shopify site analytics

Amsterdam gold heeft het druk!

Home Forums Beurs Goud Amsterdam gold heeft het druk!

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 21)
 • Auteur
  Berichten
 • #81440
  Armijn
  Lid

  Amsterdam Gold, Gold Amsterdam

  Geachte heer/mevrouw,

  Wij zenden u deze e-mail om u op de hoogte te stellen van de uitzonderlijke omstandigheden op de goudmarkt de laatste weken.

  Door de recente onzekerheden rondom de euro en de daaruit voorkomende onrust op de financiële markten is de goudprijs voor het eerst tot boven € 1000.- per troy ounce (31,1035 gram) gestegen.
  Voor Amsterdamgold.com betekende dit een recorddrukte aan orders van bestaande, maar vooral nieuwe klanten. In Duitsland sloten de meeste edelmetaalwebshops zelfs korte tijd de deuren gesloten aangezien zij de stroom van orders niet aan konden.

  Gelukkig heeft onze leverancier SchÁ¶ne Edelmetaal ons tijdens deze periode verzekerd alle orders aan te kunnen blijven nemen. Daartoe is de productie opgeschaald naar twee teams die wisselende diensten draaien. Op deze manier zijn wij ervan verzekerd dat eventuele achterstanden in productie binnen enkele weken zullen worden ingehaald en alle orders kunnen worden uitgeleverd. De maximale termijn tussen uw bestelling en uitlevering bedraagd ongeveer 5-6 weken. Heeft u na deze periode nog niets van ons gehoord, neem dan per mail contact op.

  Wij hebben momenteel geen inzage in de exacte leverdatum, maar per e-mail zullen wij u uiteraard op de hoogte stellen van het moment dat uw order gereed staat voor afhaal of wanneer het afgehaald wordt door de TNT om bij u aan huis bezorgd te worden.

  Onze excuses voor het eventuele ongemak en dank voor uw vertrouwen.

  Met vriendelijke groet,

  Willem Middelkoop
  Emiel Hoornahad

  Amsterdamgold.com

  +500

  #96891

  Begrijp ik nu goed dat de TNT dat goud transporteert? Hmm..

  #96896
  Admin-D
  Lid

  LOL, eigenlijk gaat die gekke Middelkoop dus gewoon zelf short: Hij verkoopt immers iets wat ie niet zelf heeft 😀

  Vindt het een beetje amateuristisch overkomen: je koopt geen Tv die “effe niet leverbaar” is ofzo: je koopt een freaking staaf goud.

  #101847

  @travelist 12352 wrote:

  Begrijp ik nu goed dat de TNT dat goud transporteert? Hmm..

  Dit vroeg ik mij ook af inderdaad, TNT verzekert tot max €500 toch? Denk niet dat Willem de blokjes goud zelf rond gaat brengen…

  #101846
  Armijn
  Lid

  @forexdancer 18409 wrote:

  Dit vroeg ik mij ook af inderdaad, TNT verzekert tot max €500 toch? Denk niet dat Willem de blokjes goud zelf rond gaat brengen…

  In mijn opinie moet je het goud zelf ophalen in Amsterdam en jezelf ook legitimeren (administratieve molen heen) en uiteraard vooraf al betaald hebben.

  #101860
  Armijn
  Lid

  Update van Amsterdamgold:

  Geachte relatie van amsterdamgold.com,

  Sinds september 2010 verkoopt amsterdamgold.com zilveren munten. Deze munten worden vooral geÁ¯mporteerd uit de VS en Canada en bij invoer was tot eind 2010 slechts 6% BTW verschuldigd, waarna deze munten onder de “margeregeling” verkocht werden. Een voordeel voor de particulier omdat bij eventuele terugverkoop geen BTW-nadeel bestaat.

  Op 21 december j.l. heeft de Eerste Kamer ingestemd met een verhoging van het BTW-tarief voor de invoer van kunstvoorwerpen en voorwerpen voor verzamelingen en antiquiteiten van 6% naar 19%. Zilveren munten vallen ook onder deze categorieën.

  Hieronder treft u de formele kennisgeving over deze beslissing aan.

  Wijziging BTW tarief zilveren munten

  8.1.2 Algemeen BTW-tarief podiumkunsten en kunstvoorwerpen

  De volgende voorwerpen vallen vanaf 1 januari onder het algemene tarief:

  • invoer van kunstvoorwerpen en voorwerpen voor verzamelingen en antiquiteiten;

  De BTW die amsterdamgold.com betaalt bij de invoer van zilveren munten uit het buitenland is niet verrekenbaar en derhalve heeft dit tot gevolg dat de munten in Nederland, vanaf 1 januari, met 13% in prijs zijn gestegen. Omdat munten blijven vallen in de zogenaamde “margeregeling” zijn de munten na aankoop voor een particulier vrij verhandelbaar zonder BTW. Derhalve is de aankoop van zilveren munten gezien een eventuele terugverkoop, belastingtechnisch, nog steeds interessanter dan zilveren baren. Over zilverbaren werd sinds jaar en dag al 19% BTW gerekend, maar deze vielen en vallen niet onder de “margeregeling”.

