shopify site analytics

Facebook stijgen of dalen , of beide?

Home Forums Beurs Effectenbeurs Facebook stijgen of dalen , of beide?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 36)
 • Auteur
  Berichten
 • #83172
  Armijn
  Lid

  Ik zal meteen na de verwachte stijging op dag 1 , short gaan in dit aandeel. Beetje dit prachtige bedrijf waarderen op 100 miljard dollar met een winst in 2011 van 1 miljard.

  Wat zeggen jullie?

  Maar wanneer gaat facebook naar de beurs…..geef je mening in DIT Topic!

  +500

  #105425
  robertk
  Bijdrager

  Altijd interessant die internet aandelen 🙂 Ren ren had gaandeweg een flinke daling te pakken. Ben zelf zeer benieuwd of Facebook hetzelfde te wachten staat. Facebook gaat wel een stap verder dan Ren Ren. Ben bijvoorbeeld benieuwd hoe dat F commerce gaat uitpakken. Ik wens je in ieder geval veel succes!

  #105427
  Erik
  Lid

  Mee eens Armijn. 2 remarks:

  1. Dit aandeel wordt veel te hoog op de markt gezet en je ziet bij heel veel (ook zeer goedlopende!) bedrijven dat een beursgang hen geen goed heeft gedaan, dat de koers alleen maar gezakt is. Deze twee punten zullen er voor zorgen dat het hoogste punt van dit aandeel in het eerste jaar ligt en dat er daarna leegloop zal plaatsvinden.

  2. Echter, als er een bedrijf is dat (naast Apple) hot is en een goede naam en uitstraling heeft dan is het Facebook wel. Ik denk dat dit veel onervaren beleggers zal aantrekken die nog steeds denken dat alles dat met internet te maken heeft in goud verandert. (Kijk Alexander KlÁ¶pping bij DWDD, die elke week met iets nieuws komt waarvan hij denkt dat de programmeurs miljonair gaan worden, alleen omdat dat bij Facebook ook gelukt is.) Ik denk dat de koers in het begin flink gestuwd wordt door mensen die willen beleggen in een goedlopend bedrijf en die denken dat Facebook niet stuk kan.

  Dit zijn de mensen die niet weten dat dit bedrijf enorm overgewaardeerd de beurs opgaat en niet weten dat de gezondheid van een bedrijf niet direct correleert met de beurskoers.
  Maar hierdoor denk ik dat FB in de komende maanden niet direct als een baksteen zal kelderen (juist als er een initiele stijging is dan zal dat momentum aanwakkeren en meer opportunisten laten instappen) maar ik ben het met je eens dat de lange termijn trend gewoon down gaat.

  #110430
  Armijn
  Lid

  @Erik 28713 wrote:

  Mee eens Armijn. 2 remarks:
  .

  Maar hierdoor denk ik dat FB in de komende maanden niet direct als een baksteen zal kelderen (juist als er een initiele stijging is dan zal dat momentum aanwakkeren en meer opportunisten laten instappen) maar ik ben het met je eens dat de lange termijn trend gewoon down gaat.

  Ben ik ook met je eens Erik en moet een moment zoeken waarbij je een langere tijd short zit en dat is zeker niet na dag 1. Ik ga het op de voet volgen en zal mijn bevindingen en wanneer ik er mee los ga hier in dit topic vermelden. Doet mij echt denken aan begin 2000 toen “World Online” naar de beurs ging maar dan in een andere context.

  #110436
  madmen
  Lid

  Ik ben het wel met de bovenste reacties eens ,zattoen ik hoorde dat facebook naar de beurs te ging mezelf al eens even af te vragen of ik aandelen zou kopen ja of nee en heet is nee geworden of gewoon lekker short te gaan na een tijdje.

  De verwachting is in mijn ogen (te) hoog gegrepen,ze willen dan wel advertenties gaan plaatsen die op de persoon gericht zijn maar zeg nou zelf hoe vaak zou iemand er op klikken, ik klik wel op advertentie verwijderen of wat dan ook maar niet op de advertentie zelf.

  ik denk 3 tot 4 maanden niets doen en als de hype van: ik heb een facebook aandeel,over is short gaan.

  #110441
  Dann1s
  Lid

  @madmen 28723 wrote:

  ik denk 3 tot 4 maanden niets doen en als de hype van: ik heb een facebook aandeel,over is short gaan.

  Waarom drie tot vier maanden wachten als je daarvoor mee kan surfen met de hype omhoog? :p In het begin kopen, en als het wegzakt je short posities innemen lijkt mij winstgevender.

  #110442
  madmen
  Lid

  @Dann1s 28729 wrote:

  Waarom drie tot vier maanden wachten als je daarvoor mee kan surfen met de hype omhoog? :p In het begin kopen, en als het wegzakt je short posities innemen lijkt mij winstgevender.

