shopify site analytics

Share This Post

Forex

Stop & Go

[SIZE=”4″] Stop & Go
[SIZE=”3″] De soort en afstand van de stoploss in combinatie met de mate van risico dat de trader ermee neemt is een voortdurende bron van discussie onder traders. De meningen en opinies verschillen dan ook zowat per trader. Om deze reden is het aan te raden de informatiestroom, zo objectief mogelijk te volgen, zoveel mogelijk meningen tot je te nemen en zoveel mogelijk discussies in fora en blogs te volgen om zelf je eigen stoploss strategie te kunnen bepalen.

Al in een eerder blog beschreef ik een aantal verschillende voors en tegens voor het gebruik van de stoplossorder en ook de vormen van de stoploss, zoals de trailing stoploss en de manier waarop hiermee door verschillende order types kan worden omgegaan.

Laatst trof ik echter een trader die een geheel eigen wijze van het gebruik van de stoploss had en waarvan ik nog nooit had gehoord of iets over had gelezen. Dit, terwijl ik toch een zeer uitgebreide bibliotheek e-books over trading op mijn site heb, die ik bovendien nog heb aangevuld met een groot aantal hardcopies van boeken over traden. Je kunt wel stellen dat ik een belezen trader ben.

Op voorwaarde dat ik zijn naam niet zou noemen, stemde de trader er mee in dat ik over zijn techniek in een blog zou schrijven. Hij noemt zijn stoploss strategie ‘Stop & Go’.
Het komt er op neer dat hij de plaats van zijn stoploss bepaald op basis van de price action setup waarop hij trade en de omvang van de positie aanpast aan zijn 2% money management regel. Niets bijzonders dus, zou je denken, echter de stoploss order die hij inlegt is twee keer zo groot als de positie die hij heeft ingenomen of wil innemen. Op het moment dat de setup mislukt en de trade zich tegen hem keert, wordt zijn positie ‘uitgestopt’ en de andere helft van de stoplossorder wordt, al naar gelang de setup long of short was, tegelijkertijd omgezet in een verkoop- of kooporder.

Op het moment dat zijn order getriggerd wordt, bepaald en plaatst hij een nieuwe stoploss in omgekeerde richting en wacht het verloop van de nieuwe trade af. Er zijn echter voor deze strategie wel een aantal aandachtspunten. Deze strategie kan hij niet klakkeloos toe passen op iedere trade. Om tijdig in te kunnen grijpen na een eventuele stophunt van een grote partij, is het essentieel dat de trade op de voet gevolgd wordt en werkt de strategie beter op korte timeframes voor pairs met een hoge volatiliteit om, bijvoorbeeld, te scalpen. Bijkomend voordeel hiervan is als de oorspronkelijke setup wel werkt dat het hierdoor ook mogelijk is de omvang van de stoploss aan te passen.

Uit nieuwsgierigheid heb ik deze techniek een aantal malen uitgeprobeerd op een demo en zowaar, in een aantal gevallen gaf dit een goed resultaat en heb ik de mislukte setup in mijn voordeel kunnen keren, maar omdat ik voor ‘het echie’ alleen op hogere timeframes trade, zal ik de techniek waarschijnlijk niet live gebruiken.

Wil je meer weten over de wijze waarop ik het traden benader, lees dan mijn boek

‘TRADER MET OPGESTROOPTE MOUWEN’

volg mij op Twitter en bezoek mijn website DeTradeManager.nl "> DeTradeManager.nl . Op deze site vind je meer dan 450 GRATIS E-books over traden, handige trading tools, een archief met al mijn blogs, gastartikelen en een overzicht van tips en trucs die ik in de loop der jaren heb gekregen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register