shopify site analytics

Share This Post

Forex

Terugblik

Zo het is weer bijna weekend, hoogste tijd om maar weer een te posten op m’n blog!
Zoals je kunt zien sta ik nog steeds niet op winst. Jullie zullen je vast afvragen waarom..? Als ik terug kijk op afgelopen 2,5 week zie ik precies wat hier de oorzaak van is. Hiervoor hoef je eigenlijk ook niet lang te zoeken, want bij traden is de trader altijd zelf de oorzaak.

Zoals ik al eerder heb gepost volg ik een strategie gebaseerd op EMA’s. Deze strategie geeft signalen zodra ik long of short moet gaan. Op deze manier wordt twijfel en emotie en impulsief gedrag uitgesloten. Zo’n signaal moet je eigenlijk zien als een voordeel. Een signaal is eigenlijk niets meer dan een grotere kans dat het ene gebeurt in plaats van het andere.

Aangezien een signaal natuurlijk nooit 100% gelijk heeft is een goed money/risk management systeem een must. Dit zorgt er in mijn geval voor dat als ik een ‘vals’ signaal krijg, ik niet meer van maximaal 1% van m’n account kan verliezen. Élke professionele trader maakt gebruik van money/risk management. Ik dus ook.

Het enige wat bij mij ontbreekte was een goede (SMART gedefinieerde) exit-strategie. Als ik in een winnende trade zat, dan wist in niet wanneer ik deze moest sluiten en nam emotie keer op keer de overhand. Hierdoor heb ik veel geld laten liggen..

Doordat ik geen soepele start had, moest ik iedereen om me heen keer op keer slecht nieuws verkopen. Dit legde een dusdanige druk op me dat ik te graag wilde winnen. Zodra een trade even de goede kant op ging, en hij bijv. €35,- in de plus stond kapte ik hem af en pakte winst, terwijl de koers nog keurig…

..lees verder op //www.thehaguetradingroom.nl

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register