shopify site analytics

ABN AMRO beursgang

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • #85554
  Admin-D
  Lid

  ABN Amro Beursgang
  ABN gaat op nieuw naar de beurs, waarschijnlijk volgend jaar al. Wat vinden we daarvan? Er moet naar schatting ergens tussen de 15 en de 20 miljard op worden bijgepast. Is dat acceptabel? Zo nee, hoeveel wel? Is dat gewoon collateral damage voor het redden van de bankensector? Was de bankensector echt gevallen als ABN niet overeind was gehouden?

  Ik denk dat het achteraf gewoon verstandiger was geweets om goed voor de spaarders te zorgen door (Net als in Duitsland) een ongelimiteerd deposito garantiestelsel in te stellen (En dan alleen voor NL ingezetenen). Dan is er nooit enige reden voor paniek in de tent. (Het argument dat dat potentieel veel geld kost kan voorgoed in de kast, want als je toch al van plan bent om een bank no matter wat te redden, ben je goedkoper uit door het probleem te verhelpen dan achteraf op te lossen.

  Wat denken jullie?

  +500

  #116177
  Armijn
  Lid

  Niet acceptabel maar wel begrijpelijk. Het waren roerige tijden toen ze de ABN overnamen bij de start van de crisis en toen was eigenlijk al duidelijk dat de 18 miljard en de investeringen erna veel te duur waren betaald.

  Take you loss and go on. Zo zuur dat we nu in de zware bezuinigings ronde zitten en alleen dit geintje ons al 1000e de man kost in Nederland en dan hebben we het over iedereen!

  En dit is in mijn ogen nog niet het einde, welke lijken komen er nog meer uit de kast (SNS?)

  #116179

  Gewoon laten instorten en met dezelfde garantie voor spaarders als ervoor.
  Ik zie niet in waarom wij opeens moeten betalen voor iemand anders.

  As played, abn amro houden tot het ruim het geld heeft terugverdiend…

  edit:
  Waarschijnlijk is er zoveel lobby in onze politiek dat ze garanderen dat wij er hard op verliezen en de echte belanghebbenden er mooi op verdienen.

  #120207

  Ik heb begrepen dat Rothschild ABN Amro gaat begeleiden bij de beursgang in begin 2015 ? Maar ze kunnen ook later naar de beurs zei Dijsselbloem…….

  #120238
  Admin-D
  Lid

  Ja, ik enk dat ze ook gewoon zo lang mogelijk willen wachten op een iets gunstiger beursklimaat. Dat kan zomaar miljarden schelen.

  #120248

  De banken die ‘bewezen’ hebben dat het niks wordt als ze volledig ‘losgelaten’ worden mogen voor mijn part staatsbanken blijven. De winst kan jaarlijks naar de begroting van het land gaan.

  #120250

  Even buiten de beursgang ABN Amro om dit commentaar..
  Ik denk dat het aan “omzet en winst” gerelateerde beloningssyteem van de banken in het verleden de reden waren van het nemen van enorm grote risico’s. Ik zou dat zelf ook gedaan hebben met het geld van een “ander”. Op het moment dat mensen het niet voelen wanneer ze verlies maken maar alleen terugvallen op hun gewone salaris zonder bonus, kortweg een prima centje om van te leven zullen er ALTIJD grote risico’s genomen worden, de upswing (risk reward ratio) is namelijk te veel in het voordeel van het risico.

  Ik zou bestuurders deels eigenaar van het te investeren kapitaal maken, op dat moment voelen ze het direct in de eigen portemonnee indien er verloren wordt, dat houdt zelfs de grootse gek scherp…

  #120269
  Admin-D
  Lid

  Dat bankiers allemaal grote schraperds en graaiers zouden zijn is een misvatting. Veel mensen werken in die industrie voor een hongerloontje en moeten het hebben van de bonus (In de vorm van aandelen, opties oid). Als dan vervolgens de koers torenhoog gaat en de medewerker een godsvermogen makat in een jaar is dat wat mij betreft terecht. Als de koers namelijk in elkaar klapt verdien je weinig tot niets.

  #120277

  ik ben best een libertarian maar de dienst ”geld bewaren , stabiliteit , pinnen” voelt voor mij aan als iets wat de staat moet doen of we moeten terug naar goud dan mag elke bank het zijn.

  dingen zoals investeren , bedrijfsleningen , beurs etc lijkt me niet iets wat de overheid moet doen.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

Lost Password

Register