shopify site analytics

BP: even niet on the move

Home Forums Beurs Effectenbeurs BP: even niet on the move

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #81516
  Admin-D
  Lid

  We hebben het er al een paar keer over gehad: Het gedoe en gehannes bij BP
  Natuurlijk is het belachelijk dat een fonds met een marktwaarde van $180 miljard in tijd van een paar weken door de helft gaat, maar waar ik even geen rekening mee had gehouden washet feit dat het de “Obama-administration” wel goed uitkomt dat ze na de bankencrisis even iets anders hebben om tegenaan te schoppen en zo mooi weer te spelen naar “de kleine man”.

  Dan hebben we ook nog tal van andere oliemaatschappijen die zich er tegenaan gaan bemoeien en die natuurlijk geen mogelijkheid onbenut laten om een concurrent naar het schavot af te voeren.

  Aan de andere kant: Ik geloof dat Obama en de zijnen het tegenover Engeland (Hun grote steun en toeverlaat en hun enige echt grote vriend in Europa) kunnen maken als ze zo’n enorm bedrijf de nek omdraaien. Het zou hetzelfde zijn als Engeland moedwillig zou aansturen op een faillissement van pak weg: IBM of General Electric. Dat zou vrijwel ondenkbaar zijn.

  Toen de Exxon Valdez (XOM / Exxon, hier beter bekend als: Esso) olie lekte toen werden de kosten voor Exxon geschat op 5 miljard, terwijl de rekening uiteindelijk neerkwam op een bedrag van $500 miljoen, dat is 10% van de raming.

  Voorlopig zie ik meer in long gaan dan short gaan, omdat ik nooit geloof dat Obama het kan maken om zo’n groot Brits bedrijf de nek om te draaien. BP is niet een tentje zoals Lehman Brothers, BP kan wel een stootje hebben.

  +500

  #97125
  Armijn
  Lid

  25 miljard al in een potje gedaan maar zou mij niks verbazen dat er veel meer schade claims gaan komen. Als die olie Florida bereikt krijgen ze minder toeristen en ook al krijgen ze minder toeristen door bijvoorbeeld het economische klimaat krijgt BP de zwarte piet toegespeeld. En ik denk dat dit voor heel veel zaken gaat gelden. Sentiment is zo verschikkelijk negatief daar over BP dat ik er nog niet zo durven om long te gaan. Marple is ondertussen helemaal binnen gelopen 🙂

  #97128

  Als ik de berichtgeving over BP in de internationale kranten – websites – een beetje volg dan is het vooral sentiment dat BP de das om doet op dit moment. Realistisch gezien is een 25 miljard afschrijving – voor belastingen – voor een oliebedrijfje als BP niet fijn, maar nooit genoeg om volledig plat op de spreekwoordelijke bek te gaan.

  Ik begrijp dus niet waarom – nu bekend is wat de schade KAN zijn – er niet veel meer investeerders instituten voor BP een koop advies afgeven.

  Juist omdat ik me kan voorstellen dat vooral de Britse pensioenfondsen van de waarde daling die BP op dit moment meemaakt “den poehp dun door de broek hebben lopen”. Bp was vorig jaar goed voor 12 % van alle dividend uitkeringen in het verenigd koninkrijk en alleen al daardoor van grote waarde voor de vele pensioenfondsen aldaar.

  Ik verwacht dan ook dat deze situatie niet te lang zo kan blijven en geef hierbij richting aan mijn gevoel en neusje voor zalm , uhh sry winst… Buy lijkt mij de enige optie in deze…..

  BP onthe move, the only way is up, BABY!

  😎

  #97138

  He Dajo,

  Mijn bp shorts heb ik destijds allemaal geclosed ben long gegaan op een gegeven moment maar ben toen al snel uitgestopt.

  Ben op dit moment nog zeker voorzichtig met longs hoe het zich iets verder ontwikkelt vind het nog te link.

  Vooral omdat bp nog steeds teveel negatief over geluld, wordt de feiten zijn er nog niet helemaal om nou echt long te gaan.
  We zullen zien hoe het zich verder speelt zit jij al long?

  #97165
  Armijn
  Lid

  Zit momenteel in Vegas en zie en hoor alleen maar negatieve zaken over BP, zelfs nu dat de BP president aan het varen is met zijn jacht en dat het echt niet kan. Op CNN en zelfs het lokale Vegas kanaal is het BP wat de klok slaat. Speelt hier enorm (negatief).

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Lost Password

Register