shopify site analytics

Goud record draadje.

Home Forums Beurs Goud Goud record draadje.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 63)
 • Auteur
  Berichten
 • #81917
  Armijn
  Lid

  Nu goud regelmatig nieuwe records aantikt en het ook bijna dagelijks in het nieuws is maak ik dit draadje aan om de nieuwsberichten hierin te posten als er weer een nieuw record wordt gevestigd per ounce in dollars.

  Zo kunnen we goed in de gaten houden en een mooie geschiedenis van de goudprijs.

  Vandaag op maandag 20 september raakte de koers van goud een all time high aan:

  Goudprijs tikt opnieuw recordniveau aan

  – De prijs van goud heeft maandag de stijgende lijn van vorige week doorgezet door een nieuw recordniveau te bereiken. Vorige week steeg de goudprijs vrijwel dagelijks naar nieuwe recordhoogtes.

  De prijs van een troy ounce (31,1 gram) goud steeg maandag op de Londense grondstoffenmarkt tot 1283,25 dollar. Analisten verwachten dat de goudprijs spoedig de grens van 1300 dollar zal doorbreken.

  De goudprijs stijgt onder invloed van de zwakkere dollar. Een zwakkere dollar maakt beleggingen in grondstoffen als goud voor handelaren met andere valuta goedkoper. Ook zien veel beleggers goud als een veilige en waardevaste investering in onzekere economische tijden

  +500

  #98755
  Scalper
  Lid

  En toch zit je even short vandaag 😉

  #98816
  Armijn
  Lid

  Goud tikt net 1290$ aan.

  Kwam net dit stukje tegen op een goudsite:

  waarom goud alleen maar hoger kan. Die vernemen we van Dr Martin Murenbeeld, de hoofdeconoom van Dundee Wealth Economics en een van de slimste goudbeleggers ter wereld. Niemand die meer van het gele edelmetaal afweet dan hij…

  1. Globale fiscale en economische reflatie: de grote wereldeconomieën spendeerden honderden miljarden dollars en euro’s om zich drijvend te houden…maar de problemen zijn niet opgelost. Zo verliest bijvoorbeeld de VS almaar meer jobs.

  2. Globale onevenwichten: ruwweg 10.000 miljard wordt verwacht toegevoegd te worden aan de nationale schuld van de Verenigde Staten en de handelsbalans raakt steeds dieper in het rood. Deze trends wegen op de dollar en dat zal op de lange termijn in het voordeel zijn van de goudprijs.

  3. Globale vreemde munten reserves zijn excessief: in april stond het totaal op 8.170 miljard dollar, dit terwijl de goudreserve aanzienlijk gedaald is sedert 1980.

  4. De houding van centrale banken: onder de huidige centrale bank overeenkomst is alleen het IMF nog verkoper van goud. Latijns-Amerikaanse centrale banken zijn sinds 2002 koper, India heeft de helft van wat het IMF wil verkopen al overgenomen, China koopt sinds 2001 166 % meer goud en vele anderen zijn sindsdien gevolgd.

  5. Goud is niet in bubbel-territorium: de stijging verloopt langzaam en gradueel. We zien geen plotse koersopstoten die typisch zijn voor bubbels. Daarmee verschilt deze stierenmarkt in goud van de laatste in de jaren ’70. We zien interesse zowel in de economisch ontwikkelde wereld als in de zich ontwikkelende.

  6. De aanvoer uit goudmijnen is “flat”: de wereld-goudproductie ligt lager dan in 1990. Dehedgen, lagere goudgehaltes in wat bovengehaald wordt en hogere vervangingskosten zullen daaraan zeker niet meewerken. We zien het resultaat : tijdens het tweede kwartaal van 2010 steeg de vraag naar goud met 37 % jaar op jaar, terwijl de nieuwe aanvoer slechts met 17 % steeg.

  7. De investeringsvraag: ze verdubbelde in het tweede kwartaal van dit jaar vergeleken met dezelfde periode in 2009 en telde daarmee voor meer dan de helft van de vraag naar goud. Beleggers kochten in totaal het meeste goud sinds de Grote Depressie.

  8. Grondstoffen cycli: grondstoffen cycli duren meerdere decennia. Teruggaand tot 1800 duurde de kortste 10 jaar. De huidige stierenmarkt nam een aanvang in het jaar 2001.

  9. De geopolitieke omgeving: historisch doet goud het goed in tijden van politieke en financiële onzekerheid.

  Met deze 9 factoren maakt Dr Murenbeeld een sterke zaak voor goud en anderen blijken het daarmee eens te zijn. Een rondvraag door Bloomberg bij 29 goudanalisten liet een gemiddelde verwachting van de goudprijs blijken van 1500 dollar in 2011…

  #98818

  ik kwam net onderstaande tegen:

  Geplaatst op 21 september 2010 door Roland Legrand

  Soros: ‘goud zal niet blijven stijgen’

  George Soros doet het weer: waarschuwen dat het goud de “ultieme bubbel” is. Hij geeft wel toe dat het edele metaal nog een aantal records kan halen, zo blijkt uit een gesprek dat hij had met Reuters.