  Aangezien een particulier niet BTW-plichtig is, kan de BTW niet in rekening worden gebracht bij de eventuele terugverkoop van de zilverbaar. Hierdoor leidt een particulier een verlies van 19% BTW. Met andere woorden, een zilverbaar moet eerst 19% in waarde stijgen voordat deze met winst kan worden terugverkocht. De munten zijn dus, na de initiële aankoop, vrij van BTW te verhandelen.

  De stijging van de prijs van munten is ook terug te zien in hogere vergoeding bij de terugverkoop van de munten. Door de BTW-verhoging is de de aanschafwaarde hoger geworden, maar de inruilwaarde dus feitelijk ook.

  Ten overvloede, goudbaren en munten blijven vrijgesteld van BTW.

  Amsterdamgold.com heeft PwC Tax Services gevraagd over de wijziging van het BTW-tarief, maar ook andere fiscale aangelegenheden m.b.t. tot edelmetaal nader te belichten. U kunt van ons in de tweede week van januari meer informatie verwachten, onder andere hoe om te gaan met edelmetaal bij uw aangifte inkomstenbelasting.

  Mocht u eerder vragen of opmerkingen hebben, mail deze dan naar sales@amsterdamgold.com, we zijn u graag van dienst.

  Mede namens alle collega’s van amsterdamgold.com wens ik u gezond, gelukkig en gouden 2011,

  amsterdamgold.com

  Joris Hoogenbosch
  CEO

  #104190
  Arjen
  Lid

  In belgie is goud goedkoper, leverbaar, zo op te halen zonder vragen of zelfs maar identificatie.

  (Sorry Willem)

  #104193
  Armijn
  Lid

  @Arjen 21183 wrote:

  In belgie is goud goedkoper, leverbaar, zo op te halen zonder vragen of zelfs maar identificatie.

  (Sorry Willem)

  Heb je daar een linkje van zo’n bedrijf van?

  #104194
  Armijn
  Lid

  Ik krijg net een nieuwsbrief van ze:

  Koersdoel goud en zilver
  Op de grafiek van de silver tracker (slv, ETF) is mooi te zien hoe zilver zich op onbekend terrein begeeft, waar nieuwe highs kunnen worden gemaakt. Hoogtevrees hebben wij absoluut niet. Onze angst gaat vooral uit naar hoe en wanneer de media bericht maakt van de schrijnende problemen in Amerika. Fysieke edelmetalen zullen ook dan weer een vluchthaven vormen. Canadees Eric Sprott ziet voor goud nog voor het einde van het jaar een koers van $1800 en verwacht net als Willem Middelkoop binnen 18 maanden een koers van meer dan $2000 per troy ounce. Rob McEwen, CEO van ’s werelds meest snel groeiende goudproducent Goldcorp ziet goud de komende drie tot vier jaar doorstijgen tot $5000 per troy ounce. Voor zilver houden wij vast aan ons eerdere koersdoel van $50 binnen 18 maanden.

  #104201
  Arjen
  Lid
  #104202
  Arjen
  Lid

  Yep er zijn een aantal mensen die extreme koersdoelen voor goud verwachten. Ik zal een paar redenen anders dan het standaard angst verhaal geven die mij zijn bijgebleven van het goudforum. Welke je reeel of relevant vind moet je zelf maar uitkiezen.

  Ten eerste is de koopkracht van goud nu veel minder dan hij door de geschiedenis heen is geweest. Zo was bijvoorbeeld eeuwen lang de prijs van een gemiddeld huis rond de halve kilo goud, nu is die meer dan 5 kilo. Goud is dus op de termijn van eeuwen en millenia bekeken zeer ondergewaardeerd. Ook is goud nog lang niet aan de inflatiegecorrigeerde high van 1980. En dan hebben we het over de officiele inflatie cijfers waarin de prijs van je laptop ook is meegenomen (wat natuurlijk niets te maken heeft met inflatie, maar met nieuwe techniek waarop in het begin de grote inversteringskosten worden terugverdiend en die later steeds goedkoper word.) Echte inflatie is nog veel hoger dan de officiele cijfers.

  De comex verkoopt unallocated gold. Hierbij gebruiken ze net als banken die handelen in ander papier een fractional reserve system. Hierdoor is het aanbod van goud kunstmatig hoog en heeft de huidige papiergoudprijs dus niets te maken met de echte prijs van goud. Goldbugs wachten dus met smart op het busten van de Comex.

