shopify site analytics

Handelshuis van der molen failliet.

Home Forums Beurs Effectenbeurs Handelshuis van der molen failliet.

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Zoltar 10 jaren, 4 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #80045

  Armijn
  Lid

  Handelshuis Van der Moolen heeft uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Amsterdam.

  Een van de beurspareltjes van de vorige decennia gaat eraan. Toch zie je maar weer dat bedrijven zijn overgeleverd aan zoveel zaken dat zelfs de grote jongens niet het eeuwige leven hebben.

  Volgens het ANP:

  Het bedrijf kan niet aan haar kortlopende betalingsverplichtingen voldoen.

  De aanhoudend tegenvallende handelsresultaten en opgelopen kosten, onder meer door een recente verhuizing, zijn de belangrijkste oorzaken voor de verzwakte financiële positie. Dat meldde Van der Moolen maandag.

  Vertrek handelaren
  Ook de koop van eigen aandelen ter waarde van 30 miljoen euro, vorig jaar, is achteraf gezien te ambitieus gebleken. Verder zullen het vertrek van tien handelaren in Engeland en het aangekondigde vertrek van elf handelaren in Nederland een negatieve invloed hebben. De oorzaken en consequenties hiervan worden meegenomen in het onderzoek naar de toekomstperspectieven van de onderneming, aldus Van der Moolen.

  Vorige maand trad topman Richard den Drijver af wegens de teleurstellende resultaten en oud-directeur Hans Kroon bedankte voor een nieuwe functie binnen het bestuur.

  Uitstel voor moederbedrijf
  De sursëanceaanvraag geldt voor de moedermaatschappij Van der Moolen. Er is geen uitstel van betaling aangevraagd voor de dochterondernemingen van Van der Moolen.

  Het management van het handelshuis bekijkt momenteel of Van der Moolen in afgeslankte vorm verder kan. Daarbij kijkt de directie nadrukkelijk naar verkoop van bedrijfsonderdelen.

  Verliezen
  Van der Moolen heeft in het afgelopen halfjaar 8,7 miljoen euro verlies geleden. Dezelfde periode vorig jaar boekte het Amsterdam bedrijf nog 14,5 miljoen euro winst. De opbrengsten zakten in, van 91,2 miljoen naar 24,9 miljoen euro.

  Meer tegenvallers?
  Van der Moolen waarschuwt nadrukkelijk dat de resultaten veel lager kunnen uitvallen omdat afwaarderingen hierin nog niet zijn verwerkt. Het bestuur houdt “wel degelijk ernstig rekening met aanzienlijke afwaarderingen op vaste activa”.

  Beurswaakhond schort handel op
  In afwachting van de rechterlijke uitspraak heeft de Autoriteit Financiële Markten de handel in het aandeel Van der Moolen opgeschort.

  +500

  #90551

  Was altijd een begrip en nu failliet…sick.

  #90556

  Zoltar
  Lid

  Spam alert!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Lost Password

Register

Advertisment ad adsense adlogger