  Waar moeten we dan wel in beleggen? Dat is een moeilijke, want volgens Soros leven we in een periode van grote onzekerheid en is niets erg veilig.

  Zijn hedgefonds Soros Fund Management LLC is zwaar belegd geweest in goud en goudmijnen, en goud is volgens de miljardair de enige stierenmarkt momenteel. Soros zelf voert niet langer het management over het fonds dat zijn naam draagt en zegt dat de stijging van de goudprijs niet eeuwig zal duren.

  Wat ook niet eeuwig kan duren, zijn de oplopende overheidstekorten in het Westen. Eerder dan te beleggen in overheidsobligaties raadt hij aan te kiezen voor kwaliteitsondernemingen die heel wat cash genereren.

  #98820
  Armijn
  Lid

  //www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/09/21/1285091809-760.png

  Vandaag mijn goud trades (heen en weer) en zit ik even beneden tv te kijken en mis ik de complete stijging van goud en gaat door TP heen op het moment dat de TP veelste laag stond en maar 125$ pak ipv meer dan 1000$.

  1285091809-760.png

  #98821
  robv
  Lid

  Wauw, ik ben diep onder de indruk. 😮

  Kijk Armijn , dit soort draadjes motiveert mij dan weer heel erg om te zien dat je wel degelijk geld kan verdienen met traden. Thanks man.

  #98823
  Zoltar
  Lid

  Heel cool grafiekje, sizing en richting aangepast aan de trade, sl overal klaargezet. Enige smetje zijn 4 missende tp targets 😉

  #98836
  reinier
  Bijdrager

  Hoi Armijn,

  Hoe groot is jouw spreada op goud?
  bij mij zouden veel deal nog verliesgevend zijn door de spread maar bij zijn die wel winstgevend

  #98838
  Armijn
  Lid

  @reinier 14771 wrote:

  Hoi Armijn,

  Hoe groot is jouw spreada op goud?
  bij mij zouden veel deal nog verliesgevend zijn door de spread maar bij zijn die wel winstgevend

  Maar 30 dollar cent. (FXGM)

  #98839
  Mr.Eden
  Lid

  Nice job Armijn 😀

  #98841
  Armijn
  Lid

  In mijn Dagblad van het Noorden een heel groot stuk over de goudprijs
  breekt record na record.
  Niet veel nieuws natuurlijk maar wel leuke achtergronden.

  Vandaag natuurlijk weer een paar kleine trades gedaan in goud.
  Plusje van ongeveer $200

  Goud1.jpg

  #98889
  Armijn
  Lid

  1285251761-60.png

  Vandaag laat op gang gekomen, goud kwam en komt bijna niet van zijn plaats en dat is opzich wel interessant als die even een richting kiest om dat weer terug te gaan zodat je de pips op kan zuigen.

  Ruim 300$ in de plus en van mij mag de koers nog maanden net onder de 1300$ blijven.

  #98935
  Armijn
  Lid

  Door het oog van de naald. Visie was wel spot on. De 1300$ grens is een hele moeilijk om te beslechten (grote weerstand) en zolang die er onder blijft zit ik er boven op en handel mij suf om de heen en weer patronen te herkennen en er op te anticiperen. Ik zat vandaag met 4 posities short en de koers blijf de neiging hebben om naar de 1300$ te kruipen wat ook op 2 keer toe bijna lukte en op een paar pips na mijn SL te raken 1300.30$. 2 kleine posities vlogen er helaas net wel uit maar toen om 5 uur de goud markt daalde tot 1294(3) heb ik ze 2 openstaande posities afgesloten om deze dag met een winstje af te sluiten van paar honderd dollar. Ik besef dat dit een mazzeltje was aangezien hij ook zo door mijn SL heen was gegaan ik op een behoorlijk verlies had gestaan en deze week voor niks had gehandeld in goud.

  De 1300$ grens is gehaald en zie het nu al op het journaal.

  Happy trading, ik ga weekend vieren en hopen (dromen) dat die volgende week ook iets onder de 1300$ blijft.

  #98936
  madmen
  Lid

  hij gaat wel naar de 1350 toe denk en hoop ik , sorry 🙂

  #98938
  Armijn
  Lid

  @madmen 14896 wrote:

  hij gaat wel naar de 1350 toe denk en hoop ik , sorry 🙂

  Ik durf dit ook wel te stellen de vraag alleen is dat al deze maand of moeten we nog langer wachten?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 63)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Lost Password

Register