shopify site analytics

Share This Post

Beurs

Stevige winsten op Japanse index en Wall Street

Zowel de aandelenbeurzen in Japan als in New York hebben sloten donderdag met flinke winsten. De Japanse index sloot zelfs af op het hoogste niveau in drie maanden tijd, wat gevoed werd door de positieve resultaten op Wall Street. Ook in het Verre Oosten sloot de beurs op donderdag in de plus.

arrow-14 Ga nu aan de slag bij Etoro of Zulutrade en speculeer mee op de beurzen

Gunstige inflatiecijfers VS

De inflatie kwam iets hoger uit dan een maand geleden, namelijk op 2,5% op jaarbasis en geheel volgens verwachting van analisten. Een kanttekening was dat de dollar iets zakte na bekendmaking van de inflatie cijfers.

De olieprijzen bewegen zich nog altijd boven de 70 dollar per vat. Mede vanwege het verbreken van de nucleaire deal met Iran en de aanvallen van Israël op Iraanse doelen zijn de olie prijzen weer flink gestegen. Op het moment is de prijs redelijk stabiel.

arrow-14 Beleg nu in olie bij Plus500 en open een gratis demo account om het eerst uit te proberen

Apple reikte een recordniveau en steeg met maar liefst 1,5%. Zelfs Facebook steeg na de dip van afgelopen maanden met 1,6% en dit kan een teken zijn dat beleggers weer matig positief gestemd zijn. Wij hopen natuurlijk dat deze stijgende lijn zich voortzet.

Japanse Nikkei op hoogste niveau sinds begin februari

De Nikkei in Tokio sloot de donderdag af op 22.758 punten en dat komt neer op een stijging van 1,23%.

Door de sterke koerswinst van Apple stegen bepaalde Japanse chipbedrijven flink. Zo steeg Panasonic met maar liefst 4,9%, Maruta Manufacturing met 4,6% en Tokyo Electron sloot de dag af met 2,5 procent.

De allergrootste stijging op de Japanse Nikkei is die van Automaker Suziki met maar liefst 8,9%. Suziki presenteerde haar jaarcijfers en die waren beter dan verwacht.

arrow-14 Ga nu aan de slag bij Markets of Plus500 en beleg al vanaf €100 of open een gratis demo account

 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register