mittal een aantal jaar ( 5 tot 8 jaar) geleden ook nog een pennystock was. Ik geloof toen onder de naam Ispat, voor een koers van 40 cent of zo.

  Pharming zou het ook weleens goed kunnen doen, maar ik verdiep me er verder eigenlijk niet in. Vaak is het veel geluk hebben. Ik denk dat ergens rond mei/juni er een aantal de hoogte in gaan schieten, maar welke weet ik nog niet. Antonov is mogelijk de grootste kanshebber, richting de € 0.50.

  #103692
  Filo
  Lid

  Zou erg mooi zijn! Pharming gaat binnenkort van de smallcap naar de midkap, wat mij al een opwaardering op zich lijkt. Pharming is bekend van stier Herman. Nu hebben zij op de Europese markt Ruconest gebracht. Voor Amerika zou dit Rhucin zijn geweest, en/of gaat het worden.

  Van Arcelor wist ik dat niet. Ben er ook pas sinds 2008 mee bezig, maar geeft wel de mogelijke potentie aan van sommige pennystocks.

  #103693
  Geert
  Lid

  Goede keuze trouwens Filo. Sprinters zijn redelijk veilig en winstgevend. Ik zit nu al sinds 1 maand short op de AEX. Indien dat opties waren geweest, dan had ik grotendeels verloren. Nu staan ze op een mooie winst. Ook erg handig dat je makkelijk kunt uitrekenen hoeveel de sprinter waard is bij een bepaalde koers en een ingebouwde stoploss hebt. Maar je dient wel de juiste te nemen. Een sprinter met een te lage hefboom kan ook meer dan 50% verlies geven. Ik handel zelf meestal met een hefboom van rond de 20 voor de AEX. Soms zelfs hoger.

  ING geeft sprinters uit en die heeft een eigen site daarvoor. //www.sprinters.nl/

  #103694
  Filo
  Lid

  Dankje. Zit bij Binck en heb het te doen met de sprinters die zij aanbieden. Handige site volgens mij. Zal even rondneuzen 😉

  Die expiratiedatum van de opties hebben mij naar de sprinters ‘geduwd’. Voor een beginnend trader die vaker een verkeerde inschatting heeft dan een zeer ervaren belegger, zijn opties naar mijn idee helemaal niet interessant. Kan jij het voordeel noemen van een optie in verhouding tot een sprinter? Alvast bedankt.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 24)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Lost Password

Register