shopify site analytics

Share This Post

Forex

Stick to your system

Nadat alle perikelen omtrent de hack min of meer zijn opgelost en er alleen nog maar een beetje nasleep is, maar de computers veilig lijken, ben ik gisteren weer begonnen met de laatste 13.99 euro van mijn plus500 account.
Had het weekend gebruikt om op babypips.com de ‘school of pipsology’ te volgen en ging dus vol goede moed aan de slag. Een short hier en een long daar en dat alles bracht me een winst op van maar lieft 0.35 euro.

Daarna viel mijn oog op het mooie trendkanaal, waarin de eur/usd verkeerde en begon ik die te traden. Verkocht nagenoeg aan de boven kant van het kanaal en al snel gingen het naar het midden, ietjes omhoog, weer naar het midden, om vervolgens aan de bovenkant het kanaal te verlaten. Omdat ik a) geen rust in de kont heb en b) altijd denk dat de hele wereld tegen mij is, was ik er van overtuigd dat dit het einde van het trenden was en kocht ik met een paar pips winst eur/usd terug. Omdat b) waar is, zakte de koers na het drukken van de koopbutton als een baksteen naar de onderkant van het kanaal.

Maar niet getreurd, na een uur was er weer een kans, toen de eur/usd weer aan de bovenkant van het trendkanaal vertoefde. Dus snel gekocht, het zakte wat, echter ging het al vrij snel door de trendlijn heen. Wijs geworden door mijn vorige trade, dacht ik nog dat het gewoon een tijdelijke uitbraak was en bleef ik zitten. Niets was echter minder waar.

Wat ging er mis? Ik denk dat het vooral te maken heeft met het misachten van de overige indicatoren. Bij mijn eerste trade, kocht ik terug toen de stochastics en de EMA’s nog tamelijk bearisch waren. De tweede trade had ik nooit mogen doen, omdat op het moment dat ik short ging bovengenoemde indicatoren vrij bullisch waren. Maar ja ik ben hier om te leren, en mijn roll is nu nog net groot genoeg om de super spannende commidities zoals tarwe te kunnen kopen, maar ik denk dat ik blijf zitten in de dollar, wie weet komt er nog een rebounce.

UPDATE: De rebounce kwam niet integendeel, kreeg zo juist de margin call. Nog 3.59 euro in het account, kun je niet echt veel mee doen ben ik bang.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register