shopify site analytics

Betalingsprovider Mollie accepteert bitcoins

Home Forums Cryptomunten Cryptomunten Algemeen Betalingsprovider Mollie accepteert bitcoins

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • #86368
  Jerr
  Lid

  Bron: Tweakers.net

  De Nederlandse betalingsprovider Mollie accepteert vanaf nu bitcoinbetalingen, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Daarbij wisselt de betalingsprovider de bitcoins voor de winkelier om in euro’s. Ook eBay denkt na over het ondersteunen van de virtuele valuta.

  BitcoinDoordat Mollie bitcoinbetalingen accepteert, krijgen duizenden webwinkels ondersteuning voor bitcoins, stelt het bedrijf. Onder meer The Phone House, TNT en Videoland maken gebruik van Mollie als betalingsprovider, evenals veel kleinere webwinkels. Overigens moeten webwinkels de bitcoinondersteuning wel eerst zelf aanzetten.

  Webwinkeliers hoeven geen eigen bitcoin-wallet te hebben; Mollie rekent het bedrag in bitcoins om naar euro’s, waarna dat op de rekening van de winkelier wordt gestort. Welke wisselkoers wordt aangehouden, is onduidelijk. De betalingsprovider rekent 25 cent provisie per bitcointransactie.

  Ondertussen zegt de ceo van eBay, John Donahoe, dat het bedrijf nadenkt over het accepteren van bitcoinbetalingen via zijn betalingsprovider PayPal. “We denken dat de bitcoin een zeer belangrijke rol zal spelen in de toekomst”, zo zei Donahoe volgens The Wall Street Journal tegenover aandeelhouders. EBay hintte eerder al op bitcoinondersteuning.

  Eerder introduceerde Thuisbezorgd al ondersteuning voor bitcoins en in sommige fysieke winkels kan in Nederland ook al met de virtuele valuta worden betaald. De Nederlandsche Bank is desondanks sceptisch over de cryptocoin; volgens de toezichthouder schommelt de koers te veel en is de munt ongeschikt als rekeneenheid.

  Lijkt me goed nieuws! 😎

  +500

  #113222

  Yeah, wij maken ook gebruik van Mollie. Gedeelde betaling lijkt me wel wat, een % speculatie en de rest toch maar EU to keep things running.

  #121072

  Risico minimaal voor Mollies:
  Ze zijn waarschijnlijk ook een beetje speculatief ingesteld, al is het risico niet zo erg groot volgens mij.

  Vooral marketing actie:
  Naar mijn mening is dit vooral een stukje marketing omdat ik niet verwacht dat er erg veel betaald zal worden in Bitcoins (datum 24-5-2014 ) in Nederland… Hoe dat in de toekomst gaat worden weet ik niet maar op dit moment zal het ze nooit erg veel geld kunnen kosten maar hebben ze wel heel (online) Nederland bereikt voor vergroten naamsbekendheid onder potentiele klanten.

  Mening:
  Slimme zet :rolleyes:

  #121123

  Idd, goed voor de eigen naamsbekendheid en stel dat de bitcoin op een dag helemaal doorbreekt hebben ze een stapje voor op de rest…

  Goeie zet dus! 🙂

  #121432
  Admin
  Lid

  Tis altijd bij de eersten die zoiets aanbieden even afwachten hoe hard ze gaan klooien met de koers. Bij thuisbezorgd valt het mee.

  D’r zijn overigens inmiddels best veel webwinkels die BTC accepteren. Check deze: Waar kan je met bitcoins betalen ?

  J

  #121434
  crosstrader
  Bijdrager

  Allemaal goed en aardig die virtuele coins. Wordt ontrokken aan het reguliere bankcircuit. Nou en?? Misschien leuk om te speculeren met de wisselkoers, maar daar zijn genoeg andere mogelijkheden voor. Zie het misschien wel erg zwart/wit maar geloof er nog steeds niet in. Zitten we met 10/100/250 virtuele coins en dan? Allemaal op de smartphone?

  #121439
  Admin
  Lid

  Ja denk ik ook hoor crosstrader. Maar goed, het is weer even hip, en als het maar voldoende geaccepteerd wordt, wie weet?

  Ik heb er zelf in ieder geval -anders van via forexfox- geen. Als ze de koers een beetje stabiel weten te houden, is het op de lange termijn misschien toch mogelijk…

  J

  #121442
  Jerr
  Lid

  Uiteindelijk zie ik er wel voordelen in, maar het staat nu nog zodanig in de kinderschoenen dat het nog (lang) geen waardige vervanger is voor nu gebruikte betalingsmogelijkheden.

  Inderdaad, als het er tientallen of honderden verschillende zijn geeft dat ook weinig voordeel, maar ik neem aan dat (als het succesvol wordt) er ëën het meest gebruikt zal worden. Rest is inderdaad lekker speculeren…

  Nu betalen in Bitcoin op dit soort manieren geeft weinig voordeel, integendeel, want de koper moet zijn Bitcoins verkrijgen, meestal kopen met EUR of USD, betaald vervolgens in Bitcoin, en de winkel wisselt ze weer om naar EUR USD, omdat zij gewoon zekerheid willen en geen volatiele munt. Het is leuk omdat het kan, maar goed, het moet ergens mee beginnen natuurlijk.

  Wallet op smartphone of computer is een manier die nu veelal gebruikt wordt om coins op te slaan en uit te wisselen, maar dat zou volgens mij ook best via een pasje kunnen.

  #121480

  dat met de telefoon werkt wel echt supersnel. ik heb het met guldencoins gedaan, ging echt als een zonnetje!

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Lost Password

Register