  Deze afbeelding spreekt voor zich. De vorige bodems in gold/dow lagen op respectievelijk 2 en 1, gaan we nu voor de 0,5 ?
  091114-djia-gold-dow.jpg

  En tot slot, voor de goldbugs het belangrijkste, de basis van hun hele geloof, het verhaal van Another, FOA en FOFOA. Dit verhaal voorspelt een nieuw financieel systeem. niet de oude goudstandaard maar wel gebaseerd op goud zodat niet 1 land in de wereld de internationale reserve currency naar wens kan bijdrukken. Te moeilijk en een veel te lang verhaal voor mij om te begrijpen, maar om een klein beetje een idee te hebben wat ze bedoelen lees je dit:
  //www.libertarian.nl/wp/2003/08/met-chinees-vrijgoud-op-weg-van-reservemunt-naar-wereldstandaard/
  En als je het hele verhaal (meer dan 10 jaar blog) wil lezen begin je hier:
  //fofoa.blogspot.com/2008/08/first-post.html

  #104208
  Geert
  Lid

  Ik weet niet of jullie //www.goldmoney.com/ kennen. Een tijd terug heeft AFM verboden om Nederlanders nog langer toe te laten. Voorzover mij bekend is het een eerlijk en goed bedrijf, maar helaas niet meer mogelijk. Misschien is het inmiddels anders, maar dat weet ik niet. Wat wel zeker is dat het AFM liever niet wil dat mensen goud hebben. Zo zagen we laatst ook de pensioenfondsen in het nieuws, die van hun goud af moesten. Of de centrale bank die in 200? het goud verkocht voor € 250.

  Bij Goldmoney koop je goud, maar dat wordt voor jou aangehouden in een kluis. Je hebt dan een goud rekening. Zeer goede opzet. Iemand er bekend mee?

  #104209
  liberum
  Lid

  Ik heb er ervaring mee, werkt prima en gelukkig heb ik al een tijdje een rekening daar 😀

  Ben er bekend mee dat de overheden totaal niet willen dat mensen hun verzonnen geld inleveren voor echt geld (goud). Hier hebben ze geen controle over en kunnen ze ook niet manipuleren danwel onbeperkt bijdrukken…

  Er is trouwens ook een Nederlandse site met dezelfde opzet, maar heb juist voor Goldmoney gekozen omdat het niet in Nederland gevestigd is.

  //goldrepublic.nl/

  Zij zijn wel aangemeld bij de AMF, maar wat ik heb gehoord over GoldMoney is het een kwestie van tijd voordat zij dit ook hebben. Bij de AMF zijn ze pas wakker geworden nadat GoldRepublic zich bij de AMF heeft aangemeld en GoldMoney is nu druk bezig om ook deze goedkeuring te krijgen.

  #104216
  Arjen
  Lid

  @Geert 21204 wrote:

  Bij Goldmoney koop je goud, maar dat wordt voor jou aangehouden in een kluis. Je hebt dan een goud rekening. Zeer goede opzet. Iemand er bekend mee?

  Als je goud koopt tegen worst case scenarios wil je het absoluut in eigen handen hebben en liefst ook zonder dat de overheden er van weten. Het is misschien wat ver gezocht, maar 80 jaar geleden heeft de amerikaanse overheid ook hun burgers verboden om goud te bezitten om vervolgens de prijs te verdubbelen.

  En ja het is doodzonde dat onze centrale bank 1000 van de 1600 ton goud verkocht hebben toen de prijs op een bodem was. Aan de andere kant is Nederland met 600 ton nog steeds een van de landen met de meeste goud in voorraad per burger. Helaas ligt het meeste opgeslagen in Amerika. Dus mocht de internationale politieke situatie zover komen dat het beter is voor ons om wat meer met het oosten te gaan werken ipv Amerika, kan dat een probleem zijn.

  Waarom het toen verkocht is vind ik ook een raadsel. Ze hebben er vast een reden voor gehad, en het gebeurde niet alleen in Nederland, dus die reden heeft waarschijnlijk ook met internationale politiek te maken. Internationale herverdeling ? prijs laag proberen te houden ? Oliestaatjes die van goud moeten worden voorzien omdat ze meer willen dan alleen papier ? ik weet het niet…

  #105921
  Sieb73
  Lid

  @Arjen @Armijn

  Ikzelf koop all mijn producten bij ëën van de volgende twee websites:

  //www.koopgoud.nl

  of

  //www.golddirect.com

  Wat heel fijn is, is dat GoldDirect in heel Europa levert en ik een deel van het jaar in Zuid-Frankrijk woon. Ideaal en snel.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 21)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Lost Password

Register