shopify site analytics

Share This Post

Beurs / Nieuws

Sterkste groei in 2.5 jaar voor economie VS

De Verenigde Staten hebben in het derde kwartaal met 2,9% gegroeid in BNP, een sterke groei ter vergelijking met de groei in het tweede kwartaal van 1,4%. De groei van het BNP voor het derde kwartaal was naar verwachting 2,5%. Deze groei is het sterkst in 2.5 jaar tijd en geeft de Fed steun bij het verhogen van de rente in december. Deze groei is een sterke verbetering ten opzichte van het eerste halfjaar waar de groei nog maar 1,0% was.

GDP Q3 VS

Consumentenbestedingen zijn ook toegenomen met 2,1%, export kent ook de sterkste toename in bijna drie jaar. Hoewel de stijging in import en minder investeringen in zakenmiddelen hebben het positieve beeld geneutraliseerd.

De sterke groei in het derde kwartaal heeft alles te maken met de toenemende export van 10%. Hoewel deze resultaten behoorlijk positief zijn is de opening van Wall Street niet echt verschillend dan andere dagen. De daling van de koersprijs in Amazon aandelen is de boosdoener, terwijl de verwachtingen relatief hoog waren bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Op Europese bodem is vandaag ook goed nieuws te horen. De inflatie in de Duitse economie raakt het hoogste punt in twee en is een goed teken voor de Europese Centrale Bank na alle pogingen om de inflatie in de Europese economie hoger te krijgen door allerlei stimuleringen. De inflatie is het hoogste sinds 2014. Dit kan aanleiding zijn voor de ECB om bij de volgende vergadering de stimuleringen van de ECB te stoppen. Een dergelijke actie kan zorgen dat de Euro in waarde zal toenemen tegenover de dollar.

AEX opent sessie zeer laag

Als actieve belegger in de AEX is het je vast niet ontgaan. De AEX-index in Amsterdam is vrijdag flink lager aan de laatste handelssessie van de week begonnen. Gemalto was daarbij de sterkste daler, nadat de digitaal beveiliger met een winstwaarschuwing was gekomen voor 2017.De AEX-index stond na ruim een half uur handelen 0,9 procent lager op 451,81 punten. De MidKap verloor 0,4 procent en stond op 654,85 punten. De belangrijkste graadmeters in Parijs, Londen, Frankfurt verloren tussen de 0,1 procent en 0,7 procent.
Gemalto verloor bijna 12,5 procent aan beurswaarde, nadat het zijn doelstelling voor de operationele winst in 2017 had verlaagd.

Onze tips:

EUR/USD: VerkopenMarkets.com
Crude Olie: Kopen Markets.com
AEX: Kopen X trade

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register