shopify site analytics

Koffie ineens verlopen?

Home Forums Plus500 Forum Plus500 Algemeen Koffie ineens verlopen?

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #87048
  Rokil
  Lid

  Gisteren middag had ik 20 contracten koffie gekocht, omdat de koers op dat moment 135,97 was, lekker laag dus. Ik had gekeken wanneer het contract afliep en was er toch zeker van dat er 14-05-2015 stond. Aan het eind van de dag had ik een winst van €2,50. Niet veel dus, maar ik had ook niet zoveel gekocht.
  Vanochtend opende de koers in de min en had ik €2,57 verlies. Vervolgens bevroor de positie koffie en kon ik de gehele dag niets meer doen, of de koers bekijken tot 14:00 vanmiddag. Mijn positie werd gesloten op dat verlies en de koers stond meteen een stuk hoger, waardoor ik weer ietwat winst zou hebben gehad.
  Nu staat er dus bij de gesloten positie koffie dat die verlopen is. Als ik had geweten dat koffie nog maar een paar uur gehandeld kon worden, had ik natuurlijk geen koffie gekocht.

  Klopt het dat ik me vergist heb en dat koffie inderdaad vandaag zou verlopen, of is er weer eens iets vreemds gebeurt bij Plus500? Ik vind het sowieso vreemd dat koffie eerst opent en mij verlies geeft om vervolgens pas om 14:00 weer mijn positie te sluiten, terwijl ik dan dus juist winst zou hebben!
  Het gaat gelukkig, in mijn geval, maar om kleine bedragen, maar het zou ook kunnen gebeuren met grote bedragen natuurlijk….

  +500

  #122753
  Armijn
  Lid

  Beste Rokil, normaal staat er bij details precies wat de sluiting (contract afloop datum en tijd is) bij Plus500. Ik heb zelf ook wel in koffie gehandeld en vindt de spread erg hoog en doe het zelf niet meer. Je zou even plus500 support er over kunnen mailen en misschien een screen shot volgende keer maken om het zeker te weten?

  #122754
  Rokil
  Lid

  Ik heb ze inderdaad een mailtje gestuurd en wacht op antwoord.
  Ik had ook zeker bij de details gekeken en daar, in mijn beleving, gezien dat de sluitingsdatum 14-05 zou zijn.

  #122755
  Linda
  Lid

  18 maart zag Ik een update in de gebruikersovereenkomst, misschien dat deze nieuwe artikelen toepasselijk zijn op deze situatie?  Plus500 Limited — USER AGREEMENT (NON-US RESIDENTS ONLY) v20

  13.5. We may, in our sole and absolute discretion, with respect to an Instrument which has an automatic rollover, remove the automatic rollover and set back an Expiry Date. Such a change will effect both new positions and existing opened positions. We will try to notify you by email prior to such change. You acknowledge that it is your responsibility to make yourself aware of the specific Instrument details available in the instrument tab on the Trading Platform.

  13.6. Any Orders that are not attached to an open position will not rollover but rather will expire at the end of the contract period of the proposed Instrument to which it relates.

  #122756
  Rokil
  Lid

  Dit is het antwoord dat ik kreeg:
  Thank you for contacting us.

  Due to a significant decrease of traders’ interest in the last Coffee’s contract, the market has moved to trade on the new contract. Therefore, all open positions on Coffee were closed by expiry on 28.04.15.

  Please note that we strive to reflect the market’s status as it is.

  You can see the next expiry date in the instrument’s Details tab.

  Dus had ik het goed gezien dat de verloop datum 14-05 was, maar dat ze die zelf maar hebben vervroegd naar 28-04? Dan heeft het toch ook geen zin om naar die details te kijken? Als het zo uitkomt, sluiten ze gewoon het contract en ben je je geld kwijt!
  Ik had een trailing stop ingesteld op 140,00 en vandaag was de koers al 138,25 , dus de kans leek mij erg groot dat ik die 140 zou gaan halen voor 14-05.
  Zo vergaat de lol en eerlijkheid wel door te handelen bij Plus500.

  #122757
  Jerr
  Lid

  Dat is wel raar zeg…ondanks dat ik wel vaker klachten lees had ik nog wel een beetje vertrouwen in Plus500 (al handel ik er zelf niet bij), foutje kan gebeuren en ontevreden klanten zijn er bij elke broker wel. Maar zomaar ineens de verloopdatum van contract vervroegen lijkt mij not-done. Hebben ze je hiervan niet op de hoogte gesteld trouwens?

  Ik begin eerder te denken aan een “increase of Plus500′ interest” om de posities zomaar eerder te sluiten dan een “decrease of traders’ interest”. :rolleyes:

  Wat is de logica van Plus500 om de verloopdatum te vervroegen als er weinig interesse is in een bepaald contract?

  #122758
  Rokil
  Lid

  Nee, ik ben niet op de hoogte gesteld. Ik dacht nog ruim 2 weken de tijd te hebben om winst te maken en had dat zelfs vandaag al gemaakt!
  Gisteren nog was op de sluitingstijd een lichte winst, maar bij opening vanmorgen om 10:15 zakte de koers heel snel tot een licht verlies. Vervolgens werd de positie bevroren en pas om 14:00 werd mijn positie gesloten met verlies. Vervolgens steeg de koers meteen en had ik voor vandaag al een acceptabele winst gemaakt.
  Op deze manier is het dus heel gevaarlijk om te handelen bij Plus500. Ik had het al 2x eerder meegemaakt, maar toen gedacht dat ik niet goed opgelet had. Heeft me die 2x wel aardig wat geld gekost trouwens. Sindsdien kijk ik altijd goed naar de sluitingsdatum, maar dat heeft dus ook geen zin, want ze sluiten het gewoon als dat beter uitkomt.
  Vandaar ook mijn vraag in eerste instantie hier of er toevallig iemand anders ook koffie had en of die dan kon bevestigen dat ik er naast zat.
  Wat ik dan wel een voordeel van Plus500 vind, is dat ze snel en eerlijk reageren op mijn vraag. Maar eerlijk toegeven dat je de spelregels aanpast als je dat beter uitkomt vind ik dan weer niet zo eerlijk.

  #122759

  Dit noem ik dus mensen rippen:)
  Een contract op datum afsluiten om geen grote winsten te moeten uitbetalen.Waarom is het dan een overeenkomst op datum ?
  Net voor de bitcoin naar de 1000 ging , hebben ze mijn positie ook gesloten voor einddatum.( had deze op kleine 400 gekocht).
  Ook veel voorkomend fenomeen is je stop loss raken.
  Ik ben er gestopt met handelen vanwege hun maffiapraktijken!

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Lost Password

Register