shopify site analytics

Handelen in CFD: Niet zo moeilijk

Home Forums Beurs Effectenbeurs Handelen in CFD: Niet zo moeilijk

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #86956

  Handelen in CFD: Niet zo moeilijk
  Handelen in CFD is echt niet zo moeilijk als je denkt hoor. Ja, het kan verwarrend zijn als je al die verschillende termen hoort en dan weer een nieuwe term erbij krijgt, maar in tegenstelling tot wat je denkt zijn CFD beleggingen helemaal niet zo moeilijk.
  Als jij belegt, dan heb je een gigantisch aanbod aan mogelijke beleggingsmethodes. Je kan bij jouw bank bijvoorbeeld een spaarrekening, termijndeposito, fondsbelegging of staatslening aangaan. Op de beurs kan je dan weer grondstoffen, aandelen, et cetera aanschaffen via futures, opties, spot beleggingen of CFD’s.

  Als je online belegt, dan zal je vooral te maken krijgen met CFD. Dit is voor een broker nu eenmaal de gemakkelijkste manier om gebruikers te laten beleggen zonder dat de broker zelf gigantische schade kan oplopen omdat een gebruiker eigenlijk zijn aandelen niet kan betalen. Het is een redelijk fool proof systeem voor beide partijen omdat het aan de ene kant financieel niet belastend is voor de broker en aan de andere kant de klant toestaat om in realtime te beleggen.

  Dat realtime beleggen is de grote sterkte van online brokers. Jij kan als consument gewoon even inloggen op het systeem van een online broker en binnen luttele minuten gewoon een belegging in goud aangaan. Bij de bitcoins was dit bijvoorbeeld heel erg handig. Er zijn forumgebruikers die zeker hun munt hebben kunnen slaan uit de bitcoin, net omdat zij konden anticiperen op de grote waardeverschillen.

  Wat zijn CFD’s nu eigenlijk?
  Maar voor je begint te handelen in CFD moet je eigenlijk weten wat CFD’s zijn. CFD staat voor contract for difference. Deze beleggingsvorm is een speciale beleggingsvorm omdat je geen eigenaar wordt van het beleggingsproduct. Als je een CFD afsluit van een aandeel, dan koop je niet het aandeel. In tegenstelling tot een koop, is een CFD een speculatief product waarbij de begin en eindwaarde van jouw belegging een belangrijke rol spelen.

  De eindwaarde van jouw belegging, minus de beginwaarde van jouw belegging is bij een CFD jouw winst of verlies. Als je short gaat, dan speculeer je op een waardedaling. Ga je long, dan speculeer je op een waardestijging. Als je het aan het verkeerde eind hebt, dan verdient de broker geld.

  etorologo.jpg

  +500

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Lost Password

Register