  Ja dat zou ook nog kunnen , heb nog een paar maanden om er over na te denken 😀

  #110444

  Haha ik klik nooit op reclame ik zie ze namelijk niet ik heb adblock geÁ¯nstalleerd…

  #110405
  Arjen
  Lid

  Dat is ook de reden waarom deze crap nu zo gigantisch overgewaardeerd is. Het werkt echt niet zoals de reclamemakers hopen.
  Zo speelde ik bijvoorbeeld laatst een gratis mmorpg waarbij je bonussen kon kopen. Gezien dat tegen mijn principe is maakte ik gebruik van de mogelijkheid om ze te verdienen door wat adjes te klikken en vragen in te vullen. Natuurlijk met een fake email adres. Na 6 van die adjes word je IP geblokkeerd.
  Zal denk ik niet zo lang duren voordat ze iedereens IP kunnen blokeren, want ik denk dat zelfs de mensen die dom genoeg zijn om serieus te hopen dat ze een ipod gaan winnen niet heel lang zo dom zullen blijven.
  En idd de manieren om die adds op FB enzo te blokken worden ook steeds meer verspreid.

  #110619
  ChrisML
  Lid

  Ik volg het op de voet. En ik ben het met dee meeste hierboven eens.

  Facebook is een hype, en iedereen zal erin mee willen spelen. Ik heb de keuze gemaakt om er vanaf het begin bij te zijn, en long te gaan. Meegaan met de mass en wachten tot het stagneert of daalt. Ik zal er iniedergeval een korte trade van maken, en niet weken aanblijven hangen.

  Zal facebook ook verschijnen op plus500 op de dag dat het de beurs opgaat? Misschien dat ik daar ook nog een trade op wil gaan doen. Ben nu namelijk alleen maar in gesprek met mijn bank.

  #110620
  Erik
  Lid

  Je zou Plus500 kunnen mailen, ik weet dat ze wel vaker populaire aandelen hebben toegevoegd als daar vraag naar is.

  Ik vraag me alleen af of het verstandig is te handelen via Plus500 want dat is niet de goedkoopste broker voor aandelen.

  Maar ik neem aan dat Facebook gewoon aan Wall Street verhandeld wordt toch? Via alle normale banken kun je ook gewoon aandelen Coco-Cola en Apple en Google kopen, dus dat moet met Facebook dan ook kunnen.

  #111067
  Erik
  Lid

  Ziggo gaat naar de beurs!

  De vraag is enorm en er is vandaag bekend gemaakt dat ze nog bijna 10 miljoen extra aandelen gaan uitgeven bij de emissie, wat zorgt voor een totaal van 43,5 miljoen aandelen. Goed voor 25% van de volledige waarde van Ziggo.

  We hebben op dit forum eerder gezegd dat de meesten aandelen na de beursgang alleen maar minder waard zijn geworden en we hebben het over World Online gehad, al is Ziggo natuurlijk niet allëën een internetprovider, dus is die vergelijking misschien niet helemaal goed.

  Anyway, wat denken jullie ervan?

  Ik heb me niet zo heel goed in het bedrijf verdiept, maar mij lijkt dat er veel te veel concurrentie is om van ëën van de tv/internetproviders echt een grote te maken en mi is Ziggo toch al te laat om mee te dingen. Misschien dat ze nog een troef achter de hand hebben wbt glasvezel, maar ik zou er niet aan beginnen met dit aandeel.

  #111068
  bvdlaan
  Lid

  Er wordt al druk gehandeld in facebook!. Via IG Markets kun je handelen in de market cap dus de totale waarde van Facebook (op de grijze markt). Facebook noteert op dit moment 116,5 om 118,5% van de initele offering. Wanneer je een gratis demo opent op http://www.igmarkets.nl kun je het via het platform volgen. Groet Barry

  #111069
  bvdlaan
  Lid

  En @Erik..de FaceBook IPO moet nog komen dus daar kan je via de beurs (nog) niet in handelen.

  #111070
  Armijn
  Lid

  Op moment dat de IPO plaats vindt is het beurs sentiment ook erg belangrijk. Wat er ook vaak gebeurd is dat vooral de eerste dagen het (bank) consortium die FB of bijvoorbeeld Ziggo naar de beurs brengt de koers ondersteund omdat ze natuurlijk niet willen dat op dag 1 of 2 de koers in elkaar dondert.

  Ik bezoek elke dag wel FB een paar keer maar kan mij niet voorstellen dat dit 100 Miljard$ waard zou zijn omdat dit een exponentiele groei zou moeten doormaken om dit ook in de toekomst als waarde voor dit bedrijf te hebben.

  Ben erg benieuwd en zou ook best graag short willen na dag 3 🙂

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 36)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Lost Password

Register