shopify site analytics

Share This Post

Forex

Te …………….

[SIZE=”5″] Te ………………………
In mijn blogs probeer ik vaak een paralel te trekken tussen ‘de gewone’ wereld en het traden. Laatst zag ik bijvoorbeeld op een televisiereclame van een hypotheekverstrekker een jong stelletje verschillende koophuizen bekijken, waar overal een boord in de tuin staat of aan raam of balkon hangt waar een vorm van ‘Te’ op staat. Dit blog gaat over dit oud hollands gezegde dat zegt dat overal waar ‘Te’ voor staat, dit niet goed is. De slimme lezers onder ons zullen direct denken ‘en tevreden dan?’ Deze lezers hebben gelijk, dit is nu precies één van de weinige uitzonderingen, die de regel bevestigen, die ik ken. Hoewel tevredenheid leidt tot stilstand en stilstand vaak achteruitgang betekent.

Ook bij het traden kun je regelmatig worden geconfronteerd met deze waarheid als een koe. Wat denk je bijvoorbeeld van ‘te’veel traden. In traders jargon wordt dit overtrading genoemd en is één van de meest voorkomende redenen waardoor traders het niet redden. Ook ‘te’veel risico nemen is een beruchte ‘te’ want iedere trader weet dat er degelijk moneymanagement moet worden gevoerd om uiteindelijk meer te verdienen dan te verliezen. Als je met traden ‘te’veel geld verdient, loop je de kans om overmoedig te worden, of nog erger, dat je er als mens slechter van wordt. Ook ‘te’veel vertrouwen in je internetverbinding, tradingssysteem of zelfs in je broker kan je als trader parten spelen. Ik ben ervan overtuigd dat je zelf het waarom zelf wel kunt verzinnen.

Net zoals ‘te’veel nooit echt goed is, geldt dit ook voor ‘te’weinig. Je zult maar ‘te’weinig posities hebben in genomen en daardoor een vette winst door je vinger zien glippen. Of wat dat je van ‘te’ weinig geld op je account om deze in de lucht te houden. ‘Te’weinig lef hebben om risico te willen lopen of ‘te’weinig tijd hebben om een goed onderbouwde analyse te maken.

Ook van een ‘te’ laag rendement wordt de gemiddelde trader niet blij en bij een ‘te’ laag risico verdien je niets. Op een retracement die ‘te’ laag is kun je niet traden en van een dagkoers die ‘te’laag blijft wordt je ook al niet vrolijk. Staat de koers van op het moment van instap niet ‘te’hoog, daalt de koers ineens niet ‘te’snel. Is mijn timeframe waarop ik trade niet te hoog ten opzichte van mijn risico? Iedereen weet natuurlijk dat de steun en weerstand niveau’s op een lager timeframe veel dichter bij elkaar liggen. Ligt de lat van verwachting niet te hoog?

Als je naar aanleiding van dit blog getriggered bent om even de moeite te nenem om wat woorden te verzinnen die met ‘te’ beginnen, zal je verbaasd staan hoever je komt. Te krap, bijvoorbeeld bij je stoploss. Te mooi, zijn de beloftes van sommige signaalaanbieders niet te mooi? Te ongeduldig, beter is het vaak nog even af te wachten tot de bevestiging komt. Te slecht, spreekt voor zichzelf, betekent je einde als trader. Te dik, ik vraag me af of je winsten ooit wel eens te dik kunnen zijn. Te laat, is het handig om aan het eind van een trend in te stappen? Legio voorbeelden schudt je zomaar uit je mouw. Als je die dan ook nog eens toepast op je traden, zul je ontdekken dat het gebruik van ‘te’ een echte ‘eye opener’ kan zijn zijn en dat het allemaal zo gek nog niet is verzonnen.

De voorbeelden die tot nu toe, al dan niet met een knipoog, in dit blog zijn beschreven, zijn niet alleen maar toepasbaar op de ‘ mindset ’ van de trader, maar ‘te’ heeft een brede toepasbaarheid op vrijwel alle aspecten van het traden. Het lijkt mij dan ook geen overbodige luxe als je jezelf tijdens het traden afvraagt: ’is dit niet ‘te’………………………………………. Maar niet ‘te’ vaak.

Als dit blog je bevalt, als je iets wilt vragen, of als je op of aanmerking hebt, laat mij dit dan in een reactie weten. Je kunt ook via mijn website contact met mij opnemen.

Wil je meer weten over de wijze waarop ik het traden benader, bezoek dan mijn vernieuwde website DeTradeManager.nl . Op deze site vind je meer dan 400 GRATIS E-books over traden, handige trading tools, een archief met al mijn blogs, gastartikelen en een overzicht van tips en trucs die ik in de loop der jaren heb gekregen.

Hou je hoofd erbij en goede trades toegewenst ………

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register