shopify site analytics

Share This Post

Forex

Spannende momenten voor een beginnende daytrader

Een paar dagen geleden ben ik begonnen met daytraden op plus500. Ik had een account geopend met 200 euro en ik kreeg er 20 bij van de broker:).De eerste dag ging het best goed, ik wist het saldo te verhogen naar 240, de dag erna tot 250 en toen kwam vandaag.
Vanochtend deed ik een paar kleine trades, ik handel voornamelijk eur/usd en olie vanwege de lage spread en grote mate van beweging. Het lukte om nog een paar euro bij te elkaar te scalpen.
Toen kreeg ik een paar voor mijn kleine account, flinke verliezen. Ik was zo dom to cut my profits and let my losses run. Toen ik vanavond besloot te stoppen stond ik nog op 230 en was ik een beetje teleurgesteld. De markten waren ook wat minder aan het bewegen.
Ik ging even zitten, dronk een kopje koffie, las een paar bladzijden uit en boek en dacht toen; waarom probeer ik niet even of ik er nog een paar euro aan toe kan voegen?:rolleyes:

Ik moet zeggen, het scalpen is me een paar keer lekker gelukt, zo rond half 9 vanavond scalpte ik de olie wel 5 keer in 10 minuten op en neer, telkens voor maar 1 of 2 euro, maar toch.

Nu ja, ik had m’n computer weer aangezet en ik begon. Eerst een trade op olie die bij bijna een hele euro in het laatje bracht.:D
Toen keek ik naar de EUR/JPY, daar begon weer wat beweging in te komen, de Japanners zullen misschien net opstaan. Het stond een beetje hoger dan een paar minuten ervoor, zo tegen de hogere bollinger aan op de 5min. en dus opende ik short op 133.56. Ik nam een iets grotere positie dan gebruikelijk, omdat ik snel even een paar eurootjes wou toevoegen aan mijn account. De eerste paar minuten hikte het een beetje op en neer. Ik wachtte nog even af. En toen, opeens, schoot het omhoog:eek:! .70 .80 .90!!! Bij elke pip hoger ging m’n hart sneller kloppen, laat dit stoppen!
Bij 64 deed ik nog een beetje short erbij, omdat ik dacht dat hij nu echt gauw naar beneden zou gaan. Ik riep tegen m’n computer dat het omlaag moest, maar hij luisterde niet.
Het schoot uiteindelijk door tot de 134.15, een verlies van meer dan 70 euro:mad: dat is een paar schoenen…

Gelukkig heb ik uiteindelijk kunnen sluiten met zo’n 50 euro verlies, overnight wou ik dit niet aanhouden.

Dit was m’n 3de handelsdag, best wel een leerzame ervaring.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

Register